icon

Druhý príchod Ježiša Krista

margaretalukacova
14. mar 2023

Možno mnohý, tu budú dávať nenávistné komentáre, načo to sem dávam. Viete ľudia, dnešná doba kedy človek myslí na seba a ak ste matka tá samozrejme deti a rodina. Ale zvyšok ľudí a najmä tých ktorí vám nejak ublížili alebo zlorecili a jednoducho nepotrebujete ich k životu. Prerastá vo svete len nenávisť a ako sa hovorí nenávisť plodí ešte väčšiu nenávisť.
Viem a čo viac som o Tom presvedčená že tu bude výsmech pod testom, ale majte sa ľudia na pozore, prišla doba, ktorá je posledná na zemi. Ako to viem? Všetko je v Biblii ako to bude vyzerať. Sme na končí časoch a to prečo to tu pisem, je preto lebo hoci len pre jedného človeka by to stálo zato a nebolo by neskoro. Prosím prijmite obeť Ježiša Krista. Úplného nášho Boha skrze ktoré všetkom povstalo, aby ste mohli ujsť pred tým všetkým čo na svet prichádza. Nesmejte sa ľudia že koniec sveta nebude, lebo sme omrvinkami dní ku skaze ktorá na svet prichádza. Ježiš Kristus prichádza, majte ľudia bázeň pred ním aby sme boli hodný sa postaviť pred neho.

viestta
15. mar 2023

@cafelatte ale vysvetli mi preco ja mam byt trestana za to, co spravil moj prepradedo niekedy v devatnastom storoci? Co ja s tym mam? Cim viac toto rozoberate, tym som presvedcenejsia, ze je dobre, ze toho vasho Boha k zivotu nepotrebujem. Na co? Aby ma trestal za veci, ktore som nespravila? Aby som sa bala vecneho zatratenia za to, ze moj prastryko bol povedzme ozran a otlkal svoju zenu aj deti? Co ja s tym mozem teraz spravit? Ako to ja mozem odcinit? Preco sa ja mam ocistovat od toho co ona spachal? Tak isto netusim co maju s mojimi zlymi skutkami moji vnuci do siesteho kolena. Vsak oni ma v tom najlepsom pripade budu pozunat len po mene, nie to aby este boli trestani za to co som ja spravila alebo nespravila. (natiska sa mi par velmi stavnatych slov na tuto teoriu, ale kedze sa nechcem nikoho dotknut, tak si ich idem podudrat do kuchyne)

kristiii
15. mar 2023

Ak naozaj existuje Boh, spravodlivý a milujúci všetkých rovnako, ako to tu tvrdíte, určite si nevyberie do Božieho kráľovstva vraha, ktorý oľutoval a uveril a nezatratí dobrého človeka, len preto, že v neho neuveril. Maximálne prijme oboch, prvému odpustí, druhého práve tým, že ho príjme, presvedčí o svojej existencii. Takto by to ešte dávalo ako-tak zmysel, aj keď ani tak by to nebolo celkom spravodlivé...
A ešte k tomu ako sa tu niektoré staviate za svoju jedinu "pravdu". Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo by bolo, keby ste sa narodili napríklad niekde v Indii, kde by vám bol odmala vstepovany hinduizmus? Možno by ste sa niekde v škole stretli s pojmom kresťanstvo, tak ako my tu s pojmom hinduizmus, ale veríte, že práve vy by ste boli z tých vyvolených, ktoré by sa aj tam dokázali preorientovať na jedinú "pravú vieru", ktorú tu teraz ako Slovenky prezentujete? Asi skôr nie, že? A neznamená to potom, že ten váš jediný pravý Boh potom predsa len nemiluje všetkých rovnako?

anaj_janka
15. mar 2023

Boh Otec sa díva a cení si svojho Syna inou mierou ako my. Otec miluje svojho Syna a je mu všetkým, viac ako celý svet. Pan Ježiš nie je jeden z ďalších,On je absolútne výnimočný pre svojho Otca. Veď aj my podobne milujeme svoje deti.

