icon

Eutanázia pre psíka alebo iného domáceho miláčika

luise
6. dec 2009

☹ Nemyslela som si, že raz budem zakladať takúto tému, ale bohužiaľ, keďže som ju nikde nenašla a som nútená spýtať sa Vás, či ste s takýmto niečím už bojovali a ako ste to riešili, odhodlala som sa na jej založenie.
Máme staručkého a chorého psíka, ktorému ako sa zdá odchádza centrálny nervový systém. Už nepomáhajú inekcie, ani výživové pasty a posledných pár dní preto riešim práve túto otázku.

Rada by som sa opýtala tých, ktorí takýmto niečim museli prejsť, ako usmrtenie injekciou znášalo ich zvieratko. Nezniesla by som pohľad na neho, keby sa mal trápiť v nejakej agónii, ale pokiaľ by kľudne zaspal, dopriala by som mu vytúžený pokoj.

Tak mi prosím Vás pomôžte správne sa rozhodnúť, lebo on je viac ako obyčajný pes, je to môj priateľ... 😢

Ďakujem.

Strana
z5
nikki2201
25. júl 2013

Dakujem,naozaj bola krásna a ešte aj múdra..to sa len tak nevidí🙂))
Tak naozaj vám držím silno prsty nech má tie dni len a len dobré...a áno ako píšeš,ten deň D dôjde,ale máš šťastie,že ešte môžeš byť s ňou,aj ked sa trápiš spolu s ňou(ako si písala,že nemôže s tebou aj dcérkou chodievať von atd...),ale ona vie,že robíš pre ňu maximum(ver tomu).
Ale aj ked možno nemôže behať s vami po vonku,myslím,že kým ste doma s ňou tak je šťastná a ten kúsok čo je sama už nejako vydrží(napr.si pospí)...foto je super..vidím,že ste práve niečo oslavovali🙂))milé naozaj...2 kamošky...a na foto vidím,aj ked neviem kedy je to fotené,že havko má ešte v očkách takú tú iskru🙂to je super...kebyže ti pošlem našu Kajlinu v jej posledný deň,značný rozdiel:(((
Takže je zbytočné ti tu písať,že netráp sa,pretože vidím,že si psíčkar presne ako ja,telom aj dušou🙂.
A ani ja by som sa nevedela prestať trápiť pre hava...som už raz taká,ja ani v správach atd..nemôžem pozeraž na týranie či iné svinstvá činené na zvieratkách:((((
Takže držte sa naozaj...ja verí,že ešte kým hafan reaguje,aj ked nebeháva ako predtým je to ok...a ešte je priskoro ju dať utratiť:(
Ja už som na Kajle videla v očiach,že mi vraví "nechaj ma!,už nevládzem!".
Takže aj ked to bolo ťažké,vedela som,že už jej nepomôžem inak..aj veterinár to povedal,výsledky hovorili jasne,beznádejné.
Vôbec sa nechytala na liečbu a stav sa ešte zhoršoval.
Ale ved pekne si požila,12 rokov je super..aj ked samozrejme mohla viac.
No čas sa nedá vrátiť a tak život ide dalej.ale ja stále spomínam!:(((((a nikdy neprestanem!:(

****DRZIM PRSTEKY***DRZTE SA KOCKY****

kocurik16
28. júl 2013

Dnes by sa naša sučka Brita dožila 14. rokov,keby...........od zimy mala problémy s nožičkou a bola už aj slepá aj hluchá a roky mala po celom tele hrčky,ktoré lekár diagnostikoval ako tukové a až po jeho výmene a rtg snímkach nám potvrdili,že sú to nádory,ale vtedy ich už bolo toľko,že povedal veterinár,že operácia urýchli jej koniec.preto sme sa rozhodli,že ju dáme uspať. 7. mája sa jej očká zavreli naposledy, a aj ked máme iného psíka , neprejde deň,aby som pri každej príležitosti nemyslela nato,čo by ona robila inak ako to robí titan! Preto viem,že zabudnúť sa nedá a každá spomienka bolí!

