Espresso na mletú kávu

rqduskq
20. nov 2012

Prosím Vás, viete mi poradiť Espresso na mletú kávu, aby malo zásobník na kávu normálne a nebolo na kapsule? A aby sa dalo urobiť aj kapučíno? Aby mal aj ten šľahač na mlieko?
Niečo do 100 Eur.

liliandax
20. nov 2012

@rqduskq
my máme tento
http://www.mall.sk/espressa/delonghi-ec-155?src...

a sme spokojní 😵 a robí super penu na káve

rqduskq
autor
20. nov 2012

@liliandax a ako to robí kávu, to ju tam musíš zakaždým dať však? a kapučíno tiež tak? ja som ešte nikdy nemala stroj na kávu, tak vôbec neviem, ale sú aj také, čo tam máš nádobu na kávu a samé si dávkujú, ale tie budú asi drahé však?

rqduskq
autor
20. nov 2012

@liliandax a to sa vždy musia dať dva hrnčeky? kapučino sa ako robí?

liliandax
20. nov 2012

@rqduskq
áno, zakaždým sa tam dáva káva, sú aj také čo majú dávkovač, ale s tým nemám skúsenosti
nám vyhovuje preto, že spraví naraz 2 kávy pre mňa aj manžela, ale samozrejme sa tam dá dať aj jedna šálka, vtedy natečie skôr
ak si dáš na youtube Delonghi EC 155, nájde ti tam kopec videí

rqduskq
autor
20. nov 2012

@liliandax a koľko trvá asi kým sa urobí káva ... manžel kávu nepije, nám by vyhovovalo, keby bol taký jedna káva, jedno kapučíno 🙂))))))
a to ten prístroj sa nejako prepne na jednu kávu sám, či sa to nastavuje?
a keď robíš kapučino to dáš normálne to sypané kapučíno ?

rqduskq
autor
20. nov 2012

@liliandax pôjdem sa asi aj pozrieť do obchodu .... lebo sa ťa tu budem donekonečna pýtať 🙂

liliandax
20. nov 2012

@rqduskq
je tam časovač, ktorý zapneme a tým sa nahrieva kávovar, keď zasvieti zelené svetielko, prepneme gombík a za pár sekúnd je káva hotová
na boku je taká páka na napenenie mlieka, ja kapucino nepijem, ale robili sme a bolo OK

rqduskq
autor
21. nov 2012

@liliandax ahoj už som si dnes kúpila, rowentu, je podobný, ale aj tak neviem ako mám to kapučíno urobiť, môžem tam nasypať namiesto kávy kapučino do tej odmerky?

kvetinka211
21. nov 2012

@rqduskq niee 🙂 cappucino sa robi z normalneho mlieka, tie zbrndy v prasku sa iba zalievaju vodou. Nemam ho doma ten kavovar, ale myslim ze normalne urobis kavu z mletej dobrej kavy a potom tou hadickou napenis mlieko a nalejes tam .. nepisu v navode?

rqduskq
autor
21. nov 2012

no však to, že nemôžem urobiť kávu z mletej kávy, lebo muž nemá rád žiadnu kávu, len kapučíno, ale myslím, že môžem kúpiť také podušky či ako sa to volá, vieš to sú také okrúhle vrecúška, býva aj čaj a určite aj kapučíno, ja si mlieko napením normálne ale potom do toho stroja dám toto kapučíno a nalejem na mlieko, teraz som si urobila prvú kávu, je krásna, trojfarebná 🙂 navrchu penisko riadne 🙂)))) tak som rada, strašne som chcela takýto stroj na kávu 🙂 dík 🙂