Ježiš Kristus prišiel z neba,opustil slávu, slúžil ľuďom, nikdy nezhresil: nikdy neklesol vnútorne, ukazoval aký život Boh očakáva od nás - život v spravodlivosti a čistote. A keďže toho nie sme schopní, Pan Ježiš išiel žiť na mojom mieste a zomrieť za moje hriechy.
A je zaplatené a nieze nemôžem ďalej hresit,ale človek už ani nechce. Kde aký ludský panovník umýval nohy,zastával si spravodlivosť,bol dokonalý a zomrel za vinnych? je to o hodnote Krista ako si ho cení Boh a čo urobil má večnú hodnotu.

macatt
15. mar 2023

@viestta to ani nepochopíš, prečo majú ľudia trpieť za cudzie hriechy, biblia je vyšperkovaná tak, že vlastne nájdeš odpovede, všelijak domotané a až sa v tom stratíš tak vtedy zostaneš veriaca.. a ak nie si stratená tak budeš zatratená.. a to je skoro to isté😅

soldi
15. mar 2023

@anaj_janka vobec si mi neodpovedala na to co som sa pytala. len stale opakujes prazdne slova dookola.

kristiii
15. mar 2023

@macatt ja sa teda naozaj nebojím, že po prečítaní tejto diskusie, sa ktokoľvek tu obráti na vieru, skôr presne naopak. Aspoň určite nie takú vieru, aká sa tu prevažne prezentuje.

kristiii
15. mar 2023

Ale zas musím uznať, že sa tu našli aj veľmi pekné príspevky. Napríklad od anjelicek a mariosoul. Takto si ja predstavujem veriacich v pravom zmysle slova.

cafelatte
15. mar 2023

@viestta musíš najprv pochopiť ze Boh je Stvoriteľ a je majiteľom vsetkeho, zákony dal on a ako Stvoriteľ všetkého ma na to plne právo.

S tým zlým prastrykom máš to ze je to Tvoj predok a ty potomok. Aj keď si neveriaca dedis hriech, ale ako neveriaca s tým nevieš nič spraviť.

macatt
15. mar 2023

@kristiii
Určite treba veriť v dobro, ale slepá viera a spoliehať na toho jedného a ,,len,, sa modliť je málo..
Pomáhať a neubližovať s vierou aj bez..
Ukradnúť jedlo pre deti sa asi veľa ľudí naučí, hlavne že darujeme stíhačky atd,
Mať vieru v niečo pomáha, inak by sa bolo na tomto svete ešte horšie určite, treba mať strašiaka😋
A áno, niektoré príspevky fakt pekné..

nini1978
15. mar 2023

@soldi keď hľadáš konkrétne odpovede na konkrétne otázky,stracas čas.
Kedykoľvek sa zapojis do týchto diskusii ,kde sa prezentuje katastrofický a neodvratne na dvere buchajuci hrozný koniec nás všetkých....nikdy nenájdeš odpoveď .. teda nás,vyvolení vedia čo so sebou
Bla bla women - ako inak ich chces opísať.
Nič konkrétne , nič

macatt
15. mar 2023

@nini1978 ja to tiež vnímam ako motanicu, moja švagriná, naozaj hlboko veriaca( aj dobrý človek) nedostala toto vnuknutie, správu o konci, práve naopak je presvedčená, že všetky hriechy za nás vymodlí a ubezpečuje ma že bude dobre😊 Ona by to mala vedieť fakt, ja teda lepšieho kresťana nepoznám..☝️

viestta
15. mar 2023

@cafelatte aho, tak ked som jeho majetkom, preco v neho neverim? (nie to neber vazne, tato dogma cirkvi nema vysvetlenie, je to dogma, o tej sa nediskutuje, ta jednoducho plati, takze nemusos sa namahat, viem, ze by si relevantnu a pre mna prijatelnu odpoved tazko hladala), rovnako ako zdovodnenie pre to, ze mam byt potrestana za ciny, ktore som nikdy nespachala. Je to dogma katolickeho nabozenstva, ta sa nevysvetluje, je to niekde napisane (a mozno ani nie, to len vyklad toho co je napisane je taky) a o tom sa nediskutuje, to sa musi prijat ako nemennu vec. Zial pre katolicku cirkev (alebo akukolvek inu cirkev a nabozenstvo), moj zivot je o poznani, otazkach a odpovediach. Ja dogmam neuverim. Ja neuverim ani ich slubom ani ich vyhrazkam. Raz umriem a bude koniec. Uplny a definitivny.
Ale celkom zaujimave bolo diskutovat o tom pre koho je kralovstvo nebeske urcene a pre koho nie. Vysledok je ten, ze vyberove kriteria pre povolenie vstupu su velmi nespravodlive a neludske, tak ako je nespravodlive a neludske cele vase ucenie.