nikki2201
5. aug 2013

@kocurik16 V prvom rade,ked čítam váš príspevok,do oka mi udrelo hned meno psíka Titan,kedže my chceme teraz kúpiť dalšieho hava,niečo väčšie,ako bola naša Kajla,ale asi to vsadíme na nemeckého ovčiaka a priateľ by chcel strašne psíka nie fenku a volal by ho Titan,tak mi to prišlo také,že ešte som nepočula o psíkovi s takým menom a aha tu to máme🙂Ale my musíme fenku,kedže aj stále čo sme mali na dvore je aj bola fenka🙂
Taká tradícia....No a v druhom rade áno ako píšete,nedá sa zabudnúť,nikdy nezabudnem!:(((
Aj teraz som pozerala na jej foto čo máme na komode hned v obývačke,rovno na očiach.
Aj včera ked som sa slnila na dvore,tak aj včera bola primne,tam blízko má hrobček,ale nie taký s krížikom,nechcela som mať na očiach úplne,že hrob,ja aj tak viem aj budem vedieť kde je...takže sme sa aj včera ako každý možný deň v lete spolu opaľovali🙂))
Stále ked som zavrela oči (pri opaľovaní)tak hned bola primne a hlavičku mi dávala pod ruku aby som ju hladkala.
Taká naša "láska" to bola.
Je to síce aj našou výchvou povieme si pravdu,lebo my strašne rozmáznávame psíkov,dôkazom je aj naša fenka jazvečíka,ktorá je taká trošku guľatejšia,ale zase s mierou🙂))

Takže viem,že nás je na svete veľmi veľa takých čo smútia za svojimi miláčikmi,ale musíme ísť dalej,oni sa majú už teraz lepšie,berme to tak....a sú nám naozaj vdační za každú chvíľu strávenu s nami v minulosti,myslím si.
Ja stále pozriem "hore" a poviem si,už tam určite s každým je veľká kamoška,prtože taká bola...aj čo sa týka ľudí,každý bol pre ňu kamarát🙂))
No,ale budem končiť,lebo zase sa mi slzy tlačia do očí:(((
Tak prajem vám veľa krásnych zážitkov s vašim novým havinkom,hlavne nech ste zdraví🙂))

lucinkaboz
17. apr 2016

@kalo nemas pravdu....ani nahodou
ked zazijes niečo take ze psik, tvoja laska ti bude trpiet a vzdychat pred očami....potom sa o tom mozmeporozpravat, to nie je rozhodovanie o smrti a zivote to je urychlenie smrti a bolesti

katkabg
3. dec 2019

Stojim pred tazkym rozhodnutim.Fenka 14 rocna moje zjaticko presla pred dvomi dnami bud mrtvickou alebo cim a teraz uz ani nevidi aj ked apetit ma,uz ju nozky nedrzi.Sem tam chodi potom padna.Nechala som ju dnu v kuchuni pri krbe.Ona ma aj tumor na mluecne zlaze ktory sme zial nemohli dat prec.povedali nam ze sa nezobudi z narkozy nakolko je velmi stara.Ako sa mam pripravit teraz na to ze manzel ju pojde dat asi uspat aby sa netrapila 😢😢😢 je to pitul.....nauzasnejsie zviera na svete.No uz ma 14 ci 15 rokov a druhu mrtvicu za sebou.No tato druha ju poznacila :( teraz ked na nu pozriem ako spinka zakryta v deke akoby jej nic nebolo.Az chrape.No ked sa postavi zacne padat stavat buchat sa vsade nozky ju nedrzia.Ked papka snazi sa ale kolko razi nufak zabori do zradla co tazko hlavku drzi.Neviem fak co urobit 😢😢😢😢

lula313
3. dec 2019

@katkabg my sme to zažili v lete s 12,5 ročnou dogou(zrasty na chrbtici, už sa ku koncu ani nezodvihla, prestala jest, zalievalo jej pľúca vodou a mala aj neoperovatelne nádory). Ak je na tom zle a veterinár odporučil eutanáziu, tak jej utrpenie nepredlžujte. Čo však pre ňu mozes spravit, že na jej poslednej ceste ju odprevadis a pôjdete s manzelom spolu. pri uspavani budete spolu, bude tá vidiet, počuť tvoj hlas a tak nebude mat priestor pre strach ako majú psici, ktorých nechajú majitelia samich s cudzim človekom, na cudzom mieste, lebo si myslia, že to psychicky nezvládnu. Naša fenka nám pomáhala socializovat utulkacov, takze v posledných minútach som jej poďakovala za to, že tu bola s nami, že svoje poslanie na tomto svete naplnila, že ju lubime a môže v klude odist. Som rada, že mohla odist v kruhu ľudí, ktorí ju ľúbili.

