Druhý príchod Ježiša Krista
Možno mnohý, tu budú dávať nenávistné komentáre, načo to sem dávam. Viete ľudia, dnešná doba kedy človek myslí na seba a ak ste matka tá samozrejme deti a rodina. Ale zvyšok ľudí a najmä tých ktorí vám nejak ublížili alebo zlorecili a jednoducho nepotrebujete ich k životu. Prerastá vo svete len nenávisť a ako sa hovorí nenávisť plodí ešte väčšiu nenávisť.
Viem a čo viac som o Tom presvedčená že tu bude výsmech pod testom, ale majte sa ľudia na pozore, prišla doba, ktorá je posledná na zemi. Ako to viem? Všetko je v Biblii ako to bude vyzerať. Sme na končí časoch a to prečo to tu pisem, je preto lebo hoci len pre jedného človeka by to stálo zato a nebolo by neskoro. Prosím prijmite obeť Ježiša Krista. Úplného nášho Boha skrze ktoré všetkom povstalo, aby ste mohli ujsť pred tým všetkým čo na svet prichádza. Nesmejte sa ľudia že koniec sveta nebude, lebo sme omrvinkami dní ku skaze ktorá na svet prichádza. Ježiš Kristus prichádza, majte ľudia bázeň pred ním aby sme boli hodný sa postaviť pred neho.
@margaretalukacova aka pravda? Ta voja alebo ta moja? Kto ju tazko nesie? Ja ci ty?
@margaretalukacova to si len mysliš, v skutočnosti ta opantala moc že možeš vsuvat svoje myslienky ľudom... Ale v skutočnosti neveriš, nepoznaš, nevieš, bohužial... Celeee zle.
@jabadabadu je to tvoj názor, nie si prvá ani posledná, ktorá takto vníma ľudí, ktorí veria v Boha. Nestrácaj so mnou čas, nemá to význam 😉
@mary888999 kazdym jednym prispevkom spini obraz krestanov a boha.. az je clovek vlastne rad ze nestoji na “jej” strane
@cafelatte v biblii je tiez napisane (alebo nie v nej, mozno sa to len tak hovori), ze cesta do pekla je vydlazdena dobrymi umyslami. Zial, musim povedat, ze mozno Margareta mala dobry umysel, ale tym strasenim nedosiahla nic. Urcite sa jej tym vyhrazanim koncom sveta a zatratenim tych co neuveria neobratila na vieru nikoho. Jedine co sa jej podarilo, ze vyprovokovala niektorych k urazkam, ktore sice tiez neuznavam, ale kedze nevieme co vsetko tie co jej to napisali viac ako prikro uz zazili a co ich k tomu vedie. Iste si si aj ty vsimla, ze niektori veriaci reagovali celkom agresivne tiez, tak isto aj neveriaci dokazali vecne diskutovat, bez toho aby kohokolvek urazili.
Mozem len skonstaovat, a nie som tomu rada, ze Magdalena zasiala vietor, zozala burku (a toto je urcite z tej vasej knihy knih)
A este dodam, jediny raz som sa k cirkvi nevyjadrila. K ziadnej, aj ked o cirkvi ako institucii, obzvlast rinskokatolickej, mam svoju (nepublikovatelnu) mienku, vyhybam sa ju vyjadrit kdekolvek.
@viestta ak dovolis, ja mam tiez otazku. Deklarujes, ze si ateistka, ale toto nie je prva diskusia o viere a jej prezivani, kde som si ta vsimla. Myslis, ze existuje nejaka sanca, ze raz pred tym odmietanym Bohom predsa len na tie kolena padnes a poziadas ho, aby ti pomohol uverit?🤔 Ci to beries iba ako argumentacnu rozcvicku tieto temy...
@jabadabadu aký chceš protiargument? Ja ťa nepresviedčam o mojej viere, veď je to tvoja vec, čomu veríš alebo neveríš, a moja takisto. Rešpektujem tvoj názor.
Aj veriaci môže viesť s neveriacim plodnú diskusiu, ale prepáč, tu to asi nepôjde. Viditeľne nemáš záujem o normálnu debatu a veriaci ľudia ti asi ležia dosť v žalúdku vzhľadom k štýlu akým sa so mnou bavíš.
@mayami myslim si, mozno len naivne, ze tu vediem celkom korektnu debatu bez urazania protistrany. O debatu zaujem mam, aj o odpovede na moje otazky, odpovedam aj na otazky z druhej strany ako najlepsie viem. A nie, veriaci ludia mi nelezia o nic viac v zaludku ako ateisti lezia v zaludku tym veriacim. Ja nie som ziaden mimoriadny pripad, sice nechapem preco verite, ale akceptujem to. Nic viac nic menej.