nini1978
15. mar 2023

@macatt viera by mala byť motivujúca a nie zastrašujúca.
Každý by sa mal riadiť len jedným a síce byť na tomto svete dobrym stvorením. Pomáhať,neublizovat a žiť svoj život najlepšie ako vie bez závisti a zloby.
Žiť v pokoji a nie v strachu.
Ja verím a hlboko,(nie prostredníctvom náboženstva),ani nie cez riadky knihy,ktorá ma nikdy ničím nezaujala,aby som ju otvorila. A nehanbím sa za to, predpokladám,že to nemá byť vynútené povinné čítanie...
Pre mňa majú hodnotu dobrí ľudia, nezaujíma ma v čo veria,je mi to jedno. Žiadne zaujatie voči iným,proste rešpekt na 100%
Tvoja švagriná je podľa všetkého hlboko veriaca a má ten rešpekt pre ostatných,"menej zanietených" a tak to má byt

soldi
15. mar 2023

@nini1978 ja som nechcela byt skareda a obdivujem
@viestta ze ma tolko trpezlivosti sa k veci pytat 😀

ale mne to pride ozaj ako vymyty mozog, len stale dookola opakovat to iste len na 1000 sposobov roznych.
mna by bavilo diskutovat na tuto temu, rada diskutujem, ale toto je ako pokusat sa chytit vodu do sita.

lucilaines
15. mar 2023

Takze aby som si to zhrnula, vrah co zavrazdi ludi, znasilnuje deti a podobne a potom to uprimne olutuje, bude v pohode spaseny a Boh mu odpusti. Ale o styri generacie dalej jeho prapravnucka na to doplati, ked jej napriklad niekto zneuzije dieta, lebo pyka za hriechy svojho prapradedka. Aj ked ona sama moze byt uzasne dobra a mila osoba, ktora nikdy nikomu neublizla. Len je napriklad neveriaca. Ona moze trpiet dedicnym hriechom a este aj spasena nebude. Chapem to spravne ci?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
viestta
15. mar 2023

@soldi zazila som par diskusii o otazkach viery aj s laikmi, aj s klerikmi. Zazila som aj diskusie na MK. Jedno co mi dala jedna debata s radovou sestrou bola jej obrovska miera akceptacie. Ten rozhovor vo mne ostane dlho a verim, ze vela veriacich ma vieru hlboku, uprimnu ale v ramci tej vseobimajucej lasky su schopni tolerovat aj tych druhych. A zazila som na MK debatu, kde ma oznacili za stelesnenie diabla, pretoze som sa pytala ako sa pytam tu. Pretoze, klast otazky o dogmach viery je hriech a tie otazky mi diabol nasepkava aby som znicila vieru inych. Nuz, ja uz akosi som pripravena na vsetko, aj na vymyvanie mozgovne.

mayami
15. mar 2023

@viestta v Biblii je to nejak takto:,,Ja som tvoj Boh, Boh žiarlivo milujúci. Trestám vinu otcov na synoch do tretieho a štvrtého pokolenia tých, ktorí ma nenávidia, ale preukazujem milosrdenstvo tisícom pokoleniam tým, ktorí ma milujú a moje prikázania zachovávajú."
V Biblii je kopa rozporuplných a ťažko vysvetliteľných vecí, toto je jedna z nich a nedá sa to brať doslovne.Neviem ako by ti to vysvetlil niekto kompetentný, kto sa tomu výkladu venuje. Inde v Biblii by si našla aj niečo takéto: Dosť tu rozoberáte aký je Boh (ne) spravodlivý, kresťania neveria, že je Boh iba spravodlivý, ale že je spravodlivý a milosrdný. A o tom hovorí aj tá Biblia - preukazuje milosrdenstvo tisícom pokoleniam, čiže netreba vytrhávať vety z kontextu.
Btw., tiež by som rada počula odpoveď na toto, ako sa to myslí. Ja si to vysvetliť viem jedine tak, že si potomkovia nesú následky toho hriechu ich predka. Možno sa mýlim.

