Dubnica nad Váhom - vražda
Preboha som zhrozena čo sa stalo. Keby sedel zavretý tak by sa to nemuselo stať… Ako môže byt takýto chory človek prepustený kvôli tomu že bol v čase prenasledovania nepríčetný? Prečo ho nedržali zavreteho keď bol nebezpečný? Nerozumiem týmto jeb…zákonom..
Zaujimave je odkial mal jej c telefonu, mail, odkial vedel, kde chodi a o kolkej po tej ceste. Vychadza z toho, ze sa s nim poznala a dala mu tie info ona. Nech uz bolo medzi nimi cokolvek, neratala s tym, ze do akeho stadia to prerastie.
V Lucenci na cintorine zavrazdil dalsi psychopat dochodkynu.
Pritom mnohe z vas na prvom rande sadaju muzom do auta, niektore maju aj sex. Nikdy neviete, na akeho psychopata natrafite. Opatrnosti nie je nikdy dost.
@oli18 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ psychopat te sleduje a dokaze si zjistit uplne vsechno sam. Z jeho chovani nejde vinit nikoho, jen jeho! Tohle obvinovani obeti je nechutne 🤮
@oli18 v dnešnej dobe? Šikovný IT, alebo aj taktik, trpezlivý pozorovateľ, psychopat si vytvorí tvoj profil osoby, pohybu, záľub, cyklov kedy chodíš cvičiť, pre dieťa do školy, okruh známych za pol hodinu...Zo začiatku to mohlo vyzerať nevinne, napr. známy zo športu, klubu turistov, knižnice, záhradníctva... Nemôžeš vedieť kto má aké úmysly. Keď začal vystrájať, bránila sa, vyhľadávala pomoc, no bohužiaľ = zložky zlyhali... Samozrejme že tomu nahráva internet, aj kataster portál, rôzne inzertné weby, sociálne siete... Možno stačí pár "nevinných otázok" v okolí napr. Dobrý deň, hľadám takú pani s pudlíkom, chodili sme spolu do školy, robíme stretávku, prosím vás kde býva? Ochotná suseda odpovedá: jasné tu poznám, býva tam a tam....Ani by ťa nenapadlo...! Ja som kedysi videla v reportáži pani, s ochorením na ktorého liečbu potrebovala objem peňazí. Chcela som prispieť. Keďže nemám sociálne siete okrem MK, skúsila som google. (V reportáži bolo meno, priezvisko, mesto, nič viac) Dala som do google, cez odkazy a google obrázky= dala som si dokopy súvislosti, natrafila som na jej manžela, hneď som vedela kde pracuje, aké má aktivity. Netrvalo to dlhšie ako 2 minúty, a to IT oblasť ide mimo mňa... Ja som však mala dobrý úmysel... čo potom taký človek, ktorý má úplne iné plány?
@oli18 jeho neoprávňuje absolútne žiadne takéto konanie aj keby mu to číslo dala! Nad tým sa snáď nikto ani nemusí zamýšľať…. Takéto obťažovanie, prenasledovanie s fatálnym koncom… všetky zložky ktoré mohli tak zlyhali…. Snažila sa a prosila o pomoc kompetentných..neuspela… presne ako píšeš prvé rande-sex a neviete s kym máte aké docinenie
Baby, ale úprimne. Často a opakovane tu píšu psychicky narušené osoby, liečené roky na psychiatrii a mnohé z vás ich tu podporujú, vychvaľujú ich, bagatelizujú vážne diagnózy a berú ich ako zdravých ľudí, dokonca im fandia ak chcú/majú rodinu, deti, podporujú v nich bludy a nereálne predstavy... Sme až príliš tolerantní voči vsetkému a aj toto je dôsledok. Akúkoľvek odchýlku už berieme normálne a vždy berieme do úvahy hlavne práva tých iných. Psychicky chorí ľudia proste nepatria medzi ostatných ľudí, majú byť separovaný od spoločnosti a byť stále pod kontrolou - bez ohľadu na to, či je to tínedžer, mladá matka alebo dospelý muž. Žiadne lieky totiž nezaručia, že toho človeka znovu neprepne. A bonus je, že takýto človek za svoje konanie ani nie je zodpovedný.
