Dotkne sa nás vojna v Izraeli?
Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?
@freepalestine Radovali sa v Gaze, radovali sa vo svete. Kto ich spocital aky to je "zlomok"? Zlo, nenavist sa ukazala. Len skoda ze nik z nich proti tomu zabijaniu neprotestoval. Kde boli? Zavreti doma? Hanbia sa vyjadrit svoj nazor? Pokial sa tato podla teba vacsina neozve proti nasiliu a terorizmu tak to tam bude takto nadalej... Ze Gaza, koncentracny tabor... Preco asi su tam ploty, kontroly? Ked budes mat suseda ktory na teba striela rakety a vrazdi kolko moze tak si nespravis vysoky plot?
„Nemůžu uvěřit, že to říkám a že to my jako země musíme dělat,“ komentoval pak důvody, proč se Izrael rozhodl brutální materiál ukázat.
„Lidé zpochybňují rozsah zvěrstev, která Hamás napáchal na našem lidu a která si nahrával s cílem oslavovat toto násilí,“
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/izrael-h...
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/izraelci-o...
Rozdiel je ten ze Hamas ma vyborne celosvetove PR, podrobne vsetko foti, kazde zabite babatko. Izrael svojich zmasakrovanych civilistov nelepi kde sa da...
@hiro prirovnaj to skor ku psovi, ktory neni tvoj a zavrel si ho do klietky a on spoza tej klietky na teba steka a chce ta uhryznut a obcas sa mu to aj podari. A ked sa mu to podari, tak mas pravo sa branit a vratit mu to aspon 4x tolko.
Sused ma vatsinou vlastny dom a moze si rozhodovat kam z toho domu pojde, koho si na navstevu pozve, co si kupi a co preda. Pes nie
@freepalestine popisuješ presne tvoj štýl komunikácie. Prekrúcaš s prehliadaš fakty. Zlahcuješ a ospravedlňujes útoky islamistov. A ocením keď nebudeme my dve diskutovať . Ich morálku si môžeme pozrieť tu v EU….
@hiro a ten link co si mi poslal neni plny fotiek co zdielal israel?
@hiro presne tak. Oni z náboženského hľadiska nemôžu fotiť mŕtvych ľudí, z úcty pred mŕtvym človekom. Po útoku a tej hrôze čo spáchal palestínsky Hamas prvý krát urobili výnimku a pustili tam nie len izraelských reportérov, ale reportérov z celého sveta nech vidia a urobia svedectvo
@gabrielkaa to a o izrael.A vytvoril sa izrael nie palestina.
@heni79 to mas asi jedno ako to volas,pointa je inde a to to,ze sa vytvorilo nieco s cim druha ,vatsia polovica nesuhlsila.Ale hlavne ze suhlasila mensia polovica a ostatne staty ktore s tymi ludmi nemali nic spolocne.
Zidia tam tiez neboli od pociatku,dosli tam z Iraku cize sionizmus sa zaklada na niefom,co neexistuje ale je len tuzba ludi bez zeme mat svoju krajinu,kedze ju nedokazali vytvoeit za skoro 2000 rokov.
@elmivelmi nerozumiem.
@andromeda818 Ved tak ako pises Africania,Indiani a aj ludia co zili na uzemi dnesneho Izraelu,im zem kradli a celY svet to povazuje za soravne lebo tak sa dohodli vysoelejsie mocnosti.
@gabrielkaa viesco je vtipne ked citam komunikaciu medzi tenou a @andromeda818 tak ty jej na jej argumenty vobec nevies odpovedat,v kazdom prispevku ma pravdu a ked nevies odpovedat pises nevh ta neoznacuje.Je to oekna ukazka toho ze na svoju teoriu nemas ziadne dokazy a argumenty,len sa tu ohanas kulturou naroda kt ti je nesympaticky a preto nema mat rovnake prava ako ine narody.
@elmivelmi Väčšia polovica? To je čo? 😂 Podľa teba dokonca VATSIA. Chápeš, že polovica má byť a vždy je polovica? 50:50. Neexistuje menšia a väčšia polovica. To sú potom zlomky. Zlatko, Židia tam majú historické korene. Podľa teba kamsi odišli - kam? A kto sú vlastne palestínčania? Z čoho presne vznikol termín Palestína? Vieš? Iste nie.
https://electronicintifada.net/content/israeli-...
Audio v hebrejcine s anglickym prekladom. Rozhovor so zenou, co prezila utok hamasu. Opisuje (okrem ineho), ze sa k nej nespravali agresivne a hlavne.. ze niekolko z mrtvych civilistov zabila izraelska armada sama.
@freepalestine Ty sa topíš? Ja nie. 😉
@elmivelmi Vtipné je že ty nevieš reagovať na akýkoľvek protiargument ktorý ti tu prispievajúci píšu.