viestta
15. mar 2023

@lucilaines asi tak nejak.

macatt
15. mar 2023

@nini1978 Uf, krásne napísané a ,,svätú,, pravdu máš..
A áno, presne na švagrinej vidím tú obetu a lásku, pokoru a dobro a je tam určite aj Boh, ale neuprednostňuje ho.. a tiež namiesto vyskakovania o Božom hneve sa za nás a naše hriechy pomodlí a nikoho tým teda neobťažuje..

viestta
15. mar 2023

@mayami cele svate pismo je take nic nevypovedajuce, zahmlievacie a moze si ho kazdy vykladat ako sa mu aktualne hodi. Zazila som dve kazne, pri dvoch roznych prilezitostiach, kde bol vyklad zhodou okolnosti tej istej pasaze z nejakeho evanielija. Kazde poucenie pre posluchacov, ktore im ti dvaja knazi vylozili bolo uplne ine. Ale presne sedelo na danu prilezitost, pri ktorej ta kazen bola. Takze evanielium je len taka velmi hruba osnova, kazdy si z nej vezme co chce, pojme to ako chce a vyvodi si z neho zavery ake chce alebo ake sa mu hodia. V tom je caro vsetkych tych knih, pretoze vieme, ze je viacero verzii toho isteho. Daju sa pouzit akokolvek a aj sa daju zneuzit na akykolvek ucel, hlavne, ze je sa na co odvolat.

margaretalukacova
autor
15. mar 2023

@viestta on tá netrestá dáva ti možnosť odpustenia. Predstav si že ti niekto kúpi nové auto a bude ti dávať kľúče od neho a ty mu povieš.o vieš čo nie ďakujem. A on ti znova ponúkne vezmi si, to celé auto je tvoje darujem ti ho. Len si vezmi kľúče..to isté je u Boha, Boh ti dáva dar vieru ako poznanie že Ježiš Kristus zomrel za všetky tvoje hriechy a nemusíš sa viac obávať že pôjdeš do zatratenia. Úvedomte si ľudia vy v plnom vedomí tak ako teraz vieš čo píšeš, prežívas svoje šťastie a iné pocity..to isté je aj v pekle no už bez tej lásky a samé výčitky. Tvoje svedomie ti neda tam pokoj.
Ty vedome odmietas dar ktorý ti ponúka Boh. Nabudúce ak budeš mať narodeniny a niekto ti niečo bude chcieť darovať tak tiež mu povedz ze o to nestojis lebo takých darov si už mala kopec a nenaplnili ťa.

mayami
15. mar 2023

@viestta zabudla som tam skopírovať za tú dvojbodku v tom príspevku vyššie: Nebudú usmrcovaní otcovia za synov a synovia nebudú usmrcovaní za otcov, každý bude usmrtení pre vlastné hriechy.

Áno, to máš pravdu, ja sa tiež veľakrát neviem stotožniť s tým, ako sa to niekedy napr. aj v tom kostole odprezentuje, ale už sa mi x krát stalo, že mi niečo nedávalo zmysel, ako napr. tebe toto a po čase som natrafila na niekoho, kto to vysvetlil, že to zapadlo ako puzzle do seba.Takze chápem tento tvoj postoj.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
danculka25
15. mar 2023

@viestta presne som si myslela,ze to bude blbo pochopene co napisem.Boh ta netresta za stryka,ty mu vo svojej dobrote pomahas,lebo on mozno nestihol odcinit to co mal.Vyssie ako pise cafelatte,aj tvoje dobre ci zle skutky vplyvaju aj na potomkov

