Existovala posunková reč už v roku 1951?
Ja som uz fakt zúfalá. Existovals uz v roku 1951?
Fakt je s mojou mamou naročná vec. Akoby male dieťa tomu tiez treba veci stokrat vysvetlovst.. kvoli tomu hendikepu vela veci nepochopí alebo vysvetli si po svojom. Nalozi mi obedba ja som.uz plna takze nedojem a ona sa hned dáva dole zebci mi to nechuti. A ked som povedala jej ze rybu pangasius nema kupovať, vraj je zdraviu škodlivá. A ona si z toho vydedukovala a vsetkym hovorila, zei ta ryba robí zle. Potom si priatelia ze na kolko veci mam alergiu...ak to existovalo, trochu sa hnevam na babku a dedka(uz zomreli) ze ju nenaučili tie posunky.. krbyze ju to boli naucili pre celu nasu rodinu a ak ju sotnu bolo ovela lahsie
Môj strýko bol nepočujúci. Neviem kedy presne sa narodil, ale bolo to okolo roku 1950 a posunkoval.
Už si to tu riešila v inej diskusii, kde sme ti radili písať mame odkazy na papier alebo na zmazateľnú tabuľku. Hľadaj spôsoby, ako sa to dá, tak ako ich ona hľadala pri tebe a tvojom handicape....
A tvoja mama nepočuje od narodenia?nechodila do skoly pre nepočujúcich?Jej rodičia boli tiež nepočujúci?môj manžel je ročník 56 je úplne nepočujúci ,jeho rodičia ho tiež neučili ani nevedeli posunkový reč len pár slov vedeli,posunkovat sa naučil v škole medzi nepočujúcim,a teda neviem ako rozpráva tvoja mama ale môj manžel nepozná časovanie ,skloňovanie atď keďže sa to neučili.preto aj nerozumie dobre písané mu textu .príklad my povieme Včera som bola v obchode kúpila som šaty.On povie včera obchod kúpiť saty

@vroni skusim sa opytat mamy co ona na to. Dobre typy dakujem