ladyvi
3. dec 2019

@katkabg neviem poradit. Ale nas pes skucal od bolesti a uz mal smutny bolestivy pohlad. Ozaj pohlad prosiaci o pomoc. Doktor ho pozrel, povedal, ze vydrzi max par hodin. Tak sme ho vzali umriet domov. Lenze on drzal 1 den, potom dalsi, a to uz sa na to nedalo pozerat, takze prisiel veterinar domov a uspal ho. Ja by som to asi nedokazala urobit, pokial nie je psik v nejakej agonii alebo kym neplace od bolesti.

katkabg
3. dec 2019

@ladyvi
@lula313 no takze zajtra rano manzel ju vezme.uz sa neudrzi na nozkach udiera sa do stien,uz ju asi aj ten nador boli len oni su pitbuli ty neprejavu moc bolest.Teraz sme je s dcerkou dali posledny krat papat veeeela sme ju mojkali.dcerka hrozne place za nou predsa ma 10 rokov a chape.Vyrastali spolu.Rano ja idem do prace a ona do skoly.Manzel pojde skoncit jej trapenie.Pochova ju pri rieke kde chodime na ryby.Vravim dcerke vzdy ked pojdeme na rybacku a ucitime vanok to bude.... ONA nasa Veronka

katkabg
3. dec 2019

Je mi mizerne ako fakt kto nema rad zvierata nepochopi.Ja uz som nespala 3 noc a tuto noc opat nepospim moc toho.Zajtra ani neviem ako zvladnem prvu smenu v praci.Dobru noc vam a dakujem za podporu

katkabg
4. dec 2019

Tak zial zomrela rano o 3 😢😢😢😢 sme sa vecer rozlucili snou ze teda rano muz ju odveze do ambulancie aby jej dali inekciu.No predbehla nas

lula313
4. dec 2019

@katkabg to mi je luto. Odbremenila vás od toho ťažkého rozhodnutia. Je to veľmi tazke, drzte sa

saskia77
18. feb 2020

Nam umrel psik pred pol rokom. Po narkoze...doma ☹️. Dali sme ho operovat, bezna operacia.... vraj embolia. Mal 11,5 roka. Mame doma urnu s jeho popolom, myslela som, ze urnicku pochovame v zahrade, uz aj miesto sme vybrali, ale manzel nejak nechce. Stale to odkladal a teraz neviem ci ano alebo nie. Vymysla rozne dovody, preco este nie. Urnicka je v izbe na okne, s elektronickou svieckou, ktora svieti non stop. Dnes som si vsimla, ze tam pridal cerstve jablko (nas psik ich mal rad). Je tam kvet, aj jeho obojok. Myslela som si, ze dostojne pochovame, ale uz sa na to ani nepytam. Moju mamu caka operacia, po operacii bude u nas, aby sa zotavila a v tej izbe. Hovorila som s manzelom, ako s urnickou, tak ze ju postavi do kniznice. Mne to uz pride nejak cez... ja som mala nasho psika velmi rada, muz bol na neho dost naviazany...aj ked umrel tak prve co povedal bolo - co budem bez teba robit. Trochu ma to v tej chvili zamrzelo, aj napriek celej tej velmi smutnej situacii. Co si o tom myslite ?

lula313
18. feb 2020

@saskia77 podľa mna buď rada, že máš vedľa seba citlivého človeka, ktorý je schopny mat rad aj niekoho iného ako len seba. Každý sa s tým smútkom vyrovnáva inak, treba ho nechat. Nám zomrela v júli 12,5 rocna fenka a tiež to na mna práve teraz dolieha(možno je to tým obdobím, dlhou zimou, rýchle stmievanie), ale aj sa mi s nou teraz snívava, možno sa prišla rozlúčiť..

obonova7
9. feb 2023

My mame teraz takú dilemu môj Alexik ma chronické zlyhávanie obličiek ktoré sa mu ale upravilo ale do toho dostal v sobotu epilepsiu mal dva záchvaty za sebou a od vtedy je taký že sa iba motá potkýna a skuči hrozne každý večer ako keby plakal a ja plačem s ním ma lieky tak od vtedy záchvat nemal este ako tak aj chodí aj papa veľmi sa bojím o neho už ani nespávam iba ho kontrolujem či je este ok a ma 13 rokov

Strana
z5