@nini1978 sa ta to nejako velmi dotyka,nie? Lesba,ci lezba.Prskaj okolo seba kolko chces,ako aj ostatne tu v diskusiach,tiez som prisela svojim nazorom Nikomu som nic nevnucovala,ani nikde nenapisala,kto je dobry a kto je zly.To mne neprinalezi hodnotit,rovnako ako ani tebe.Ja svoje nazory nikomu nenutim,ani ludi nedelim na lepsich a horsich

kristiii
15. mar 2023

@margaretalukacova a odpovieš mi na moju otázku, čo s tými ľuďmi, ktorí sa narodili a žijú napríklad niekde v Indii a veria v hinduizmus a s tvojim vnímaním tvojho boha sa stretli maximálne tak v škole a možno ani tam nie, ak sú príliš chudobní? Tí sú potom podľa tvojich výkladov o nutnosti uveriť vo vášho jediného pravého boha všetci zatratení už pri narodení, resp. počatí.

viestta
15. mar 2023

@margaretalukacova moje svedomie mi neda pokoj teraz a tu. Moje svedomie sa musi teraz a tu vysporiadat s tym, co som zle spravila. Ja sama sebe mozem, ale nemusim odpustit. Ak si neodpustim, tak s tym budem zit. Ja necakam, ze nejaka vyssia bytost mi odpusti a vsetko bude zmazane. To je ten rozdiem medzi mnou a tebou. Vsetko je na mne. Moje zle skutky su iba a len moja vina a zodpovednost a odpustenie je iba a len na mne.
Taktiez mam pravo dary prijat aj neprijat. Je to moja slobodna vola ak akykolvek dar odmietnem. Ano, mozem odmietnutim daru darujuceho urazit, ale ja sa musim vysporiadat s tym, ze som mu ublizila. Nikto in sa s tym vysporiadat nemoze, nikto iny nemoze na seba zobrat moju vinu. Ale ani nikto nemoze na mna hodit vinu za to co som nikdy nespravila. Preco by to mal robit? Preco by som mala pykat a trapit sa za to co som nespravila? Kde je ta spravodlivost?

margaretalukacova
autor
15. mar 2023

@jabadabadu to je jasné že sa nebojis, keď neveríš ..no nebo a peklo si reálne. A svoju voľbu kam chces tráviť posmrtný život si si vybrala. Spomenies si pri posledných ranách na zemi. A ver nechcela by som tu byť keď Boh vyleje čase hnevu na túto zem.

Poviem ti pár faktov zo sveta. Na september sa plánuje znova nejaká Plándemia. Ako zotrocit ľudí, vo svete zomrelo potrvdenych viac ako 2 000 000 ľudí na myokarditydu z očkovania, Poľsko chystá armádu , pretože najnovšie na Ukrajinu sa idú dodať rakety ktoré majú dosah až 60,km ...môžme a dovtipit kde padnú aby vyprovokovali Poľsko. A potom sme už krocit k tomu aby začala celosvetová vojna. Pozri si novú platobnú menu cbdc...ktorá tá bude hodnotiť a podľa toho ti propise body za správanie. A následne budes môcť kupovať...tu sme už pritom znaku šelmy z Biblie kde strács slobodnú vôľu ak ho prijmes...ideme znižovať CO2 plyny tak ochvilku ti cbdc mena vyhodnotí že si veľa pustila plynov zo seba tak pizzu ktoru si chces objednať si nemôžeš. Realita , žiaľ diabol vie že má málo času. Urobí čokoľvek

nini1978
15. mar 2023

@danculka25 no naco teda reagujes?
"Prskam"?
Dotýka sa ma osobne? Osobne nie,ale veľmi sa ma dotýka z ľudského hladiska,že v 2023 ľudia nevedia rešpektovať sexuálnu orientáciu.
Je to viac ako urazajuce.

Gramatika? Tiež zaujme...teba nie? Nie je hanba ,stačí doštudovať. Učíme sa celý život,ty nie?

viestta
15. mar 2023

@danculka25 nie, nie, nie. Zle skutky mojich predkov su ich zodpovednost, tak ako zle skutky moje su moja zodpovednost a zle skutky mojich potomkov budu ich zodpovednost. Rovnako je to aj s tymi dobrymi skutkami. Prenasanie zasluh ani viny z pokolenia na pokolenia je nespravodlive a nema ziadne ospravedlnenie, nech by uz v tych evanieliach bolo napisane hocico. Svojou volou mozem ovplyvnit len to co robim ja, za to mam byt sudena. Bodka.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená