icon

Dožitie škrečka

dada281185
18. aug 2023

Ahojte skrecka mame skoro 2 roky, minuly tyzden mu praskla na ruke daka hrcka a sla z nek krv, potom to prestalo, tento tyzden sa. Hrckazase objavila na ruke sli sme k veterinarovi, ze to moze byt onkologicke ochorenie, sledovat ak praskne prist hned inak len dochovat. Dcera tak strasne plakala, ked to pocula, nevieme kolko ma casu este. Smutny den dnes...😢😢😢😢

andrea_82
•
18. aug 2023

No, bohuzial, skreckovia su tie zvieratka, ktore sa nedozivaju vela. My sme ich preto prestali chovat a kupili sme osmakov degu.

colsami
•
18. aug 2023

Ano u skreckov su nadory velmi caste. Vacsinou na to doplatia, keby aj majitel chcel, nebyvaju operovatelne velakrat. Mrzi ma to...

adri266
•
18. aug 2023

Nasmu tiez vyrastol nador a kym bol ok, nechali sme to tak, ale casom mu to asi zacalo tlacit na mozog, chudak, mal akoby zachvaty. Radsej som ho odniesla k veterinarovi, nech sa netrapi 😔 Bez hanby sa priznam, ze som plakala, ked som ho tam nechavala.

uhnakova
•
18. aug 2023

Skrecky obvykle ziju asi dva roky, takze ten vas uz dosiahol ocakavanu dlzku dozitia. Skus to tak dcerke povedat s tym, ze sa mal u vas dobre a mal pekny zivot.

jaskolka
•
18. aug 2023

Škrečky žijú krátko. Jednoducho "prišiel jeho čas".

tina5959
•
18. aug 2023

@dada281185 Mali sme džungarskeho aj syrskeho škrečka. Obidvaja žili 2roky a ku koncu mali nádory.
Potom sme kúpili 1 osmaka samičku. O tri mesiace veľké prekvapenie. Mala 5 malých osmačikov. Boli veľmi zlate. Osmak je úžasné zvieratko. Dá sa vycvičiť. Sam šiel do klietky .... V noci spí, cez deň je hore. Škrečok opačne. Osmačiky sa nám dožili cca5 rokov. Posledný mal 6 rôčkov. U nich pozor na stravu. Sladké by nemali.

andrea_82
•
18. aug 2023

@tina5959 ano, osmaci sa v zajati dozivaju 6-8 rokov.

gabriela2209
•
15. mar 2024

Prosím Vás moj škrečok ma 2 roky, od včera nebehá nechce jesť vodu pije.. zo spodu má krv celú noc spí predtým stale behal v kolese aj všade liezol. Neviete co mu moze byt?

vojkri
•
15. máj 2024

@gabriela2209 prosim co to bolo? Mame podobne a netusim co s nim:(

monicatko20
•
16. máj 2024

Škrečky pokiaľ viem sa viac jak 2 rokov nedožívaju..hlavne tie menšie.. teda u mňa určite nie..pred koncom mi len spal v domčeku, sem tam vyšiel na jedlo vodu až tam jedného dňa zaspal 🙏

zuzubb007
•
16. máj 2024

Škrečok žije 2 roky, bohužiaľ potom umrie, z tohto dôvodu nedovolím deťom škrečka lebo dva roky su krátka doba a ja sama by som revala tri dni ako prepnuta 😭