Druhá svadba po narodení dieťaťa

simona123456789
12. mar 2019

Ahojte mamičky prepáčte ak to sem nepatrí ale chcela by som vás poprosiť o radu ... S manželom sme mali svadbu keď som bola tehotná to znamená že úplne malinkú ale je nám to ľúto a chceli by sme si ju zopakovať ale vo väčšom aký máte na to názor máte niektorá s tým skúsenosť ? Ďakujem krásne za odpovede

pribinak
12. mar 2019

Aky mam na to nazor: ze ked chcete Vy dvaja druhu svadbu, resp akýsi obrad a veselicu, tak si ju urobte, je to vas život, vas vztah a hotovo. Užite si a teste sa z rodinky ;)

janinah
12. mar 2019

obrad vám nezopakujú resp. ak ste mali sobáš na úrade a teraz by bol v kostole,tak toto sa dá...inak to bude len o oslave,takže toto si viete zorganizovať...úprimne? bolo by mi ozaj divné ísť na oslavu bez sobáša ako hosťovi...radšej by som zobrala rodinu kdesi na parááádnu dovolenku za tie peniaze

loliki
12. mar 2019

@simona123456789 ja som za, tiez by som si zopakovala svadobnu hostinu po 10 rokoch, lenze sme to neurobili, mozno na 20 vyrocie. Osobne si myslim, ze po narodeni dietata sa zamerias na dieta ( ono sa vsetko krasne planuje, kym je dieta v brusku), po kratkom case zistis, ze nemas cas ani na manzela, nie ze na svadbu a svadobnych hosti. A dieta by bolo zatial v kociku pri vasom stole, tam by si ho prebalovala, kojila, dala odgrgnut, kazdy troska pokocikuje, kym si troska zatancujes po bezproblemovom porode. Krasne by to bolo. Mozno tak o 10 rokov. 🙂 Ale za pokus to stoji.

bossik
13. mar 2019

@simona123456789 Ak si uzavrela kresťanské manželstvo, tak druhú svadbu samozrejme mať nemôžeš v zmysle, že opäť uzatvorenie manželstva.(jedine ako písala @janinah ak ste mali na úrade a teraz chcete normálne v kostole, toto sa dá a dokonca je to krásne, že by ste sa tak rozhodli) Avšak, (ak ste už mali svadbu v kostole), je tu možnosť ako možno dosiahnuť to čo by si chcela a tým je obnovenie manželských sľubov. A teda ak túžite opäť po oslave, hostine, stretnutie viacerých známych atď, tak nebude to už svadba ale obnovenie manželských sľubov, čiže bude to skrátený obrad kde si obnovíte sľuby, ktoré ste si pred časom dali. Niektorý aj toto nazývajú druhá svadba. Toto je úplne normálne. Ak si ale chcete len zopakovať svadobnú hostinu a nie obrad, tak toto samozrejme môžete, pretože tým nič zlé nerobíte, len si spravíte radosť.

hettinka
13. mar 2019

@simona123456789 urobte veľkú párty na krstiny a je to. Inak moja sesternica tak mala svadbu, že sa vydávala asi v 8. mesiaci v zahraničí len na úrade a len rodičia a svedkovia. A keď malo dieťa 2 roky, mali svadbu tu na sk v kostole s hostinou pre celu rodinu. Ona býva v zahraničí, takze to každý pochopil, prečo to tak mali.

januska20
13. mar 2019

Prepáč, za mňa je to totálna hlúposť. Môj švagor takto chcel mať,resp.jeho manželka. Vzali sa iba v kruhu najbližšej rodiny, najprv sa zosobášili a potom priniesli ich syna pred oltár a pokrstili ho.
Každý im samozrejme dal dar aj na svadbu, aj na krstiny. Po obrade nasledoval obed v reštike a možno po 3 hod.sme išli domov.
O pár mesiacov, si to jeho manželka rozmyslela a chcela veľkolepú hostinu so všetkým čo k tomu patrí. No, poviem ti poriadne pritiahnuté za vlasy. Nevedeli sme si nikto predstaviť,že znovu budeme musieť niečo dať, znovu sa vychystať na ich svadbu.
No, dopadlo to tak,že sa oni dvaja pohádali a túto "druhú" svadbu zrušil ženích 😀

loliki
13. mar 2019

@januska20 No a preto má byť najprv fara a potom Mara. Všetko pekne po poriadku, Nie vymyslat jedno cez druhé a preskakovat poradie udalostí, zivot kazdého naučí. Len niektori si myslia, ze su stredobodom vesmiru a vsetko - aj cele pribuzenstvo sa bude točiť okolo nich vtedy a tak, ako si oni zmyslia.

