Dotkne sa nás vojna v Izraeli?
Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?
@chodec15 ty si v tom predchadzajucom prispevku napisal:
“Chceli nas osklbat, aby EU zaplatila cez odobrany plyn ich naklady na vojnu. Preto u nas sli ceny energii min. rok tak brutalne nahor.”
Cena plynu vzrastla na burze, to znamena ze sa predaval za taku vysoku cenu tunajsim odberatelom, lebo ho bolo malo, a nie ze taku cenu platili Rusku.
Tu mas napisane ako sa plyn dostane do Indie
https://www.teraz.sk/zahranicie/dovoz-ruskej-ro...
Inac zase sa mi potvrdilo, ze na modrom konikovi by sa clovek nemal “vzdelavat”, tu sa clovek podozveda 100% pravdivych informacii od samych studovanych odbornikov
@chodec15 len sa nestacim divit, ako presvedcivo tu pises o veciach svoju vlastnu verziu, o ktorych prave preto ze ludia citaju a citaju s porozumenim aj nieco vedia.
A inac nepride mi celkom normalne, aby muz vyhladaval zensku stranku o materstve a mal potrebu diskutovat medzi zenami.
No🤔 o zverstvách na donbase, pachanych na civilistoch médiá neinformovali a vojna na Ukrajine dostala Slovensko pod velením EU tam, kde je. V prd....
O zverstvách v Palestíne médiá neinformovali. Uršuľa už vyvesila vlajku Izraela. Ak vieš, koľko je 2+2 tak odpoveď poznáš.
@elmivelmi pozri,z mojho pohladu nestoji ziaden kus zeme ani za jeden ludsky zivot.z historickeho hladiska ta oblast bola najdlhsie obyvana hebrejmi,ale aj to nie je az tak smerodatne (historicita Biblie je velmi vysoka,podporena mnohymi vykopavkami,historikmi).dalo by sa tu pisat mnoho,aj o tom,z coho vlastne palestincania ziju?ale pre mna je podstatne,ktora krajina viac dodrziava ludske prava a medzinarodne dohovory.ak by aj palestincania naozaj len bojovali za svoju zem,tak sposob,akym celu tu dobu bojuju je hanebny a necestny.naozaj si skus sama pre seba odpovedat,ci by si mala za suseda radsej Palestinu alebo Izrael.
Stačí pozrieť ako skončil minulý rok 2022 bol najhorší za posledných 28 rokov.
V ozbrojených konfliktoch a vojnách zomrelo najviac ľudí ako za ktorýkoľvek rok od roku 1994. Vojna v Etiópii a na Ukrajine priniesla 237 000 mŕtvych.
V 38 krajinách bolo 55 aktívnych štátnych ozbrojených konfliktov v tom bolo 8 vojen. Teroristi boli zapojený do konfliktov v 15 krajinách. Neštátnych konfliktov bolo 82.
Znepokojujúci je nárast štátnych konfliktov, posledných 8 rokov je stále viac ako 50 konfliktov.
Podrobnosti https://www.prio.org/news/3058
Prognóza do budúcnosti. Počet vojen a ozbrojených konfliktov bude stúpať. Dosiahne to kritickú hranicu kedy bude musieť zasiahnuť OSN. V prvej etape sa im podarí dosiahnuť mier, ale to bude len na oko a veľmi krehký mier. V druhej etape zrušia a zničia najväčšiu prekážku mieru, organizácie ktoré podporujú vojny.
No, ono je to celé divné. Ze by byl Izrael opravdu tolik nepripraveny? A proč by to Hamas dělal, když nemůže vyhrát? Nepotřebuje někdo důvod k reakci? Není to snaha přimět EU, aby přestala podporovat Palestinu. Není to snaha odvrátit pozornost od Ukrajiny. Není to odůvodnění pro USA přestat posílat zbraně na Ukrajinu, když teď musí podporovat Izrael?
@gabrielkaa kritika Židů nemusí být nutně antisemitsje cítění. Přijde mi, že někteří mají pocit, že židům je třeba vše prominout.
@gabrielkaa a krom rezoluce uznávají i stát izrael taky existuje rezoluce OSN pozadujici zastavení výstavby osad. Ta už se židům ale tolik nelíbí.
Jinak co se muslimů týče, bylo by rozumne nemontovat se do jejich zemi a nepouštět je k nám. My to děláme přesně opačně. Lze se pak divit, že se tu někdo odpálí, když někomu třeba v důsledku zásahu západu v jeho zemi třeba umřela rodina a přitom je snadné sem přijet?
@andromeda818 to som ani netvrdila. Ale antisemitizmus vidím na vlastne oci veľmi často.
@tululu Tu nejde o to co by som chcela ja ,tu ide o spravodlivost.Slovaci sa strasne boja privalu mihrantov ci z 3krajin,ci ukrajiny a toto s stalo Palestincanom,nasilne im tam nasackovali ludi este aj z hladiska na nabozenstva nie komparibilny narod.To je len ich reakcia.A to ze je ro dlho,no mohli sa kludne aj inde mastahovat,zidia na slovensko.Alw my tiez sme mali pocas 2sv vojny so zidmi tiez nie najvistejsie ruky.
A este tvrdenie ludu kt tam dosli ze palestina je zem,je uplne scetne.Narokovali si na nieco,na co nemali narok.
Zajímavá analýza : https://www.michalapetr.com/