icon

Elektrická reťazová píla pre ženy

16. okt 2022

Ahojte žienky. Tie ktoré ste ostali same v dome a kúrite drevom tak použivate na pílenie elektrickú pílu? Motorová klasická mi je ťažká a bojim sa s ňou manipulovať. Rozmýšlala som o elektrickej ale nemám skúsenosť. Vedeli by ste mi niektorá poradiť ohľadom výkonu aj váhy ktora by bola naj? Ďakujem

Strana
z3
kiki68
16. okt 2022

Skus mrknut v obi Bosch alebo husquarna, maju rozne. Muz ma prave mensiu na pilenie stromkov, co divo rastu v casti zahrady. Pripadne na drevo je dobra normalne mensia cirkularka. Muz kupil taku akuratnu a s tym likvidoval vsetok stary nabytok na kusy. To v pohode obsluhujem aj ja. Ta je vhodna na pilenie dreva na kusy. Su aj take, kde to drevo zacvaknes a iba to prilozis a ono to rozpili, cize sa nenamahas a je to aj bezpecne. Ze nemoze kus vypadnut atd. Chod sa poradit v tomto smere s profi zamestnancami. Vedia co hladas a na aky ucel je to vhodne. Moznosti je cela, mame doma aj priamociaru, aj chvostovku, so vsetkym viem pilit, ale na kurenie drevo naozaj idealne cirkularka

autor
16. okt 2022

@kiki68 a viete mi odfotit prosim tu cirkularku ako to vyzera aby som mala ako taku predstavu? 🙏 a elektrickou pilou budem vedoet prerezat klata ci? Neviem aky je rozdiel medzi motorovou ale urcite nejaky...

sima1415
16. okt 2022

Ja by som kvôli výkonu išla do malej benzínovej- my máme Dolmar PS-420 SC má do 5kg ale viem že sú aj menšie, ideálne ísť do predajne a chytiť si ju do ruky , alebo potom cinkular ( ja osobne sa na ňom bojím viac na ňom ako s pílou ale je to otázka zvyku ;) )

loliki
16. okt 2022

A odkiaľ máš drevo? Keď kupuješ, nekupuj metrovicu, ale 30 cm-vé klátiky, tie už nemusíš píliť, ale rozštiepať . Na to potrebuješ chlapa a sekeru.

kiki68
16. okt 2022

Motorovu retazovku drzis v ruke, cirkularka je zasadena do stojanu, ci stola, stoji na mieste a iba drzis ten klat dreva, pripadne iba posunies na ten podavac a priklopis to

autor
16. okt 2022

@sima1415 ja rozumiem len motorovej sa musi clovek venovat..olej, benzin aj udrzba...nemam chlapa ktory by sa o to staral preto potrebujem nieco lahke a bezudrzbove co splni ucel 🙏

autor
16. okt 2022

@loliki no ja potrebujem nastroj ktory viem ovladat bez chlapa...preto sa pytam na radu ohladom motorovej pily..keby som mala chlapa so sekerou alebo kalackou tak to nemusim riesit 💁‍♀️ chcela som kupit drevo uz popilene na klatiky ale tento rok sa vsetci zblaznili a vykupili hadam vsetko co sa dalo takze ku kusovemu drevu som sa nedostala

andrea_prestastna
16. okt 2022

@loliki ked metrovica je lacnejsia co narobis

syslik81
16. okt 2022

jednoduhsie budes mat ist do krcmi dat chlapom daky peniaz a nech to porobia oni... neviem si predstavit ako motorovou pilou sekas drevo do pece.. cirkularka ok -ale ak nemas skusenost moze sa stat nestastie .. a sekerou nemas dost sil i ked su zeny co to daju

missdiva
16. okt 2022

Podla mna urcite kupit popilene a nastiepane drevo, objednane v predstihu alebo brikety kedze uz teraz drevo zozenies len tazko.
Aj ked viem, ze na to si sa nepytala ale s pilou je to tazke aj pre chlapa (s cirkularkou tak na odrezanie prsta aj pre chlapa). Resp. urcite to zvladnes ak mas dobru fyzicku a si zrucna aj s pilou ale to ti moze byt potom jedno aku pilu mas. Sla by som na tvojom mieste do brikiet alebo ak uz drevo mas nasla na nete niekoho kto ti to pride spravit. Drzim palce.

