Dotkne sa nás vojna v Izraeli?
Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?
@chodec15 oz jsem psala, že vyhnání Němců nepodporuju. A že je mezitím rozdíl, protože Češi se do Sudet nesestehovavali z celého světa aby tam vytvořili stát. Navíc v případě odsunu Němců byl předpoklad, že se situace uklidní. V případě vzniku Izraele si tohle snad nikdo nemohl myslet.
@gabrielkaa to, ze to ty povazujes kritiku izraelu za antisemitizmus neznamena, ze to antisemitizmus je.
Osobne nazory nie su fakty
@chodec15 to že my jsme někoho taky zabili Izrael neomlouvá. Tím spíš, že já odsun neschvaluje. Navíc já vůči židům tak neuplatnuji žádnou kolektivní vinu. Jsou i Židé, co jsou proti Izraeli.
@chodec15 tvoje vyroky… “ vacsina z 1400 obeti masakru Hamasu. To boli mladi ludia, co sli tancovat na festival.” Vs fakty: bolo 260 obeti hudobneho festivalu
@chodec15 Nik neobhajuje ani to co pises o sudetoch,ale lreco ty stale obhajujes Izrael?Ten tiez nema ciste ruky co sa vzniku a celej situacie tyka.A za tych 70r tych obeti bolo dost a este bude takymto sposobom.Mozno kebyze sa dobodnu tieto dva etnika a zalozia spolocny stat nie stat ore zidov by sa este dalo.Hl by mai mat vsetci rovnake prava.
Alw hlavne je fraza typu ze Zidia tam boli vzdy a preto maju narok na tu zem totalna blbovina a to by si si mohol spolu s gabrielkou uvedomit.
@gabrielkaa ty tu pises o antiseminizme ,pritom sama si rasistk voci arabom.
@elmivelmi Pretože s tým mám osobné zle skúsenosti. Kvôli nim je v Európe zvýšená protiteroristická pohotovosť. To je holý fakt.
@chodec15 https://www.aktuality.sk/clanok/tYqduWo/izraels...
a este k teme ty si spominal ze zidia nemaju atomive bomby???Citak potom clanok.
Židia? Napriek tomu že ich celé stáročia vyvražďovali, boli voči ním pogromy, vyvlastňovali, napriek tomu tu v Európe žijú kľudný a usporiadaným životom. Nikoho nenapadajú. Nestrieľajú ľudí v uliciach. Na rozdiel od moslimských bratov
@gabrielkaa Tkze usudzujes ze je niekto antiseminista len z diskusie a ,lebo si zastava ukrivdenu skupinu,pritom voci zidom nema nic a ze si sama rasistka ti nevadi?Ja by som sa hanbila.To je ako ked vodu kazes a vino pijes.
Cize v tvojim chapani rasista je cooil ale proti zidom nsmies nic napisat lebo si hned antiseminista? Rasista moze byt antiseminista nie??
@chodec15 takže vlastně říkáš, že založení Izraele bylo špatně, ale že vyhnání Němců bylo taky špatně. Ok, beru, souhlas 🙂
@elmivelmi Ty odsudzuješ u židov to co u iných národov nie. Preto hovorím o antisemitizme.
@gabrielkaa ine narody nepreberam v tejto diskusi kritizujem aj usa za genocidu na indianoch a zotrocenie Africanov napriklad.A ked neico poviem na zidov neznamena ze som antiseminista.Ako som pisala vici zidom nemam nic ale sposob ako ukradli stat za mna nie je ok.
Tak prečo preberas židov? A založenie ich štátu ?
@chodec15 Ja neviem a ty citas co pisem ja?Ja nerozoberem sucastnot ale okolnosti vzniku statu to je vec pre kt sa vrazdia ludia tak uz 70r.
A teraz ked zidia akoze nieco ponukli aby bol pokoj,syrana ktora je ukratena akoze ma co im este dakovat,ci ako?
No tak by tam bola chudoba ale ludia by tam zili v mieru,co maju zo zidovskeho pokrokubked sa tak vrazdia ludia zbytocne?
A preco by tam mali byt dva staty?Preco tak ludia musia trpiet zidov?Mech odtial vypadnu konecne a ude mier.A kradnu zem inde.
@gabrielkaa lebo ma to zaujima a preco by sim nemala?Ja ie som rasista ako ty🤥
@chodec15 Naozaj veris, ze ak hamas prepusti rukojemnikov tak izrael necha gazu tak? Trepes totalne hluposti a este si aj protirecis.
Inak, ak by izrael vedel presnu lokalitu rukojemnikov uz by ich asi vyslobodil. Kedze nevie, a bombuje vsetko naokolo (aj prave teraz na aljazeera davaju live zabery z kamery nad gazou. Desiatky vybuchov z bomb z lietadiel pocas par minut.. nicia vsetko hlava-nehlava.), je izraelu jedno, ze si popri civilistoch v gaze aj vlastnych zabije.
@chodec15 ty si velmi zly diskuter. Protirecis si, nelogicke veci pises, davas ostatnym diskuterom do ust slova, ktore nikdy nepovedali a “hnevas” sa na nich kvoli tomu. Pouzivas nadavky a kritizujes gramatiku.

@chodec15 áno tam vždy bola aj je dvojitá morálka čo sa týka židov