Existuje Boh a nejaká vyššia sila?
Nechcem tu rozpútať hadky,skôr nech sa kazdy normálne vyjadri.Existuje podľa vás Boh?Ja sa nad tým niekedy zamýšľam.Ak aj existuje určite to nieje nejaky deduško na oblaciku ako si to predstavuju mnohí kresťania.Lebo keby bol tak by neboli napríklad deti na onkologii.A proste celkovo ludia aj dospeli.Podla mňa existuje len nejaká sila,energia ktorá naše životy určite neriadi.Čo si myslíte vy?
Ano, existuje. Tvoje vysvetlenia preco nie su uplne odveci. Zijeme zivot na Zemi, v nebi trapenie a choroby nie su.
Podľa mňa existuje a ver mi, kresťania si Boha nepredstavujú ako deduška na obláčiku, to skôr neveriaci. Prípadne tak môže byť zobrazovaný v kostoloch alebo filmoch na predstavu, lebo povedzme si pravdu, ako ľudia vnímame veci fyzicky a teda to, čo nevidíme, si veľmi nevieme predstaviť. Zároveň taká postava deduška odjakživa v ľuďoch predstavovala múdrosť, skúsenosti, starostlivosť, lásku. Veď aj taký deduško večerníček, napríklad. Ale Boh tak skutočne nevyzerá, pretože keďže je to "nadprirodzená bytosť" a "vyššia sila/moc", nemusí sa zmestiť do našich podôb a vôbec nemusí spĺňať naše kritériá a očakávania. Na Zemi existuje Zlo, ale to nepopiera existenciu Boha, práve naopak, dokazuje to, čoho všetkého sme my ľudia schopní :( Nemyslíš si, že keby existovala vyššia moc, bolo by možné, že aj keď sme my ľudia o niečom boli naplno presvedčení, lebo nám to príde úplne logické, v skutočnosti to pre tú bytosť, ktorá je nad nami a ktorá nás stvorila, môže byť úplne inak? Že jej to môže pripadať hlúpučké, naivné, subjektívne? Preto verím, že Boh sa nepotrebuje zmestiť do našich ľudských merítok. Má vlastné a sám vie, čo je kedy najlepšie, a niekedy je pre nás lepšie niečo iné, ako si my myslíme, rovnako ako my vieme, že pre naše deti je lepšie niečo iné, než si myslia ony. A spravíme to aj napriek tomu, že budú smutné, budú sa hnevať, alebo ich to bude bolieť. Lebo pre nich chceme to najlepšie.
Ja verím v Boha nie od malička nie kvôli vianociam, ale verím, prežila som ako sa hovorí svätý okamžik a nikto a nič ma nepresvedčí že neexistuje. Asi do 33 som viedla obyčajný život práca,nejaký ten priateľ rozchod nešťastie bla bla. Seba som videla len ako babku v tomto svete ktorá sa na základe okolností cítila buď dobre alebo zle. Teraz keď som našla vieru našla som aj seba. Boh nás stvoril na svoj obraz a teda máme tu moc si tvoriť realitu preto to môže byť mätúce,že sme si svojimi pánmi ale je tooolko toho čomu nerozumieme a v čom nám Boh je vždy nablízku. Nemôže nikoho odmietnuť pretože všetci máme v sebe kúsok neho. Každý kto hľadá nájde, každý....
Neexistuje
verim, ze ludia veria kazdy v nieco ale jedno co nechapem je fanatizmus. Posadnutost vierou.
@galioska to nie je len viera to je láska k Bohu,keď niekoho ľúbite nie ste posadnutá? 🙂
@sona123321 precitaj si to este raz. Pisem vseobecne a nasledne reagujem k teme boh...
Veď aj ateisti na smrťelnej posteli “NIEKOHO, NIEČO” prosia o uzdravenie…🤷♀️
Radím sa ku kresťanskému presvedčeniu a vôbec si nepredstavujem Boha ako deduška na obláčiku. Toto je tak sprosté vnímanie kresťanov od tých, čo v Boha neveria, také dawkinsovské 🙈.
Boh exiatuje. Sú aj dôkazi. Toto nie je filozofovanie.Napíšte mi súkromnú správu ak chcete dôkazi.
Nikto to nevie, ani vedieť nemôže. Len vy sa rozhodnete, čomu budete veriť. Áno, určite nemôže nikto sedieť na oblaku :D, to nie je možné. Ale to ostatné, nuž, to už má každý podľa seba.

@minnie131 Ten terajsi zivot tu na zemi,...tak pises.Vysvetlim.Tvoji rodicia ta splodili,ale stvoril ta Boh.Kazdy clovek je original s jednou dusou.po smrti, sa telo rozpada,ale dusa cloveka je nesmrtelna,.Ta dusa to je vlastne to svedomie.Predsa aj v medecine v odbore psychiatria sa popisuje stav ...napr...nepopisuje sa ,, dg svedomie chory -a ,,ale dusevne chory, -a!.Ale nemyslim to tak ,ze by ludia neboli normalni,.Toto by bolo na sirsiu debatu,Jednoducho takto...Mame slobodnu volu,Mozeme si robit ,co chceme,ako chceme ,ale castokrat ,ale castokrat sme vystaveni roznym skuskam ,nepredvidanym udalostiam,nevieme si rady,a co teraz? rozum nam ponuka jriesenie,castokrat aj proti svedomiu,Beriem,?,hoci mi to nepatri, oklamem ?j osocim , ,ponizim,spacham neveru? interupcia?,,,ALE..svedomie, skor ,ci neskor sa ozve.To by vam vedeli povedat pacienti, ktori prezili klinicku smrt.PS..Teraz vysla jedna vynikajuca kniha, vydalo ju vydavatelstvo Zachej,...od autorkyChristine Watkins...nazov VAROVANIE..,Tam mate vsetko ,