@hefo Nebažím po krvi a krvilačnej pomste. Citujem, ako píšeš: Samozrejme to tiež nie vždy funguje ideálne, ale je to pokrok oproti niekdajšiemu stavu. Civilizované krajiny majú vo všeobecnosti menšiu mieru násilnosti a myslím, že aj vďaka tomuto.
A čo násilie vo Francúzsku, Nemecku, USA, radikalizovanie spoločnosti? Nemyslím si, že je tam toho pomenej. Len taký detail= v civilizovaných krajinách sa vykonáva v praxi primárna a sekundárna prevencia, záchranná sociálna sieť funguje tak ako má, sociálne sieťovanie služieb detto. Resocializačné zariadenia, prístupy, edukácia... Na Slovensku kam sa pozriem, tam strádam....Mala som dobrú spolužiačku. Jej matka vydýchla naposledy rukou vraha. Podobný prípad ako zosnulá z DnV. Našli ju vlastné deti v pubertálnom veku. Žijú s tým dodnes... Ich mama spí večným spánkom v studenej zemi, nedožila sa ich maturity, sobášov, promócií, vnúčat. Napriek tomu, že sú zdravé a majú svoje rodiny a deti, tá bolesť, tieň, pocit krivdy a nespravodlivosti tam je stále. Spolužiačka sa vyjadrila, že mu nedokáže odpustiť, že by mu šla napľuť medzi oči, že do posledného výdychu svojho života to bude mať v mysli a pred očami. Psychoterapia nepomohla... Čo s tým? Kde bolo právo na život jej matky? Spravodlivosť? Ruku na srdce, ak by to boli tvoji príbuzní... odpovedz si sám/sama...
@heleninamama
prepáč, ale to čo za blud si napísala :
Psychicky chorí ľudia proste nepatria medzi ostatných ľudí, majú byť separovaný od spoločnosti a byť stále pod kontrolou - bez ohľadu na to, či je to tínedžer, mladá matka alebo dospelý muž. Žiadne lieky totiž nezaručia, že toho človeka znovu neprepne.
ty si sa asi zasekla kdesi v 17 storočí s týmto názorom. Aj obyčajná depresia je psych. choroba. to by si musela separovať obrovské množstvo ľudí a potom kde s nimi - kde ich chceš vlastne držať .... na opustený ostrov vyhnať, do rezervácie alebo kde...
https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/je-lajkovanie-fotiek-porusenie-zakazu-priblizenia/
Zeby tento prispevok suvisel s tou vrazdou? Strasne nieco.
@lavender273 vyzerá to tak… husia koza normálne… strašne
@deti95060810 Blud je to, čo píšeš Ty. Včera na Morave takáto matka s neškodnou depresiou skočila aj s dvoma deťmi vo veku 1 a 4 roky do priepasti.
Presne toto je to obhajovanie duševne chorých. Začína to rodičmi, ktorí si nepripustia, že niečo nie je v poriadku a končí presne takto.
@heleninamama odkiaľ vies ze mama depresiu?
presne vagatelizuju sa psychicke choroby namiesto riadneho liecenia kruzia po inych ambulancich neliecia sa adekvatne a takto to dopada
detto schyzofrenicky sa podporuju aby otehotneli atd
@heleninamama tiež si myslím že takto psychicky ľudia nepatria medzi spoločnosť. Väčšinou lieky neužívajú a myslia si že sú zdraví. Vždy to skonci nejakou tragédiou a zaplatí životom nevinný človek za ich chorú hlavu
@oli18 * Zaujimave je odkial mal jej c telefonu, mail, odkial vedel, kde chodi a o kolkej po tej ceste. Vychadza z toho, ze sa s nim poznala a dala mu tie info ona. *
Z jej komentárov na MK vieš, že podnikala a teda kontakty na podnikateľa si vieš vyhľadať.
...vyvoláva denne na pracovné číslo
Počas dvoch rokov som mu zablokovala 195 profilov a 32 telefónnych čísiel. Keď už nemal šancu dostať sa ku mne takto tak prišiel osobne a napadol ma pred vlastným domom
Ja som zmenila aj priezvisko aj bydlisko, opustila prácu, ale podnikanie kvôli nemu už naozaj do riti nepošlem.