Ja nereagujem na niečo čo už bolo vyššie spomínané 1000 krát. Je to škoda času asi toľko
@elmivelmi Ja argumenty sú celých 20 strán rovnaké nič nové nepovedala. No čo mám reagovať na niečo čo už reagovala predo mnou X ľudí. A ty takisto, viacerí povedali že točí stále dokola to isté
@heni79 ona dáva samé múdrosti. Ale hlavne že sa baví. 🙂
@heni79 no tak mi to napis rste ty presne kolko zidov a kolko moslimov(nie palestincanov) tam zilo pred 1917 ked si tak zidia zacali slupovat pozemky.Ak mas presne cisl udem len rada a potom sa mozme dalej bavit,kolko suhlasilo a kolko nie a kto bol vo vatsine alebo mensine.
Pretoze skupina moslimov nesuhlsil a skupina zidov ano a rozhodli za nich okolite staty aj take ceskoslovensko ktore nemalo ani ponatia najskor o pomeroch medzi zidmi a moslimami.Ale urcite bolo statsne ze sa zidov po skonceni 2sv vojny moze zbavit a ze po ich vysidleni mozu obsadit ich domy a pod iky kt aj tak pravdepodobne obsadili uz pocas holokaustu.
@gabrielkaa aok tvoj argument je ze arabi maju inu kulturu a ich tu nechceme-to su tvoje argumenty ale tie relevantne stale chybaju.A @andromeda818 ti ich na rozdiel od ateba stale vSvwrluje a oyta sa na protiotazky ktore ty uz neveis zodpovedat.
@heni79 No a kam odisli?Niektori tak ostali a ini odisli.Alwbo teda kto su podla teba ti zidia co obsadili uzemie v oblasti Jwruzalema po 2sv vojne? tak kam odisli- no kto su tinzidia co tam potom dosli-ked teda tvrdis ze nikam neodsili,potom by vlastne ti pristahovalci tak nenali vobec co hladat,kes teda ich predkovia neboli vyhnani zidia.
@gabrielkaa no, ono kdyby se chtělo, tak klidně mohl být ustanoven nějaký zástupce tamnich obyvatel a mohlo být referendu. Ale ono se nechtělo, že? Radši se zeptáme nějaké nové ustanovene entity, která je v podstatě vetřelcem. Prasarna non plus ultra...
@andromeda818 ani ty ani ja sme tam neboli. Je veľmi zvláštne niečo take s určitosťou tvrdiť . A druha vec, kľudne mohlo byt, že s tým tamojší arabi súhlasili, keď si písala, že žili v mieru. Veď vytvorenie štátu ich zaväzovalo a zaväzuje kopec povinnosťami. Dodávajú tam okrem elektriky a vody veľa veci . Zidia sú neni na tom území votrelcami…. Ale to zas točím to, čo je rozoberané predošlých teraz už 22 strán
@elmivelmi Aký relevantný že kvôli nim je celá Európa v protiteroristickéj pohotovosti? Pre teba asi slabý argument
@gabrielkaa žili v míru do té doby, než se tam Arabové za li řízené sestehovavali a do balfourova deklarace... Tj žili v míru do té doby, než začal vznikat stát izrael.... Ale to je snad jasné.
A na to tam nemusím být, abych věděla, že když je někam začne nastěhovat jiné etnikum a chce tam vytvořit svůj stáž, že se to místním nebude líbit....
@andromeda818 o vzniku sme sa tu tiež už bavili.
@gabrielkaa a k jakému jsme došli závěru? Prostě společenství národů schválilo vznik Izraele na úkor někoho jiného. Myslím že OSN udelolo s vytvořením Izraele chybu. Paradoxní je, že Izrael OSN vůbec nerespektuje... https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky...
Mimochodem teroristické židovská skupina Lechi v minulosti zavraždili vyslanec OSN.
Je neskutečně, co Izraeli všechno projde. Zasloužili by dostat na zadel.
@andromeda818 "na úkor někoho jiného"? Rozhodli ze tam maju vzniknut 2 staty. Ukor ako ukor. Arabi zacali vojnu a dalsie je uz historia... Keby ju nezacali tak tam mohli zit v mieri. Mohli keby chceli.
@hiro no když vám na území kde žijete prevazne vy začnou proudit přistěhovalci a mezinárodní společenství rozhodne, že tam vznikne stát těch přistěhovalců a vám že tedy milostive kus toho území nechají, tak se vám to asi také nebude líbit....

@gabrielkaa ukaz mi kde podporujem Hamas. A ano, prekrucas veci, vymyslas si nazory inych, neodpovedas na otazky ak sa ti to nehodi. Nema zmysel sa snazit s tebou dalej diskutovat, bo kazdy jeden tvoj komentar je len dalsia twisted truth.
Snazila som sa vam dat fakty a ukazat situaciu z inej strany nielen tej: Israel is the victim
Ale zial, ten pre koho je neizraelske babatko menej ako izraelske, nie je hoden mojho casu. Vsetko dobre aj tebe a tvojej rodine.