icon

Dotkne sa nás vojna v Izraeli?

8. okt 2023

Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?

gabrielkaa
24. okt 2023

@andromeda818 ohľadom židov tu každý mudruje ale riešenie nikto nepovedal

andromeda818
24. okt 2023

@gabrielkaa dobře, ale nemůžete někomu kde žijí arabove nastěhovat zidy a ospravedlnovat jeho chování tím, že byste zila radši vedle zida, než araba. Prostě ve Vídni klidně takto uvažovat můžete(též nejsem nadšená z Arabů v evrope), ale ne v Palestině.

andromeda818
24. okt 2023

@gabrielkaa a protože nemáme řešení, tak to odnesou palestinsti Arabové. Fakt tleskám 👏

gabrielkaa
24. okt 2023

@andromeda818 vždy si to niekto odnesie. Doteraz zidia. Svet nebol a nebude spravodlivý

andromeda818
24. okt 2023

@gabrielkaa A to má být omluva. Zkrátka a dobře mocnosti soupli izrael na území, kde do té doby prevladalo úplně jiné obyvatelstvo a svým způsobem tak destabilizovali celý region.

gabrielkaa
24. okt 2023

@andromeda818 to neni omluva… ale konštatovanie

elmivelmi
25. okt 2023

@gabrielkaa Andromeda 8118 nema zaujate skor relevantne odkazy ore Teba zaujata si ty a to na arabiv a preto situaciu v Palestine vidis so znacnou zaujatostou.Alw odpovedat na jej inak logicke otazky nevies a obalujes to do genicitdy ktora ale bila oachana nemcami a vlastne @andromeda818 ma uplnu pravdu podla tvojej logiky by im cast uzemia mali dat potom Nemci a Rakusania.

gabrielkaa
25. okt 2023

@elmivelmi tuto už je 1000x odpovedali aj tebe.

gabrielkaa
25. okt 2023

@elmivelmi ešte raz a naposledy. Israel vznikol regulárnym spôsobom. Na konflikte (ako som už písala na úvodných stranách diskusie) majú podiel obe strany. Kto akým podielom je jedno. Vy dve dávate vinu len israelu. S čím som nesúhlasila, a preto som podľa vás zaujatá. Jedine čo namietam a stále budem je, že masaker za ktorí sú zodpovedný Hamas sa nedá ničím ospravedlniť. A končím. Dôkazov je na týchto 20 stranách diskusie dosť. Môžeš si ich prečítať zas. A znova.

andromeda818
25. okt 2023

@gabrielkaa to že to schválilo mezinárodní společenství neznamená, že to je regulérní způsob. To že sestehuju obyvatelstvo z celého světa a vytvořím na území, kde žije někdo jiný, kulturně odlišný stát, je pěkná prasarna a každému soudně u člověku muselo být jasné, že to mír nepřinese. Teda možná ano, protože určité právní regule to jistě naplnilo. Zalezi na definici regulérní. V nacistické Německu byli jistě také mnohé věci regulérní.

Mimochodem Izrael některé regule, toho sameho společenství, co mu dalo vzniknout sám nedodržuje a moc se to nevymaha.

elmivelmi
25. okt 2023

@gabrielkaa vznikol tak ze jedna strana suhlasila a druha nie a rozhodli za tu druhu stranu staty co sa ich to ani netykalo.

gabrielkaa
25. okt 2023

Súhlasilo 33 štátov

chodec15
Odpoveď bola odstránená
gabrielkaa
25. okt 2023

@chodec15 presne tak furt tu ide svoje. Tisíckrát toto bolo spomenuté ako vznik povojnových štátov ale ona furt …. Pomoc

gabrielkaa
25. okt 2023

@chodec15 A problém je ten že ani Egypt ani Syria ani žiaden okolitý štát nie je ochotný a nechce prijať palestínskych Arabov. Prečo?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
freepalestine
25. okt 2023

@gabrielkaa @chodec15 prosim, pozrite si aspon tento trailer k dokumentu Tantura. Ma 2:15min len ..
Na margo toho, ze Israel vznikol “regularnym sposobom”.
Citam si vase prispevky, a vas postoj k izraelsko-palestinskej veci je ovplyvneny hlavne tym, ze nemate radi moslimov a arabov, co vatsina palestincanov je (inak je tam velka komunita krestanov - v Betleheme napriklad; alebo v Gaze ten kostol, co nan izrael pred par dnami bombu zhodil).
Ak by palestincania boli biely krestania, tak by ste videli ake zlo im izrael pacha.. videli by ste kto je utlacany..
Ale zial, roky dehumanizacie arabov a moslimov vam zahmlievaju videnie.
Tak, ako roky antizidovskej propagandy pred 2sv dopomohli k tomu, ze zidia boli videni ako potkany. Isto je lahsie odstrelit podkana ako cloveka.
Dobre je podobna vec spracovana v ep5,seas5 Black Mirror (Netflix) s nazvom Men against fire.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
andromeda818
25. okt 2023

@chodec15 my se ale nebaví e o přistěhovalci h sem, ale o tom co dělá Izrael tam, kde jsou muslimové doma.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
andromeda818
25. okt 2023

@chodec15 pokud se budem dohadovat kdo tam byl dřív, tak zidi tam také nebyli jako první, z tohoto nelze vycházet. A nikdo zidy nevyhazoval. Nelíbilo se přistěhovalectví a vznik státu Izrael. Právo silnějšího platí vždy. A já tedy v tomto fandím Arabům + Íránu.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
elmivelmi
25. okt 2023

@gabrielkaa a co ked 33?Ten hlavny,kt sa to tykalo bol vyslovene proti!!A bodno to dodnes!!

elmivelmi
25. okt 2023

@chodec15 tak napis kolko zidov tam ostalo zit po ich vyhnani z Jwruzalema nech vieme o ale fakty sa ty opieras.

elmivelmi
25. okt 2023

@andromeda818 presne tak to som uz @chodec15 vysvwtlila ze aj Zidia do kananu vtehli a vyhnali povidne obyvatelstvo.Ak by sme rozmyslali ako chodec tak povodne by zidia malu svoju domovinu niekde pri meste Ur co je tusim dnesny Irak??Takze kludne nevh si tam teda narokuju na svoju"domovinu"

gabrielkaa
25. okt 2023

@elmivelmi kto bol proti?

freepalestine
25. okt 2023

@chodec15 daj mi, prosim, zdroje toho, co si povedal o tom, ze “arabi a iran” ma krestanov a ateistov vyvrazdit.
Tu: https://www.reuters.com/article/us-israel-polit... mas jeden priklad toho, ako je velmi izrael proti nezidom. A desiatky inych prikladov su..
ak by si mal pracdu s tvrdenim o araboch, co chcu nemoslimov vrazdit, tak by som isto daku vrazdu pocas jednej z mojich troch navstev Betlehema zazila. vysvetli preco tomu tak nie je..

chodec15
Odpoveď bola odstránená