icon

Dvierka pre psa

cubos
19. sep 2022

Zdravím vás 😊 kedže prichádza zima, premýšlame o tom ako to bude z naším štvornohím miláčikom, nevieme prísť na dobrý nápad a tak som sa rozhodla že pridám tu diskusiu a možno vas niečo napadne, prípadne máte niekto aj skúsenosti 😊
Žijeme v rodinom dome a mame psíka (velké plemeno).
Mame ho od marca kedy už začali byť aj teplejšie dni, čiže toto bude naša prvá zima 😊
Celé leto bol psík aj vonku aj v nutri, dvere boli otvorené.
Potrebovala by som poradit ako sa to da poriešiť v zime 🤔
Dvere na terasu mame cele zo skla a taktiež aj vchodové sú zo skla čiže, dvierka pre psa namontovať je nemožné..
Je niečo čo si môžeme svojpomocne vyrobiť alebo ked to bude komplikovanejsie tak aj nieaky profesional prichádza do úvahy.. Proste len nápad potrebujeme lebo si už dlho lameme hlavu ako sa to dá poriešiť..
Dakujem velmy pekne 😊

Strana
z2
martina6jh
27. sep 2022

@cubos počas dna keď ste v práci nech je vonku keď ma zateplenu budu bude v nej ked mu bude zima. Keď sa vrátite domov kľudne ho majte vo vnútri. Pozor však ked budú mínusové Teploty aj počas dňa vtedy môže byť problém. Neviem kde bývate ale posledne roky su to len zopár dní tak to pes tých 9 hodín zvládne aj vo vnútri. Ďalší problém je ten ze ho nemôžte kúpať lebo mazivo ktoré sa mu v zime na ochranu tvorí mu zmyjete. Vtedy sa môže stať ze pes dostane zápal pľúc keď nemá dostatočnú ochranu. A srsť samozrejme. Takisto ho neobliekajte na vonku lebo sa spoti pod. Obleckom. Celkovo keď to zhrniem sestra mala stafordku cez deň bola vonku, v zime podľa počasia ked bolo minus bez problémov vydržala aj vo vnútri keď neboli doma nech ma pelech na chodbe abo v predsieni kde aj keď sa stane nehoda tak to zvládnete. Nekupat a neobliekat. Celkovo behala hore dolu vonku mala zateplenu budu. Ak ju budete musieť umyť tak len čistou vodou a musí poriadne uschnúť. Ja som mala v dome bulterierku. Počas dna jar leto jeseň

martina6jh
27. sep 2022

@martina6jh bola cez den von, v zime vo vnútri. Tiež sme neboli doma aj 9 hodín. Ale vonku by pocas zimy nebola. a v pohode. Ma už 11 rokov. Teraz bývame posledných 5 rokov v byte. A v pohode.

tinka323
17. mar 2025

@opica_skorica a ste spokojnis tym otvorim? Nemate foto? My si chceme dat terasu zasklenit a tam rozmyslam, ze dam tie dvierka, nech je pes cely cas na terase a vonku. Len neviem ake dvere vybrat.

opica_skorica
17. mar 2025

@tinka323 ahoj, foto nemam, ale niesu to dvere do domu, ale ku kotlu, kde je teraz otvor. Doska, ktora bola na pantoch, je demontovana, nejak si nezvykol chodit cez to. Strach z pantov? Z dosky? Nevieme.
Kedze nejde o dvere do domu, ale iba do tej tzv. pracovnej miestnosti, nevadi nam, ze je tam otvor. Pes cez neho hore dolu vybehuje.

mojaaaaaaaaa
21. aug 2025

Dobrý deň, môžem sa spýtať tie dvierka ako tesnia keď je vonku mráz. Alebo skôr ktoré tesnia tak aby nám tam neťahalo až príliš počas mrazov. Ďakujem

dianaana
21. aug 2025
@mojaaaaaaaaa

Dobrý deň, môžem sa spýtať tie dvierka ako tesnia keď je vonku mráz. Alebo skôr ktoré tesnia tak aby nám tam neťahalo až príliš počas mrazov. Ďakujem

@mojaaaaaaaaa Ja to mam do predsienky, a ano v tej predsienke je v zime o 1-2 stupne chladnejsie, ako keby tam tie dvierka neboli, ale dnu to uz vobec nie je citit.
A tie dvierka maju po obvode take tesnenie, take stetinky. A maju magnet, aby sa zavreli.

mojaaaaaaaaa
24. aug 2025
@dianaana

@mojaaaaaaaaa Ja to mam do predsienky, a ano v tej predsienke je v zime o 1-2 stupne chladnejsie, ako keby tam tie dvierka neboli, ale dnu to uz vobec nie je citit.
A tie dvierka maju po obvode take tesnenie, take stetinky. A maju magnet, aby sa zavreli.

@dianaana Ďakujem

Strana
z2