Drzí dôchodcovia
Ahojte
Dnes sme s manželom navštívili predajňu T - Com. Automat nám vydal poradové číslo 57. Už sme mali prísť na radu, keď bez opýtania predbehla jedna babka, ktorá mala číslo 59. Keď som pristúpila k priehradke a slušne pani povedala, že sme sme boli pred ňou namiesto ospravedlnenia mi drzo vynadala do kráv a že uvidím, keď ja budem stará a že má doma chorého manžela. Pritom ja som mala 2 hodiny vychádzku, lebo som PN. A môjmu manželovi 4X povedala, že je debil. Som troška zaskočená zo správania starých ľudí, pretože všetci nadávajú na nás mladých, že sme drzí, pritom oni sa správajú oveľa drzejšie.
Stalo sa vám už niečo podobné ? 🙂
@majamat a kde maju hladat dovod na shiny happy face? Cely zivot pracovali a teraz ked maju oddychovat, tak nemozu, lebo nemaju za co a tiez sa nie kazdy vyrovna, ze telo uz tolko nevladze ako kedysi. celkom tu dochodcovsku zatrpknutost chapem. Vacsinou zacinaju s rozhovorom osameli dochodcovia. Nemaju nikoho, s kym sa mozu porozpravat. Napr. Mam skype, sestra ma fb, 200 minut telefonu na mesiac nl-svk za 5e. Tak aspon sa s maminou porozpravam.
@ervenka co sa tyka toho, ze telo nevladze, to je snad vsade na svete, ale vsade dochodci nie su tak zatrpknuti. co sa tyka financii, tak teda nie kazdy dochodca je na tom tak zle. kedysi moja starka stale horekovala aky ma prijem a nasi nemali vyssi a mali an krku 3 deti. moja mama, keby nemala vdovsky, tak ma 200e dochodok. kym otec zil, tak ho taky mala. a nikdy taka nebola. toto vsetko su len vyhovorky a paradoxne ti, co tymto netrpia su castokrat zakernejsi, ako ti, od ktorych by to clovek cakal.
Ja som ešte ako tehotná bola v obchode. Zo zadu mi do chrbta narazila taká babička s vozíkom. Tak som sa samozrejme otočila (bruško už bolo vidno) a ona ani mu ani bu a pozerá na mňa. Tak som na ňu poriadne zazrela a skrinka "hej" (ja som slušný človek ale toto ma dopalilo že vidí že buchla do niekoho, pozerá na neho a ešte aj vidí že ide o tehotnú ženu). Tak na veľa si zadudrala prepacte a ďalej si v pohode robila svoje a ešte po mne zazerala 🤦♀️ Ako toto fakt nechápem
@evkao co opytala sa... Idem a sadnem.... V tomto som ja zla... To sa mi v buse stalo, mladý sedel akurát v strede, prišla som, sadla som len tak odskocil...
@hennyinnsbruck ked sa niekto zabudne a neberie ohlad na druheho, nebudem sa spravat ako Jano z budy aj ja. Slusne sa spytam, ci by mu nevadilo sa posunut, usmejem sa, a sedim. Bez ohladu veku, stav, sa niekedy stava, ze sme unaveni, sadneme si blbo, nevsimneme si niekoho aby sme ho pustili. Ale ved mame usta, a mozeme sa slusne opytat.
Jak už tu někdo psal, drzí a bezohlední lidé se najdou ve všech věkových kategoriích, tohle není o věku, ale o povaze, výchově a prostě o člověku.. stejně tak jako mladým často vadí důchodci, tak zase jim můžou vadit malé ukřičené děti nebo přidrzlí puberťáci a je nutné si uvědomit, že i z nás jednou budou staří lidé.. Co se týká konkrétní paní v obchodě, tak to je prostě neslušnost, můžete se ohradit, dát najevo, že to není v pořádku, ale to je bohužel asi jediné, takový člověk se stejně za nos nechytí a ještě vás pošle do háje, proti takovým je potřeba se obrnit, nebrat si to osobně a nekazit si takovými lidmi den..