kerstina
13. mar 2019

@simona123456789 😁ja by som na taku "svadbu" nesla. Preco si nepockala so svadbou alebo s dietatom? 😁

titla
13. mar 2019

@simona123456789 Ako bolo spomenuté, ak ste mali len civilný sobáš, môžete mať teraz cirkevný a k tomu svadobnú hostinu. Bola som na svadbe dvom párom, ktoré to tak urobili. Avšak oba tieto páry žili v zahraničí a z ekonomického hľadiska bolo pre nich výhodnejšie byť manželmi, preto mali civilný sobáš len s dvoma svedkami tesne po zásnubách, s úmyslom, že o rok-dva si zorganizujú veľkú svadbu. Boli to normálne svadby, nikomu to divné neprišlo.

Alebo ak ste mali cirkevný sobáš, môžete si obnoviť manželské sľuby a tiež to osláviť. Moja teta s ujom sa takto rozhodli po 35 rokoch manželstva a zorganizovali menšiu oslavu (cca 30 ľudí, ale my sme veľká rodina, čiže to bola naozaj „menšia“ oslava). Teta si aj závoj z recesie potom dala a doniesli sme im aj svadobné dary – išlo skôr o také vtipné drobnosti, výbavu po 35 rokoch spoločnej domácnosti naozaj nepotrebujú... U nich sa celá oslava niesla v znamení recesie, ale vy keďže píšeš, že ste klasickú svadbu nemali si to môžete zariadiť ako len chcete.

Ja na tom naozaj nevidím nič nepatričné a ľudia ktorým na Vás záleží sa budú určite tešiť s Vami. Aj keď na to možno budú mať svoj vlastný názor a neodolajú nutkaniu nepodeliť sa oň, Vám to môže byť jedno. Urobte tak aby ste boli šťastní a spokojní vy dvaja.

simona123456789
autor
13. mar 2019

@kerstina no s dieťaťom som čakať nemohla kôli zdraviu (mám 19 rokov keby som nemala teraz tak zrejme nikdy) a svadbu sme chceli ale nie veľkú aby sme neublížili drobcovi 😉

kerstina
13. mar 2019

@simona123456789 tak jednu svadbu si chcela a teraz chces druhu? You go girl😂

veronicka88
13. mar 2019

Buď spokojná tak ako si!peniažky čo by ste minuli sa Vám zídu neboj;)ešte budeš rada že ste ich neminuli na hostinu skús sa na to pozrieť reálne a z vrchu ako hosť ja si neviem predstaviť akoby som tam šla...ako čo?ideme na svadbu či na obed,či kde?dať dar zase nedať?nechaj to tak ulezat v hlave a uvidíš že aj finančne aj logicky ti to musí vyjsť že kašľať na veľkolepé hostiny.podstaten je ako budete žiť nie ako ste sa zobrali!

miska_kal
13. mar 2019

ako myslis to skor ako nejaku veselicu nie? bo podla mna sa ti druhy obrad zopakovat nepodari. osobne v tom nejaky zmysel nevidim nieco take opakovat . peniaze sa isto daju vyuzit aj lepsie

tana85
13. mar 2019

ak to tak citis, tak chod do toho a na nazory ostatnych kasli. asi ti je luto, ze si nemala svasbu ako by si chcela, chces si to proste uzit tak ako kazda nevesta. komu to pride divne, nemusi chodit, ostatni pridu, zabavia sa a hotovo. nevidim na tom nic cudne. kamarati to tiez tak urobili. a dary - ak ste dostali pri sobasi, tak by som uz dalsia neocakavala a dala ru info aj hostom, aby vedeli ci nosit alebo nie