zafir01
16. okt 2022

@loliki zväčša tie 30 cm sú drahšie. My máme doma stiepacku, aj cinkular. Aj ja, ako žena s tým viem pracovať.
Pre autorku... Do elektrickej by som nešla.
Ake drevo ti vozia? Aké hrubé, mäkké, či tvrdé? Kľudne napíš správu keď tak. Ja síce muža mam, ale na kamióne, a v pohode tieto veci ovládam popri troch deťoch. Jazdy rok nachystané v lese 20 metrov dreva,

0silvia0
16. okt 2022

Nepozerala si akumulatorovu? Neda sa takato vybrat?

zafir01
16. okt 2022

A k tomu nastiepanemu drevu.. U nás za 1 prm pýtajú cez 100 eur.. 1,4 pmr = cca kubík.. A ten kubík, my z lesa sme kúpili za 15 eur... Ale teda práca k tomu.
Teda 140 eur a 15 eur (hoci plus práca naviac) je rozdiel. Najmä keď beriem na zimu tak 10-15 kubíkov.

missdiva
16. okt 2022

@zafir01 ale ked nema stiepacku aj cinkular musi to tiez za nieco kupit. Je fakt, ze aspon jej to ostane takze z dlhodobeho hladiska sa to asi pri dnesnych cenach dreva oplati. Ale je s tym vela prace, ine je ak je doma pri detoch a ine ak chodi do prace a potom ma este doma rezat a stiepat drevo. No mas pravdu v tom, ze to vyjde o dost lacnejsie. 👍

zafir01
16. okt 2022

@missdiva áno, chce to investíciu. My sme kúpili z bazára. Lepšie sú tie doma robene.. Je fajn si kúpiť všetko. No ja som sa naučila z detstva, že je ešte lepšie sa naučiť veci si urobiť... A potom, už ako co vyjde lepšie.
Zaráža ma, že musí toto sama autorka riešiť. Muž sa tu na to teraz rozčuľuje.. Ze keby mame my takú susedu, pozícia jej stiepacku, nech si porobiť. Pripadne, za dobrý guláš na obed, by jej šiel nejaké väčšie kusy porezat a pomôcť.... Bývame v malej dedine so 150, a teda tu si navzájom pomáhame.
Alebo teda ozaj, aspoň nejakého kamaráta, suseda, z rodiny. Aspoň jedného chlapa poprosiť o pomoc. Sama, bez dobrej techniky pracovať s drevom je o drzku.

rikarika
16. okt 2022

@zafir01 presne, s elektrickou stiepackou vedia robit aj moje teenagerky, dokonca ich to bavi. Ja si bezne kupujem rozne naradie v obi. Tiez som bez chlapa a ako tu niekto pisal, ze ist do krcmy a zavolat odtial chlapov......tak pre mna no way. Pily mam rozne velkosti.

autor
16. okt 2022

@zafir01 az som sa rozplakala...mas skveleho chlapa 🙏 aj moj taky bol len som on nahle prisla 🖤 vazte si ten krasny vztah 🙏

autor
16. okt 2022

@rikarika a mozem par rad od vas popytat? Stiepacku by som si vedela.pozicat ale aj ked mi treba popilit vacsie klaty tak priamociarka to nezvladne preto hladam dobru a lahku el.pilu. vedeli by ste mi nejaku odporucit? Vobec sa nevyznam v tych hodnotach 🤦

zafir01
16. okt 2022

Môj manžel hovorí, že elektrickú mal len na menšie konáre v lese. Ak máš klaty, radšej menšiu motorovú. Napríklad navštíviť husquarnu a tam poradia, ak si vyskúšaš .

autor
16. okt 2022

@zafir01 no len ja potrebujem nieco bezudrzbove...lebo namotorovej riesit aj olej aj benzin a tak...elektricku len zapojim a idem...cize elektrickou klata neprepilim?

