Existuje zariadenie, kde je možné umiestniť osobu bez domova?
Ahojte potrebujem poradiť. Neviete o nejakom zariadení kam sa dajú umiestniť ludia? Nemyslím starobinec dotyčná má 45 lenže nemá kde bývať. a Do podnájmu ísť nemôže pretože nieje spôsobilá fungovať sama. ďakujem za všetky rady
@patus_2 Ano s tým rátame len som chcela či niekto nevie nejaký konkrétny, pretože sme ich už obvolali dosť a bez ozvy.
@zdenusa123 nakontaktovať sa na nejakú organizáciu čo robí s bezdomovcami či psychicky chorými a vybaviť aspoň nejakú časť ID
Pretože zdarma ju nezoberu nikde.
@zdenusa123 v ramci domovov pre seniorov su este domovy socialnych sluzieb a specializovane zariadenia. Ked pani je chora treba vybavit cez krajsky urad posudok na odkazanost a potom riesit tento domov. Najprv potrebujete posudok o zdravotnom stave od jej lekara, treba mu povedat ze o co sa jedna. Potom ist na krajsky urad na odbor socialny, daju tam tlacivo a vsetko vysvetlia.
@zoro9836 psychycke problemy chodieva akože na psychiatrie ale to nema zmysel tam byva max mesiac a zmena žiadna myslím že je natom ešte aj horšie
@zdenusa123 keď bude mat posudok, že je neschopná sa starať sama o seba a psychiatricky pacient, tak sa môže uchádzať o miesto v DSS (veľmi laicky vysvetlené)
@zdenusa123 ten posudok o odkazanost sluzi k tomu, aby pani bola uznana ako osoba ktora ma narok na taketo zariadenie. A tympadom nemusi si celu sumu za pobyt v tomto zariadeni financovat, ale len cast. Je to okolo 400 eur mesacne co viem co klienti platia. Mozno niekde aj viac.
@zdenusa123 ahoj v Dubnici nad Vahom je DSS, mali tam asi 30 rocneho pana schizofrenika este jedneho, ktory bol dost agresivny. Ten posudok budes isto potrebovat. Neviem vsak kolko sa plati, pred rokmi som tam praxovala (2012) vtedy aj personal bol celkom fajn.
@zdenusa123 tam nestačí chodiť na psychiatriu, musí tam byť diagnóza že daná osoba nie je schopná fungovať normálne...tam rozhoduje v prvom rade zdravotný stav, nie to či je niekto bezdomovec alebo nie.....inak za tieto zariadenia sa platia dosť vysoké čiastky, takže ak je niekto bezdomovec tak zrejme nebude mať na úhradu takéhoto zariadenia.....daný človek jednoducho nie je schopný pracovať a nie je schopný ani žiť sám bez pomoci.....
@zoro9836 tak tam už záleží či mu ID priznajú "z mladosti" alebo z odrobených rokov...ak z odrobených rokov, tak tam zohráva výšku ak jeho plat v tých zamestnania....a teda samozreje aj koľko %neschopnosti mu SP prizná...lebo ID pri rovnakej diagnóze a aj percentách môže byť aj 250Eur aj 700-800eur...
@zdenusa123 kontaktuj Miestny, Mestsky, Obecny urad kde ma pani TP (aj bezdomovec musim mat TP npr. na mestskom urade) a ich oddelenie socialnych veci. Budu ti vediet poradit, ake doklady pani potrebuje mat k ubytovaniu v DSS a aj to aku maju aktualne kapacitu, pripadne ak nemaju, ktore DSS mimo ich spravu v okoli by mohli mat volne miesto.

@zdenusa123 ak osoba nieje schopná sa o seba postarať, tak určite nejaký hospic, aj keď v niektorých sú mesačné ceny celkom vysoké.