cacianka
13. mar 2019

kde ste mali obrad ? na úrade a chceli by ste v kostole ? tak sa poraď s farárom či vám urobi niečo ako požehnanie alebo ako by sa to dalo, nielen v kruhu najbližších ale pred celým spoločenstvom. ak ešte nemáte dcérku pokrstenú môžete to spojiť a potom urobiť hostinu ako po "normálnej svadbe".
ak išlo o civilný sobáš, ten sa už zopakovať nedá, ale ak máte v obci nejaký "zbor pre občianske záležitosti" , tak si na ObÚ dohodnite nejaký obrad - potvrdenie že manželstvo už bolo právoplatne uzavreté v kruhu rodiny a teraz sa oznamuje verejne a bude k tomu aj program - básnička, piesne a hudba...dá sa vymyslieť ako to zaranžovať a potom by tento verejný akt bol akoby úvod k hostine ako klasicky býva.
jednoducho - urobte si to ako sa to páči vám, koľko € na to máte. hore už máš napísaných pár typov alebo sa poraď na mojasvadba.sk

titla
13. mar 2019

@simona123456789 Ešte som si spomenula, že sme pred rokmi boli na jednej svadbe. Hostina bola na takom netradičnejšom mieste, bol problém tam usporiadať aj obrad, tak sa nevesta so ženíchom vzali o týždeň skôr na úrade - len oni dva a svedkovia - a potom tam na mieste hostiny mali len taký symbolický obrad. Vonku, v peknom prostredí si pred hosťami povedali áno a vymenili prstene.

janinah
13. mar 2019

obnovovať manželský sľub po roku či dvoch je totálne smiešne a odveci,po takých 25 či viac rokoch je to už milá udalosť a má svoj význam,my sme si tak obnovili v Káne galilejskej v Izraeli,to už teda bol ozaj zážitok

vevesh
13. mar 2019

V zahranici je to normalne. Civilny sobas je 10 minutove "stretko" na urade, kde sa popodpisuju papiere- zvacsa je to pondelok-piatok od 8.00 do 12.00. Veselica je vtedy, ked sa zorganizuje- o den, tyzden, mesiac, rok, roky....zalezi na pare. Za mna preco nie, ak Vam chyba tancovacka, svadobne saty a co.

lucilaines
13. mar 2019

Ahoj, my sme mali sobas na dovolenke sami dvaja a potom doma sme robili hostinu so vsetkym. Nie je to sice to iste ak tvoj pripad, ale len na margo komentarov, ze hostina bez sobasa by bola divna, tak my sme to tak mali a vobec nikto s tym nemal najmensi problem. Prisposobili sme tomu pozvanky a na zaciatku hostiny sme premietli fotky zo sobasa, dokonca som mala na sebe svadobne saty. Vsetci sa zabavili a nikto neriesil hovadiny, ci je to divne alebo nie. Takze ak to tak citis a chces, urob to a kasli na ostatnych. Su to tvoji priatelia a rodina, poznaju vas a pochopia vase dovody a budu radi, ze to mozu prist s vami oslavit, dobre sa najest a zabavit 🙂

janinah
13. mar 2019

@lucilaines že vám nikto nič nepovedal do očí ešt eneznamená,ž eim to všetkým prišlo celkom ok,za mňa to divné teda je-svadba bez sobáša...

lucilaines
13. mar 2019

@janinah ze je to tebe divne je tvoj problem a neviem preco by sa tym mala autorka alebo ktokolvek riadit. Ak to prislo divne mojim hostom, nemuseli sa zucastnit. Prisli vsetci pozvani, vsetci sa zabavili a ak to teda niekomu divne aj prislo a nepovedal mi to do oci, verim, ze sa s tym nejako vnutorne uspesne vysporiadal sam v sebe bez ujmy na zdravi.

simona123456789
autor
13. mar 2019

ďakujem krásne za názory dali ste mi dobre tipy tak ešte poriadne porozmislame čo a ako a určite budeme niečo riešiť 😀😊