marca12
16. okt 2022

Elektricka pila je vhodna skor na uzsi priemer stromov,konare a podobne. Su sice aj vykonnejsie elektricke,no stale to nie je ono. My mame husquarnu je lahsia,benzinova,typ by som musela ist pozriet. Ale byt tebou,poprosim niekoho,miestnych chlapov,z rodiny niekoho. Neverim tomu,ze vdove nema kto pomoct. Moj chodi pomahat kade komu a vacsinou za dakujem pekne,nic neberie. Obcas dostane domace maso,vajicka a podobne.

zafir01
16. okt 2022

Ze ak aj áno, sú de facto drahšie.. V rýchlosti pozrel parametre.https://www.stahlmann.sk/milwaukee-m1...
Ak by bol nútený len elektrickú, 9bzeral by túto značku a cca tieto parametre. Dĺžku reznej listy by pod 35 cm nešiel, koli klatom... Olej treba aj do elektrickej, aby si reťaz mastila, a reťaz treba tiež brusit, tomu sa nevyhnes. Ak nevieš brusit sama, tak treba zájsť do obchodov vo vašom okolí u nás také služby v meste poskytujú dve predajne.

Len sa opýtam, doposiaľ kým žil, chystal partner sam drevo? Skutočne nemáš nikoho, kto by ti pomohol? Mne je toto tak neskutočne ľúto. Ani nie ta práca.. To zvládneš, ale tak všeobecne.. Ze to vôbec riešiš sama.

marca12
16. okt 2022

Nie,neprepilis,rychlo sa zahreje. Motorovej sa neboj. V predajni ti povedia,co mas robit,aky pomer oleja benzinu,nie je to extra starostlivost a retiazku si davame zabrusit v predajni/servise. Spravia ti tam aj udrzbu pily.

marca12
16. okt 2022

@zafir01 Su ludia,ktori su tak hrdi,ze chcu dokazat,ze to zvladnu aj sami. A nechcu nikoho otravovat. Nechapem,preco si toto potrebuje dokazovat.

marca12
16. okt 2022

Aj o elektricku sa musis starat. Tiez do nej davame olej,starame sa o retaz,treba ju nastavit a poviem ti,ze s nou mame viacej starosti ako s motorovou. Retaz na elektrickej stale musime nastavovat dotahovat.

marsmykkok
16. okt 2022

Tiež som za štiepačku a s čím si neporadíš štiepačkou, daj na bok a zavolaj niekoho, aj v rôznych lokálnych médiách alebo na bazosi nájdeš chlapov, čo núkajú služby pri spracovaní dreva ak nechceš oslovovať priamo miestnych a pýtať sa. Bude to lacnejšie, bezpečnejšie a istejšie ako si kúpiť niečo čo bude málo výkonné alebo s tým nebudeš vedieť robiť a udržiavať to.

roja01
16. okt 2022

Moj syn ma elektricku retazovu pilu s dobijacim akumulatorom. To je vynikajuce pre to, ze nemusis za sebou tahat kable. Je mensia a preto lahsia.

autor
16. okt 2022

@marca12 ja vam len ozaj prajem aby ste sa nikdy ale fakt neocitli nikdy v mojej situacii lebo neviete co pisete

autor
16. okt 2022

@zafir01 vacsinou ano sam...tu sa to nejak vytratilo pomahat jeden druhemu nezistne...dakujem za konkretne info velmi mi to pomohlo a mam nad cim rozmyslat 🙂 vela ludi sa mi naslubovalo len nejak skutek utek a prosim niekoho milion krat ach nemam slov 🤷‍♀️ tiez som si myslela ze sa stretnem s pochopenim no stretla som sa zatial len s tym ze som lahka korist na oklamanie...taka je realita...

evica17
16. okt 2022

Máme cirkular za 500 eur a je teda celkom bezpečný,že neexistuje aby si sa zranila. Len teda treba pracovať asi vo dvojici, samej sa ti bude ťažšie,ale dá sa to aj tak.

Strana
z3