31. máj 2023
Ďakujem všetkým za reakcie k veci, už sa ozval aj jeho probačný, podľa neho sa v tomto prípade jedná o porušenie. Budem to ďalej riešiť už s kompletnými.
komentár od sestry https://www.facebook.com/monikabenovaep/
Strašné, chúdence deti, manžel.
To sa máme teraz všetky ženy báť chodiť voľne po republike? Lebo vždy sa nájde niekto, komu môžeme prísť do rany práve my, niektorá z nás.
Bláznov na slobode je dosť.
@bluemoon24 nevracaj z mojho prispevku,napisala som jednu z x moznosti. Ked napisem, ze "vychadza z toho", daj do prekladaca, ked nevies slovensky a ma neser. 🙉.
@oli18 🤦🏻♀️😅
Toto bohužiaľ nie je ani prvý ani posledný takýto prípad. Osobne sme sa v rodine s takýmto psychopatom stretli. Vyhliadol si jednu ženu z rodiny a obťažoval ju, chodil za ňou do práce, prenasledoval ju, našiel si kontakty aj na členov rodiny, denne nás bombardoval telefonátmi, smskami. Vyhrážal sa, bolo na neho podaných niekoľko TO, nič nepomohlo, policajti sa vyjadrili, že majú zviazané ruky, kým niečo neurobí, nemôžu zasiahnuť. A tak aj urobil, mal zbraň a použil ju. Najprv ju otočil na ňu a potom aj na seba 😔 obrovská tragédia, otriaslo to celou rodinou...
@maranco nevedela som, ze podnika, ani dalsie udaje o nej, ktore uvadzas. Mna napadaju, ako snad kazdeho, rozne verzie, preco si vrah vybral prave ju. Lenze toto nie je duskusia, tu clovek nemoze napisat nic ine, nez dav, lebo ho obvinia, ze nadrziava vrahovi. Takze za mna pre jednoduche citatelky: vrah je hyena, psychopat, nech zhnije v base. Je mi luto pozostalych a vyjadrujem im uprimnu sustrast.
@oli18 toto aj mna zaujíma, preco si vybral prave ju. A este preco bola sama v tej zahradkarskej oblasti.
V každom prípade je to tragédia.
@catherinah * A este preco bola sama v tej zahradkarskej oblasti. *
Išla na bicykli po cyklotrase do práce. Vrah ju mal odsledovanú kadiaľ pravidelne chodí, aké má zvyklosti keď ju predtým špehoval.
Stalo sa to v oblasti, ktorá je aj ráno dosť frekventovaná a doteraz bola bezpečná. Záhradkári a užívatelia tejto cyklotrasy sú šokovaní a zdesení z tohto ohavného činu.
Novú cyklotrasu využívajú občania aj na transport do práce. Podľa našich zistení išla po tejto cyklotrase na bicykli aj zavraždená matka dvoch detí z Novej Dubnice.
https://trencin.standard.sk/381267/zavrazdena-z...
@maranco ďakujem, strašné 😭
@jamimo stat nefunguje a policia uz vobec nie...ta je tu na obranu zlocincov...podla mna, ked abstinuje policia, by mala byg moznost ho vyriesit inak...a hned by bolo menej zlocinov
@vamajka policia s tym nic nerobila, ale “idiot” bezec mal byt jej zachranca, no uzasna logika. By som bol zvedavy ako ty by si sa zachovala v takejto situacii. Dnesne zakony su postavene tak, ze agresor ma vyhodu, tak preco nahodny okoloiduci ma nieco riskovat? Mal tam po nom akoze skocit? Nieco sa zomelie, bud on skonci ako invalid alebo agresor a on v base za ublizenie na zdravi, atd. Mal volat policiu a co by im povedal, ze dvaja tu po sebe hulakaju? Mal nechat ju zavolat na policii, co by jej povedali? Ublizil Vam? Nie? Tak s tym nemozeme nic robit… proste teraz je kazdy mudry ako radio, ale take situacie mozu koncit hocako, kludne len ako hadka. V Michalovciach tiez ten “zasran” zavrazdil tu nevinnu zenu a ako bezala po ulicia a kricala a pomohol jej niekto? Nie… a kamier take mesta maju plnu rit…
@maranco vobec nie je otazkou preco tam bola, slobodny clovek predsa moze chodit kade len chce a NIK nema pravo mu zobrat zivot...aj ked sa pytas preco tam bola sama
@catherinah

To je strasne :(