@hennyinnsbruck
@evkao ani omylom by som si neprisadla (niektorí ľudia sa nestarajú patrične o seba a svoj odev, a teraz ako som tehu tak mam nos jak lovecký pes) a vedela som ze keď ma uvidí sestrička tak ma vezme keďže som bola pourazovy stav na kontrole co aj tak bolo 😁 len som to proste musela odfotit.... Stali tam aj iní okrem mna
Ked som rozpravala s lekarom o zmene u 90rocnej mamicky, ktora zacinala byt uz nie ta dostojna a rozumna zena, ktora stmelovala celu rodinu a dalo sa s nou rozpravat o vsetkom, tak lekar povedal, ze v tejto dobe ten stary clovek, ktory "dobre beha" ma demenciu a ten, ktoremu "funguje dobre hlava" je imobilny. Vraj tak 50 na 50%. Ci je to pravda neviem, ale tak ako starne telo, tak aj mozog. Mladez moze byt rada, ze maloktora ma vekovo prirodzene poskodenie mozgu a preto povazujem to mnozstvo mladsich s bezohladnym spravanim zo mnohem vacsiu chybu.
Starsia diskusia, ale nevadi. Ano, aj v inych vekovych kategoriach sa najdu drzi ludia, boli sme v Bojniciach v zoo a netusili sme ze sme prisli na den otvorenych dveri, to boli strkacky a predbiehacky, ze som nechapala. Ale piatok doobedu v kauflande som teda zazila tolko strkancov vozikmi od dochodcov ako nikde inde. A perla na zaver, bola som tehotna a bolo to na mne dobre vidno, a sla som si kupit do lidla tehotenske tricko, ako som stala pri regali a vyberala to tricko tak tetusa do mna strkala vozikom, aby som uhla a mohla si tie tricka popozerat ona!
Ked som si tuto debatu precitala, pripada mi to, ako keby ste povazovali dochodcov za inu rasu…..ved aj vase babky a dedkovia su dochodcovia…..mne by urcite bolo trapne nepustit cloveka s barlami dopredu alebo sadnut v mhd….je to otazka vychovy…..ved treba si pomahat….kazdy bude raz stary a ak v tomto duchu niekto vychovava svoje deti, ako to bude u nas vyzerat o par rokov?
Minuly víkend v lidli pri kase, uz mi nedalo...mala som bundu s kozusinou a proste som cítila ako sa na mňa tak babka tak lepi, akoby dačo odo mna chcela, tak reku som sa otočila a hovorim: chcete mi vyliezť na chrbát? A ona že: čooozzzee? Však ja som ďaleko od vás... A ja: no to asi ťažko keď vás cítim na chrbte. Ona nasrata: no to nie je možné toto! A ja : veru nie je, máme držať odstup a pozrite sa, kde je ciara( stále naozaj na mojej čiare. Ešte sa tam chvíľu naduvala ako moriak, ale mne bolo jedno
@beataxxx nikto tu nehovori o nepustani cloveka s barlami alebo o tom, ze ich treba pustit sadnut, to je samozrejmosť.. Ide o to, ako sa niektori dochodcovia spravaju naopak k mladsim v bežných situaciach.
@petkasaurus niekto tam pisal, ze babka s barlami sa predbehla, ja takych ludi automaticky pustam pred seba, ale samozrejme aj mamicku s detmi, je to o ludoch a nie o veku, ale samozrejme niektori zlostni stari ludia dobre lezu na nervy
Ja našťastie nemám veľa negatívnych príhod s dôchodcami, no raz sa mi v Bojniciach v kúpeľoch stalo, že boli sme na raňajkách a boli švédske stoly, 3 babky stáli v rade pri šunke a ja som šunku nechcela,tak som ich obišla a nabrala si syr. No ako sa jedna do mňa pustila. Že tu je zvykom čakať v rade a nepredbiehat sa. Ja som jej vysvetlila, že som tu len na víkend a neviem aké majú zvyky kupelnici, ktorí sú tu mesiac. Sú to jednoducho švédske stoly,tak si môžem vybrať čo chcem a nebudem čakať v rade na to, čo nechcem. Potom ešte niečo povedala a ja jej na to, že zajtra už odchádzame, môže ďalej stáť v rade.

@vendulka80 dokaze veru v tom mas pravdu, ale zase su aj taki, ktori su fajn a castokrat aj oni doplacaju na svoju dobrotu, ked to je zakazdym a pri vsetkom tak, ze kazda minca ma dve strany