Musiiiiim 😁 a potom už spať .
Tvrdá realita, neznalosť zákona neospravedlňuje👋 darmo veríš, darmo chodíš do kostola, nikto ti o žiadnom armagedóne nepovie, ani farár, ani suseda v kostole, ani do správ to nedajú.. nedohľadáš si, nie si na koňovi, máš smolu💁♂️ a vlastne som sa pripla, verím že zajtra to bude pokračovať, čítala som všetkých 10 strán🧐
@viestta ahoj,ak mozem byt zvedava,rada by som sa opytala.Neviem ,kolko mas rokov,ale ak si sa narodila v sedemdesiatych,ci osemdesiatych rokoch,nie si pokrstena? Lebo vtedy sa krstili deti do radu,ak nie si,tak si fakt zrejme jedna z mala.Alebo si pokrstena,len si sa rozhodla,ze vieru nechces a nebudes praktizovat? prepac za zvedavost,ale tiez ta vnimam vo viacerych prispevkoch o veriacich a neviem,ako ta zaradit,lebo ak si raz pokrstena,to nezmazes,mozes akokolvek reagovat,ze si ateista .
Fuu, v noci som prelúskala celú diskusiu, pretože ma ani nie, že zaujala, ale ma skôr zarazili niektoré odpovede. Hlavne táto:
"pretože to nieje o skutkoch tento život ..aj vrah ktorý zabije milión ľudí a poprosí u Boha a úveri v Ježiša Krista že mu odpustil...pôjde za Ježišom. To nieje o skutkoch. To je o viere..iba viera v Ježiša Krista nás spasi. Že tu bol pred 2000 rokmi a že zomrel za vašu zlosť, hnev, panovačnosť, urazlivost a všetky zlé veci .. že bol ukrižovaný a že vstal 3 dňa z mŕtvych tá viera je dôležitá. Nie skutky že ste dobra a pomahate ľuďom...to nieje nič."
Plus to čo niekto napísal o pokanii. Niečo v zmysle, že ak človek uverí a úprimne oľutuje a prestane konať zlo, tak je za vodou.
Čiže teoretický príklad, ak človek zabije (bolo tu nadnesené aj milión ľudí), ale tak buďme reálnejší povedzme troch, možno v mladosti...a v budúcnosti tieto činy úprimne oľutuje, možno práve preto, že sa obráti na vieru a uverí a bude už žiť ako slušný človek a konať dobro (aj keď na tom vlastne nezáleží, len už nebude vraždiť), tak tento si podľa vášho boha zaslúži miesto pri ňom. Ale veď to, že oľutoval, tým ľuďom životy nevráti. Ani nezmierni bolesť a smútok ich blízkych, ktorým tiež zničil životy.
Iný človek žije slušne, koná dobro, pomáha celý život druhým, ALE má jednu chybu a to tú, že neverí, prípadne teda neverí v toho správneho boha, tak toho tento Boh zatratí.
A teraz otázka...naozaj vám ženy, ktoré v toto veríte, príde tento váš Boh spravodlivý? Ako dokážete veriť v takéhoto boha? A to sa vás pýtam naozaj zo zvedavosti, nie ironicky, aby to niekto nepochopil v zlom. Ja sa nepovažujem za ateistu ako takého, v niečo verím, ani si nemyslím, že po smrti už nie je nič, ale v toto, ako ste to tu popísali, by som veriť nemohla.
@kristiii ja len tak v skratke a za seba napisem.Velmi pekny nazor si napisala,dakujem zan.V kocke si myslim,ze ten vrah zabil niekoho,olutoval a zije s tym cely zivot.Boh mu sice vo svojej dobrote odpustil,ale po zavrazdenom ostala rodina ,ktora tym trpi.Aj ti pozostali su ludia so svojimi hriechmi a slabostami,cize podla mna za nieco trpia a maju takyto trest.Neviem,ci je to zrozumitelne napisane.Niekde som citala,ze clovek moze znasat nasledky trestu aj po svojich predkoch,cize ty mozes byt skvely clovek,ak tvoj prastryko napr znasilnil 30 zien,je mozne,ze stale mu pomahas odpykavat hriechy.
Napisala som svoj nazor a ako to vnimam ja,snad po prichode z brigady tu nebudem mat 100 neg.komentov na seba 😃
@danculka25 ja som narodena v 80tych rokoch a pokrstena nie som. Starka ma vychovavala v krestanskej viere, rodicia to nechavali na mna. Mala som aj obdobie chodenia do kostola.
A som na tom podobne ako viestta. Verit nedokazem. Podla vas krestanov, nemam ten dar.
Preco mi teda boh nedal dar viery?
Preco boh urobil gayov a potom ich zatratil?
A kde sa vlastne v biblii pise ze laska medzi osobami rovnakeho pohlavia je hriech?
@kristiii celé posolstvo Boha je:
V raji sa z Adama a Evy stali ľudia,ktorí padli - stali sa hriešnymi - stratili slávu Božiu - nepoznajú Boha a v srdci majú voči nemu vzburu,neveria mu....preto prišiel hriech a s ním smrť padla na celé ľudstvo - hlavne ľudia už nevedia žiť medzi sebou v pokoji, harmónii a radosti,hriech je v našom srdci, smrť sa dotkla aj prírody, zvierat (hriech znamená minút cieľ). A ľudia maju radi hriech, sú poznavení vzburou.
A Boh v svojom Synovi všetko čo sme pokazili opravil.
Práve v kríži Kristovom.
Niekto za hriech ľudí musí zaplatiť - buď ten človek sám (na večnosti ponesie zodpovednosť za svoje činy, slová a život) alebo sa na miesto odsúdeného niekto postaví - a práve na to miesto súdu - odsúdeným sa stal Pán Ježiš, na kríži Boh ukázal čo si myslí o hriechu.
Teraz je čas,kedy ľudia kráčajú dvoma cestami - úzkou a širokou. Ti ktorí uznali a uverili, že sami sa "opraviť" nevieme, činili pokánie (napr. apoštol Pavol predtým dal súhlas zavraždiť apoštola Štefana - bol vysoko postavený v tedajsej politic.i nábožens.sfere,sám vraždil a prenasledoval veriacich) a on sa stretol s Pánom Ježišom a odvtedy žil život zameraný na Boha - čiže vyhýbal sa hriechu,lebo práve Boh hriech nenávidí. Hresit znamená ublížiť živej bytosti - Bohu, sebe a ľuďom okolo.
Len Ježiš Kristus dokáže očistiť srdce, svedomie a dáva človeku nové srdce s túžbou žiť pre Boha a ludi a s odporom k hriechu.
A cieľ je to,že duša človeka smrťou prechádza na jedno z dvoch miest - do pekla - miesto chaos, svojvola, trápenia, beznádeje a prázdna.
Alebo k Ježišovi,kde je on Pan. On vraví že On sám je život, to stratené šťastie, naplnenie života je v ňom v jeho dobrom a radosť prinášajúcom poriadku.
Práve o túto večnosť sa jedná: Ježiš je Pán a jeho kráľovstvo príde
"Lebo ktokoľvek by chcel zachrániť svoju dušu, ztratí ju; a kto by ztratil svoju dušu pre mňa, ten ju zachráni."
.
@soldi čím sa človek kŕmi tým sa stáva....čo púšťajú do srdca,mysle.Boh stvoril dve pohlavia muža a ženu a dal im odlišné tela,odlisnú úlohu a rovnakú dôstojnosť.
Ale my nechceme toto rešpektovať a preto do nejakej hriesnej formy sa ten život preklopí a hľadá sa stratené šťastie, kde nie je. Čo bola Sodoma?
Dar viery je otázka či chces poznať Boha a uveriť mu,že ta má rád až tak,že za teba zomrel,aby si ty žila.....vo večnosti v jeho blízkosti a láske Pána Ježiša. Bohu ide o dobro ľudí.
Tak ako my keď používame vec na ktorú nebola určená skoro sa pokazí.
Tak v prvom rade Boh ktorý niektoré nazývate že je naším Bohom, je aj vašim Bohom, len žiaľ neprijali ste ho. O Tom vrahohi. Ano bolo to prikreslene s tými milión ľuďmi, no podstata je že človek následkom dedicneho hriechu pozval do svojho života aj diabla, a to svojimi cudzoloznymi myšlienkami, svojou nenávisťou, svojim neodpustenim druhým atď atď. V Biblii je istí človek a volal sa Nikodem, on sa pýtal Ježiša ako sa môže človek narodiť 2 krát. A on mu povedal, prvý krát sa musíš narodiť z vody- fyzický pôrod a druhý krát z ducha...čiže z viery. Takže ak človek ktorý zabíjal pod vplyvom toho ktorý mu šepkalo do ucha hriech a zatracoval svoju dušu, začne premýšľať nad svojím životom a nad tým koľkým okrem tých mŕtvych zničil ešte život, a samozrejme popritom začne hľadať Boha, uverí jeho evanjelií čiže dobrej správe o spase jeho života a to tým že mu Ježiš Kristus odpustil, tak ak tento človek môže byť spasený ale pravda už viac nesmie žiť život ako žil život predtým, ale aj ten vrah ukrizuje svoj starý život a začne ho žiť s Kristom. Vtedy aj taký človek môže byť spasený. A teda ako trpia ti druhu tých obetí? Áno je to ťažké ale aj oni musia odpustiť takému človeku pretože aj im odpustil Boh. Bez odpustenia neprijamte Boha ani jeho obeť. To prečo ti ľudia mohli byť zabití, či boli alebo neboli bez viny je aj od vplyvu toho koľko zlá na seba naťaha a ako boli aj oni samy ovplyvnení zlom. Pretože Boh v Biblii vraví diabol diabla z domu nevyzenie pretože si navzájom slúžia...ten dom cháp ako svoje telo....ale Boha sa boji aj diabli pretože vedia čo s nimi na deň súdu bude a preto aj oni chcú čo najviac duši vziať do zatratenia. Ľudia ktorí trpeli a boli usmrtení kôli viere, určite majú po smrti lepší život ako je ten pozemsky. Lebo Boh povedal ľudia ktorý si zo zeme, budú myslieť pozemský, ale ľudia ktorí niesu pozemský budú hľadať Božie kráľovstvo. To zlo ktoré je vo svete je v moci satana. Vraždy, zneužívanie, drogy, nenávisť. Pretože sám diabol bol takm opovazlivy, že on zvádzal aj samého Boha na púšti a to dokonca až tri krát. Tak prečo by nezvadzal nás, úplne slabých ľudí 🙂 je už len na nás čomu a komu dáme priestor v živote. Máme len jeden jediný život a možnosť slobodnej voľby či sa poradíme Bohu ako jeho deti alebo prijmeme diabla a budeme si žiť síce na zemi v blahobyte ale po smrti vo večnom zatratenia.
@soldi ja nie som moralista,ani nestudujem dopodrobna bibliu,mozem napisat iba tak,ako veci vnimam,cize ani nemam odpoved na vsetko.To,ze neveris v Boha,neznamena,ze si neveriaca.Mozno veris v nieco ine.Moze to byt Budha,Mohamed,ci "iba" v dobro druhych.Alebo si dopln cokolvek.
Co sa tyka konkretne gayov- Boh nam dal rozum a slobodnu vôľu.Alebo to ber tak,ze s tou slobodnou vôľou si sa proste narodilaAk chce ist niekto svojou sexualnou orientaciou proti prirode,je to jeho rozhodnutie.Ale potom nech si aj znasa nasledky.
@danculka25 sexuálna orientácia nie je slobodne' rozhodnutie,to nemôžeš ničím ovplyvňovať
@danculka25 sexualnu orientaciu si predsa nevyberas! vsak ti ludia sa tym trapia, su odsudzovani, to nie je ich volba.
a nie, ja neverim v nic. nemam tu potrebu. napriek tomu, ze som bola vedena starymi rodicmi k viere.
ja vieru nazyvam barlickou pre ludi.
@anaj_janka uplne od veci si mi odpisala. sorry. to nema ani hlavu ani patu.
@nini1978 pokial ja viem,ziadny chlapec,ci dievca v 5 rokoch nepovie,ze je gay,ci lezba.Skor sa "hladaju" okolo puberty,niekto skor a niekto neskor.
Kolko nasich pra predkov bolo gayov,ci lezieb? Ludia sa odjakziva zenili aj vydavali za opacne pohlavie.A ked uz,ostavali slobodni,ale to boli skor vynimky.
@danculka25 vďaka za odpoveď, tvoja jediná mi prišla zrozumiteľná, tak zareagujem len na ňu. Akými strašnými slabostami či hriechmi môže trpieť napríklad dieťa, ktorému zabili rodičov? Okrem teda dedičného hriechu. Za čo môže byť takto kruto trestané? Alebo teda, ak musí trpieť za hriechy svojich predkov, tak sme zase pri spomínanej spravodlivosti. Čo je na tomto spravodlivé? Trpieť za hriechy inych....To už by mi dávala viac zmysel karma a reinkarnácia, že doplatíš na svoje vlastné minulé životy. Tak sa snažíš konať celý život dobro. Ale podľa tu spomínanej viery vlastne na skutkoch nezáleží, stačí len oľutovať a veriť. Nie, stále mi to nedáva zmysel 🙃

@mary888999 vidím, v Ježišovi Kristovi. ❤️