Dotkne sa nás vojna v Izraeli?
Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?
@elmivelmi tvrdit ze zidia ukradli palestinske uzemie je podobne ako tvrdit, ze Slovaci ukradli uzemie Madarom, alebo Cesi Rakusanom po rozpade Rakusko-Uhorska. A ze aj teraz takych je ... Zidia tam zili aj pred vznikom Izraela aj zaciatkom 20. storocia. Izrael vznikol z uzemia pod spravou Velkej Britanie. To ze napatie nejakym sposobom vyhovuje "vsetkym" a eskalovali ho na striedacku vsetky strany je uz druha vec.
@aalt a oni se Slováci na území Uher sestehovavali z celého světa?
@elmivelmi trefa 👍
A kde asi tak mali ist ? Po vojne tým čo prežili, zobrali domy, nenávist u ľudí pretrvávala. Mnohých čo nezomreli v lagroch tak ich zabili po vojne, aby si prišli na ich majetok. Jediná zem a útočisko bola pre nich ich zem.
@chodec15 aj tuto vo Viedni oslavovali …… teraz stúpajú preferencie pravice .
@elmivelmi @andromeda818 a ? Ze Slovaci sa stahovali do USA je ok, ale ze zidia do Izraela je problem? Opakujem. Pred Izraelom tam nebol ziaden stat. Uzemie bolo pod kontrolou UK v principe kolonia UK akych bolo po svete kopec a hadam zo vsetkych vznikli nezavisle staty. Izrael vznikol zo svetoveho pohladu legalne ako aj Ceskoslovensko po rozpade Rakusko-Uhorska.
@chodec15 a jak se to jmenovalo tenkrát? Felvidék, nebo tak nějak, ne? 😁
Pardon mým záměrem nebylo nikoho urazit. Tak to nazyvejme třeba tatranská vrchovina, nebo území dnešního Slovenska. Mě jde o zeměpisné vymezení.
@gabrielkaa aha, kam měli jít a tak klidně spáchané krivdu na někom jiném..... Mohli snad Palestinci za druhou světovou?
@aalt a oni Slováci vytvořili v USA nějaký stát?
Jinak to je úplně jedno, že tam nebyl stát, žili tam lidé.
@andromeda818 veď oni sa vrátili do zeme ktorú obývali. A Palestínci pokial nie sú teroristi, čo väščina je, tak žijú spolu so zidmi v israeli. Ako som písala 1,5 mil oficiálne
@andromeda818 Američania nie sú Arabi , a nevyvrazduju prívržencov iných náboženstiev. Takze nebolo nutne vytvárať stat
@gabrielkaa no a tady zase byli dřív Keltové. Možná by si tu taky mohli udělat stát ne. Jako když mi někdo bude rozbije okna, tak obsadí dům, kde zila moje prprapra.... Babička, i když je tam dávno už někdo jiný?
A Palestinci jsou v Izraeli perzekuovani. Ostatně ono ani není žid jako žid. Sefarde jsou taky oproti askenazum diskriminovani.
@andromeda818 to máš odkiaľ že sú perzekuovani. Ja mám iné zdroje. Učia tam na izraelských školách, sú súčasťou izraelskej armády atd…
@gabrielkaa no, Američani zatočili s Indianama docela solidně. A sami jsou směsice všeho možného, tak Slováci zapadnou. Ale kdyby chtěli vytvořit stát, asi by moc nepochodili.
@andromeda818 to bolo v každej histórii. Ale toľko náboženskej neznášanlivosti a svätých vojen v 21 storočí - Arabom sa nik asi nevyrovná
@chodec15 však jsem se omluvila. A jak se to jmenovalo teda tenkrát. Vždy se Slováci nemohli stěhovat do něčeho, co neexistovalo. Mě nejde o slovickareny, takže to prostě nazivejme území dnešního Slovenska, ať jsme korektní.
@katka700 prosím ťa neurážaj palestínskych hajzlov ako si ich nazvala...toto je problém storočí ako možeš niečo takéto aj napísať...naštuduj si históriu kto koho okupuje a terorizuje, nerozumiem kam svet zašiel a hlavne zošalel, 75 rokov okupácie zo strany Izraela,ničenie domov,vypínanie elektriny a vody,rušenie mobilného signálu, vraždenie nevinných a detí,bombardovanie nemocníc a škôl.na jednej strane podporujeme Ukrajinu vo vojne za slobodu a odcudzujeme Palestínu,ktorá je terorizovaná zo strany Izralea? Pokrytectvo ako vyšité.
@aandrea9 Typicky argument rusofila. Papagajuje, co si precitala v Ruskej propagande. Ked ma dat zdroj, je ticho. Ja by som toto vsetko poslala rovno do Ruska, ked sa im Rusko tak paci. Predpokladam, ze vzdelanie ucnovka, maximalne maturita. Vies kolko krat som citala rovnaky "argument" ako tvoj? Asi tak milionkrat, mate ubohu slovnu zasobu, ziadne argumenty, ziadne fakty . Akonahle mas vysvetlit, zdovodnit, poskytnut zdroj - finito, skoncili sme.
@gabrielkaa kdysi o tom byla nějaká debata. I teď se o tom da dost vygooglit. Hůř jsou na tom ale napriklad etiopsti Židé. Oni Židé jsou docela rasisti.
@andromeda818 trochu rasizmu je v každom z nás. Mame to v génoch historicky- tu takú nedôveru v inu rasu. Ide len o to, či sme schopní akej takej tolerancie, alebo budeme zabíjať. Inak čítala som , že najväčší radisti sú vraj Japonci. Majú veľmi prísnu migračnú politiku, veľkú sebadisciplínu, ale hlavne sú mierumilovní. Ale historicky to boli takisto okupačných národ, spojenci nemeckej ríše atd….

@chodec15 a preco by mali Arabske staty upriamit pozirnost na europu?co by zbtoho mali???Vysvetli logiku tvojho prispevku