Elektrická reťazová píla pre ženy
Ahojte žienky. Tie ktoré ste ostali same v dome a kúrite drevom tak použivate na pílenie elektrickú pílu? Motorová klasická mi je ťažká a bojim sa s ňou manipulovať. Rozmýšlala som o elektrickej ale nemám skúsenosť. Vedeli by ste mi niektorá poradiť ohľadom výkonu aj váhy ktora by bola naj? Ďakujem
Teraz mi chlap hovorí že vraj je dobrá akumulátorova z Lidla že aj on ju chce na Vianoce :D
@andrea_prestastna
@zafir01 Jasné, že to popílené je lacnejšie. Veď s tým je už menej roboty. Stále neviem, aké drevo má autorka. Súhlasím so @syslik81 , ak žiješ na dedine, nejaký chlap sa nájde. Normálne aj na obecnom úrade by som sa opýtala, koho by odporučili.
ahoj - ja som si kupila elektricku retazovu , taku najlacnejsiu s eshopov a super popilis aj ako zena, prikup si hnej aj olej sem tam nalej ..... elektricka je pre nas zeny lahsia , a ppilis rychlo , keby nieco napis sukromnu spravu 🙂
Čo sa bezpečnosti týka,tak medzi elektrickou a motorovou nie je rozdiel. Odporúčam veľmy veľkú obozretnosť,je to pomerne nebezpečné náradie. Odporúčam zaobstarať si značkovú,napríklad Stihl,Dolmar,Husqarna.
No keď nemáš nablízku žiadneho muža,tak i elektrická ťa sklame. Tiež potrebuje údržbu-vyčistiť,doplniť mazací olej,napnúť reťaz,naostriť reťaz.
Najlepsie je ked sa popytas v obchode. Na metrovicu potrebujes podla mna prave tu na benzin aj olej, neviem ci to das s mensou. Ja vzdy vysvetlim v obchode na čo presne potrebujem.
Aký priemer dreva potrebujete porezať? Máte v dome 400V?
@loliki tak asi sme sa nepochopili praveze metrovica je lacnejsia kedze robota ostava na kupujucom
Tento rok mam tiez metrovicu kedze brikety isli tak hore ze sami oplatila kupit motorovka z dlhodobeho hlafiska a fitkk zadarmo
To mi je velmi luto,ze mas takych ludi v okoli.
@loliki popilene je drahšie, píšeš zle. Nebudem tu presviedčať niekoho o niečom keď vidím, že nemá o tom ani šajnu. Mame podiely v lesnom spoločenstve, chodím sadiť stromy, sami si vieme chystať drevo v lese aj na stavebné drevo na dom sme si chystali. Keď vidím ako si tu (nie v tejto téme) mýlia pojmy a kubík považujú za rovnaké množstvo ako meter dreva, alebo rovnako ako sypaný ci pmr dreva... 🤷🏻♀️ Pričom sú zo rôzne veličiny. Ťažko potom .
V skratke. Najlacnejšie hoc pracnejsie, je drevo v celých kusoch v dĺžkach keď autorke zosypu na dvor povedzme 20 dlhých stromov (bez konárov).
Všetko ostatné sa cenou šplhá už k astronomický cenam.
@sima1415 konkretne tuto myslel? 🙂
@fotoarch pisem ss 🙂
@rikarika pojdem do OBi a popytam sa...dufamze predavacovi nebudem na smiech 🙄 nemyslim metrovicu ale velke klaty ktore treba prepilit a potom porubat alebo prepilit len na polovicu aby sa mi do krbu zmestilo...take velke co treba kalat to do toho sa sama nepustim 🙂 som realista
Ja len upozorním, že aj pri elektrickej je údržba, minimálne to že musis dolievat olej a brúsiť reťaz
aku pilu nie , baterky nemusia vydrzat, motorovu ti netreba - nejdes klatit les ... elektricka hocijaka +- 50 eur postaci, je mensia, lahsia, spolahliva - ucel splni ...ak mas na to, kup si drahsiu , kvalitnejsiu .. cirkulara by som sa osobne bala - predsa len , aj ked pilime drevo, stale sme etericke bytosti 😀 a to mi k cirkularu proste nejde ..
S pilou si kup nahradnu retaz a olej do nej - papierovy navod pomoze. Ak si trosku technicky zdatna, to das ... Popripade nejaky kamos ti nahodi retaz ak ti spadne.
