Dotkne sa nás vojna v Izraeli?
Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?
@chodec15 oz jsem psala, že vyhnání Němců nepodporuju. A že je mezitím rozdíl, protože Češi se do Sudet nesestehovavali z celého světa aby tam vytvořili stát. Navíc v případě odsunu Němců byl předpoklad, že se situace uklidní. V případě vzniku Izraele si tohle snad nikdo nemohl myslet.
@gabrielkaa to, ze to ty povazujes kritiku izraelu za antisemitizmus neznamena, ze to antisemitizmus je.
Osobne nazory nie su fakty
@chodec15 to že my jsme někoho taky zabili Izrael neomlouvá. Tím spíš, že já odsun neschvaluje. Navíc já vůči židům tak neuplatnuji žádnou kolektivní vinu. Jsou i Židé, co jsou proti Izraeli.
@chodec15 tvoje vyroky… “ vacsina z 1400 obeti masakru Hamasu. To boli mladi ludia, co sli tancovat na festival.” Vs fakty: bolo 260 obeti hudobneho festivalu
@chodec15 Nik neobhajuje ani to co pises o sudetoch,ale lreco ty stale obhajujes Izrael?Ten tiez nema ciste ruky co sa vzniku a celej situacie tyka.A za tych 70r tych obeti bolo dost a este bude takymto sposobom.Mozno kebyze sa dobodnu tieto dva etnika a zalozia spolocny stat nie stat ore zidov by sa este dalo.Hl by mai mat vsetci rovnake prava.
Alw hlavne je fraza typu ze Zidia tam boli vzdy a preto maju narok na tu zem totalna blbovina a to by si si mohol spolu s gabrielkou uvedomit.
@elmivelmi Pretože s tým mám osobné zle skúsenosti. Kvôli nim je v Európe zvýšená protiteroristická pohotovosť. To je holý fakt.
@chodec15 https://www.aktuality.sk/clanok/tYqduWo/izraels...
a este k teme ty si spominal ze zidia nemaju atomive bomby???Citak potom clanok.
Židia? Napriek tomu že ich celé stáročia vyvražďovali, boli voči ním pogromy, vyvlastňovali, napriek tomu tu v Európe žijú kľudný a usporiadaným životom. Nikoho nenapadajú. Nestrieľajú ľudí v uliciach. Na rozdiel od moslimských bratov
@gabrielkaa Tkze usudzujes ze je niekto antiseminista len z diskusie a ,lebo si zastava ukrivdenu skupinu,pritom voci zidom nema nic a ze si sama rasistka ti nevadi?Ja by som sa hanbila.To je ako ked vodu kazes a vino pijes.
Cize v tvojim chapani rasista je cooil ale proti zidom nsmies nic napisat lebo si hned antiseminista? Rasista moze byt antiseminista nie??
@chodec15 takže vlastně říkáš, že založení Izraele bylo špatně, ale že vyhnání Němců bylo taky špatně. Ok, beru, souhlas 🙂
@elmivelmi Ty odsudzuješ u židov to co u iných národov nie. Preto hovorím o antisemitizme.
@gabrielkaa ine narody nepreberam v tejto diskusi kritizujem aj usa za genocidu na indianoch a zotrocenie Africanov napriklad.A ked neico poviem na zidov neznamena ze som antiseminista.Ako som pisala vici zidom nemam nic ale sposob ako ukradli stat za mna nie je ok.
@chodec15 Ja neviem a ty citas co pisem ja?Ja nerozoberem sucastnot ale okolnosti vzniku statu to je vec pre kt sa vrazdia ludia tak uz 70r.
A teraz ked zidia akoze nieco ponukli aby bol pokoj,syrana ktora je ukratena akoze ma co im este dakovat,ci ako?
No tak by tam bola chudoba ale ludia by tam zili v mieru,co maju zo zidovskeho pokrokubked sa tak vrazdia ludia zbytocne?
A preco by tam mali byt dva staty?Preco tak ludia musia trpiet zidov?Mech odtial vypadnu konecne a ude mier.A kradnu zem inde.
@chodec15 Naozaj veris, ze ak hamas prepusti rukojemnikov tak izrael necha gazu tak? Trepes totalne hluposti a este si aj protirecis.
Inak, ak by izrael vedel presnu lokalitu rukojemnikov uz by ich asi vyslobodil. Kedze nevie, a bombuje vsetko naokolo (aj prave teraz na aljazeera davaju live zabery z kamery nad gazou. Desiatky vybuchov z bomb z lietadiel pocas par minut.. nicia vsetko hlava-nehlava.), je izraelu jedno, ze si popri civilistoch v gaze aj vlastnych zabije.
@chodec15 ty si velmi zly diskuter. Protirecis si, nelogicke veci pises, davas ostatnym diskuterom do ust slova, ktore nikdy nepovedali a “hnevas” sa na nich kvoli tomu. Pouzivas nadavky a kritizujes gramatiku.

@chodec15 áno tam vždy bola aj je dvojitá morálka čo sa týka židov