icon

Existovala posunková reč už v roku 1951?

22. apr 2025

Ja som uz fakt zúfalá. Existovals uz v roku 1951?
Fakt je s mojou mamou naročná vec. Akoby male dieťa tomu tiez treba veci stokrat vysvetlovst.. kvoli tomu hendikepu vela veci nepochopí alebo vysvetli si po svojom. Nalozi mi obedba ja som.uz plna takze nedojem a ona sa hned dáva dole zebci mi to nechuti. A ked som povedala jej ze rybu pangasius nema kupovať, vraj je zdraviu škodlivá. A ona si z toho vydedukovala a vsetkym hovorila, zei ta ryba robí zle. Potom si priatelia ze na kolko veci mam alergiu...ak to existovalo, trochu sa hnevam na babku a dedka(uz zomreli) ze ju nenaučili tie posunky.. krbyze ju to boli naucili pre celu nasu rodinu a ak ju sotnu bolo ovela lahsie

Strana
z2
moonlight1210
22. apr 2025

Pisat a citat vie?

autor
22. apr 2025

@moonlight1210 ako čo. Ma velmi rada winetu ale knihu nezvladala precitat. Bulvar ale cita casto. .. ja jej aj pisem.. len ona mi na to napisanie položí sto otázok. Nieco jej ani neviem vysvetliť

guudy
22. apr 2025

Ja ti autorka nerozumiem…
Preco si sa doteraz nenaucila posunkovu rec? Mohli ste sa uz davno naucit obidve a mat po probleme…

autor
22. apr 2025

@guudy nejde nam to.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
martul
22. apr 2025

Vy máte problém obidve a obviňuješ len mamu??

autor
22. apr 2025

@guudy skusali sme.. nemame dobru pamat.. ukazali mi posunok a ja som ho po chvíli zabudla. Doteraz mi vypadavaju bezne slova . Napriklad ma nenapadlo slovo socialne siete ked som to potrebovala.. az kamaratka mi to musela pripomenut.. takisto chcem napriklad si pozriet recepty ale castokrat hneď zabudnem co som chcela urobit ci povedat... Mam len krátko po 30tke

autor
22. apr 2025

@martul kde obvinijem mamu! Jej rodicov ze ju to nenaučili! Čítaj riadne

martul
22. apr 2025

A aký je v tom rozdiel?
Akú máš skolu, vzdelanie?
Neexistuje, že ste sa za tie roky rokúce nemohli naučiť posunkovu reč
Mám klienku čo chodí k nám do práce so synom, ktorý má 9 a naučil sa to už. Vraj boli spolu na nejakom kurze alebo čo, tam ich naučili spolu komunikovať + doma.

autor
22. apr 2025

@martul mam aj bratov a sestru, isty cas s nami jeden z nich byval i so synom.. nikoho ani samotnu mamu to nenapadlo.. az ked kanarati moji robili na to kutz.. fakt mi to neslo

autor
22. apr 2025

@martul stredoškolské cukrarka.

autor
22. apr 2025

@martul js som v detdrve bola dost zaostala a nechapala som co to ujo a teta robia s ustami a rukami...lebo posunkuju ich som videla ale nerozumela som tomu.
Pred par romi zacali kamarati robit kurzy. Hned som sa nan kvoli mame prihlasila..

autor
22. apr 2025

@martul taktiez ako dieťa som aj naživo videla nepočujucich. Ja som nevdela, ze r su chori .nevedela som preco otvárajú usta a nevydaju hlások

autor
22. apr 2025

Mama normalne rozprava..podotykam

martul
22. apr 2025

Tak ja už teda nechápem o čom píšeš. Kto je nepočujúci ? Je vôbec niekto ? Načo potom píšeš o posunkovej reči?
Absolútne som tvoj príspevok nepochopila.

autor
22. apr 2025

@martul mojw mama zle počuje. Ale rozpravat vie..
V detstve som stretala nepočujuch aj som videla posunky ale som proste tomu nerozumela.. ako dieťa

autor
22. apr 2025

@martul ja som teraz hrozne slava ledva pisem.

autor
22. apr 2025

Slaba

guudy
22. apr 2025

A preco sa na starych rodicov teda hnevas, ked mama (hoci zle) pocuje??????? Mala by si sa na seba hnevat, ze ste mame doteraz nezaobstarali nacuvaci pristroj🙄🙄🙄🙄

martul
22. apr 2025

@guudy ti bude niekde inde problém. Trošku menej chápania, IQ,...

guudy
22. apr 2025

@martul nechcela som to priamo napisat, ale suhlasim…

autor
22. apr 2025

@guudy ma zdemolovane ucho. A ked jej dávali nacuvadlo strasne ju to bolelo !

autor
22. apr 2025

@guudy pretoze posunkova rec je potichu. Takto mysime hovorit nahlas a pocuje nas cela ulica

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
22. apr 2025

@admin prosim vymazať tuto diskusiu

danica2711
22. apr 2025

tak ja som asi tiež ako malé dieťa, pretože som z tvojho "vysvetľovania" tiež nič nepochopila

vroni
22. apr 2025

Ja nechápem, čomu nerozumiete. Mama dobre nepočuje, posunkovu reč neovláda a autorka ju neovláda tiež, lebo nie je intelektuálne zdarma, hoci na diagnózu mentálnej zaostalosti to nie je. Ale podľa mňa iný načúvací prístroj? Alebo ten za ucho?

autor
22. apr 2025

@vroni velmi ju to bolelo ked ho mala

vroni
22. apr 2025

Ale aj ten, ktorý sa len vešia za ucho? Ten nemá ako bolieť. Alebo gombík do ucha (akože má takú veľkosť, nie gombík z košele použiť)? Implantát tiež nie?

Strana
z2