Motorova ci elektricka ono to je absolutne jedno ale obe potrebuju udrzbu a pri oboch treba vediet stelovat retaz a davat retaz este ktomu zvlast nabrusovat, vediet si ich obe hlavne rozobrat srobovakoma ocistit od pilin, naolejovat a taktiez treba vediet investovat do toho nie kupil lunt z teska a lidla co ti do pol roka skape 🤦 kvalitna pila ide minimalne kol 300-500€ ....a mimo to v tvojom pripade je ta pila omnoho lepsia nez cirkularka kedze cirkularka to je iny masaker udrzby a hlavne ten rotujuci kotuc pri nej sranda nieje, ...a co sa stiepania tyka to je doslova malina kedze predavaju rozne vahovo tazke aj velkostne rozdielne sekery, akurat to len chce sem tam niekoho zohnat aby ti ju nabrusil karbobruskou plus pozitivum ze si aj zacvicis
@fotoarch paradna fotka 👌 dakujem za posmelenie a urcite do toho idem 💪
musíš si zvolit vhodnu dlžku lišty. Motorová je výkonnejšia ako elektrická,ale musíš ju naštartovat,a to je u niektorých píl trochu zložitejšie. Cirkulár by som nezatracoval,problémom može byt to,že klady musíš zdvihnut hore a uložit do kolísky. U cirkulárky je tiež doležité aku hrubku budeš pílit a podla toho musiš volit i priemer kotuča. U retazovej píli sa vyvaruj,aby ti nešla retaz do zeme alebo piesku,hned sa vytupí. Aku píli su dobré na krátkodobé práce.
@andrea_prestastna
@zafir01 Hej, zle som to napísala, pritom som to myslela tak ako aj vy.
Necitala som komentare ale vyjadrím sa k tomu nastiepanemu drevu... minulý rok moja mama kupila stiepane 10 paliet za 950€ (mala ltt na jednu zimu)drevo trebalo este i tak prestiepat lebo boli obrovske kusiska, temto rok ma za 950€ 30metrov metrovice( ma to na 2 az tri zimy) ...zvratene....pravovat musis s kazdym drevom, ziadne ti do kolne a pece nenaskace samo
Áno tá ale teraz keď si toto napísala začal aj on viac pozerať a že aj Makita uc3541A je dobrá a teraz nevie ktorú chce viac :D
Elektrickou ti to pilenie bude trvať veľmi dlho, ten výkon proste nepustí. Sused má tu baterkovu a vidim ho ňou pilit pomerne tenké klatiky a trvá mu to hrozne dlho, pili mi tu pod oknami, tak viem, bo mi ide celý deň na nervy. Motorovou alebo cirkularom by to mal za chvíľu. Keďže som už mala v rukách všetko, musím povedať, že ako žena by som si radšej zohnala cirkular, pretože aj tá najľahšia motorová píla, ktorú môj muž udrží v jednej ruke a na druhej visí zo stromu, tak ja ju nevládzem a zdá sa mi to riadne nebezpečné. Elektricka je ok, ale ako vravím, dlho to trvá a ruky ma po chvíli bolia tak isto.
@akvi súhlas,.cirkular je stabilný, treba dávať pozor na ruky, ale pride mi stabilný a bezpečnejší. Rodičia vedeli za 5 hodín na ňom popilit aj 10 m metroviny na tri časti (33cm) Píla mi pride nebezpečnejšie držať v ruke také ťažké, stačí zlý pohyb a je v ruke, skôr vhodná do lesa na pilenie stromov. Ale doma by som uprednostnila cirkular.
@sima1415 po tej som aj ja pokukovala ☺
@akvi suhlasim a som si vedoma ze nepopilim vsrtko naraz...pri malom dietati sa ani neda ale kazdy den par klatov by som mohla dat...aj pre buducnost sa uz budem vediet zariadit...a cirkulantu sa strasne bojim bo som mala pred ocami vela nepeknych zraneni ked sa uvolnil kotuc 🤦 tak ja mam krbove kachle a tam mozu ist aj vacsie dreva tak by mi nestacila stiepacka? Ja som uz zmetena z tychto strojov 🙈
chod do obchodu a vyskusaj si, my mame stihl mensiu benzinovu, na bezne drevo to staci, su rozne velkosti aj vahy... aj ceny.... aj znacky. V pohode ju udrzim, lenze praca s nou to aj tak nie je len tak pre jedneho a to drevo aj tak este treba narubat (na toto je inak aj stroj, svokor ma, kalacka ci ako sa vola, v podstate poleno ti to rozstvrti). Dolezite je aj to CO s tym ides pilit, ako si to vlastne predstavujes.
Odporucam, dat inzerat, potrebujem porubat drevo za xyeur, pride, porube, podas peniaze. Neporube, nedas.
Iste by som sa s tym SAMA nenadrapovala, ked chlap tou pilou mi pili tie dlhe dreva (nam nosia v podstate take uzsie stromy po cisteni luk/lesov) tak mu asistujeme inak by mu to celu vacsnost trvalo.
Udrzba pili je lahka, ked tak odnesies do obchodu raz za cas, cca raz za rok-dva nesieme retaz nabrusit.

@evica17 inak my sme kúpili pred 9 rokmi, keď sme postavili dom tiez cinkular, a z obi... Z 500 eur bol na 250. Dodnes slúži, a ľahko sa s ním robí, rôzne poistky bezpečnostné a kryty. Často na ňom robím aj sama užšie dreva. Nám sa vojde do kolta 50 cm dlhé, tak sa človek tak nenarobí. Len napoly vždy prerežeme