icon

Dubnica nad Váhom - vražda

lilka5555
30. jún 2023

Preboha som zhrozena čo sa stalo. Keby sedel zavretý tak by sa to nemuselo stať… Ako môže byt takýto chory človek prepustený kvôli tomu že bol v čase prenasledovania nepríčetný? Prečo ho nedržali zavreteho keď bol nebezpečný? Nerozumiem týmto jeb…zákonom..

Strana
z5
haley7897
9. júl 2023

@maranco gumené rukavice a maceta keď sa chcel len rozprávať? Asi len pre prípad, že by burina zo zahradok prerástla na cestu. Sounds legit. 🤷🏽‍♀️

selu11
10. júl 2023

@vamajka
@janage Ako viete, že tam ten bežec bol a ako viete, že pani ho prosila o pomoc a on len povedal, aby sa nehádali? Povedal vám to on? Alebo ten vrah? Prípadne iný svedok? Pretože mám pocit, že už to niekoho veľmi súdite...
Viem, staršia diskusia no nedalo mi nenapísať.

vamajka
10. júl 2023

@selu11 Uz je zbytocne o tom diskutovat, pani je uz pochovana. Jedno je vsak iste boli aj priamy svedkovia no kazdy sa v dnesnej dobe boji zasiahnut a hlavne v tej zahradkarskej oblasti byvaju sami stari ludia takze tak

maranco
20. júl 2023

Ján M. patril podľa prokurátora do ústavu už vlani. Sudca rozhodol po deviatich mesiacoch
https://www.aktuality.sk/clanok/XYO6P8v/vrazda-...

haley7897
20. júl 2023

@maranco loophole. Čiže stačí ísť na liečenie dobrovolne a tým pádom je z dohľadu a môže byť ako dobrovoľný pacient bez nariadenej liečby kedykoľvek prepustený na slobodu. Čo samozrejme bude, lebo ktoré zariadenie má kapacitu a financie držať niekoho kto sa zdá stabilizovaný...

maranco
30. aug 2023

Vražda ženy v Dubnici prepisuje zákony. O nebezpečných páchateľoch má sudca rozhodnúť do 48 hodín

Dnes sa prokurátori doprosujú v zariadeniach, aby prijali nebezpečného páchateľa, ktorý bol v čase spáchania skutku nepríčetný, a súdy nerozhodujú okamžite. V prípade Jána M. obvineného z vraždy v Dubnici to sudcovi trvalo deväť mesiacov.

„Prvý termín, na ktorom mal sudca v pláne rozhodnúť o uložení ochranného liečenia, vytýčil sudca v novembri 2022 na deň 14. decembra 2022. Na tomto verejnom zasadnutí však J. M. nebol prítomný a vzhľadom na problémy s doručovaním predvolania tejto osobe a nejasnosťou jeho pobytu bolo v konečnom dôsledku rozhodnuté o uložení ochranného liečenia až na verejnom zasadnutí v júni 2023,“

https://www.aktuality.sk/clanok/vuwN7cP/vrazda-...

daeen
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5