Aká je najlepšia práca pre osoby so sociálnou fóbiou?
Ahojte, nevedeli by ste mi poradiť kde by ma nemali problém zobrať zo sociálnou fóbiou?
Je strašne silná, a myslím že ľudia na mne vidia uzkosť a nervozitu. Alebo všeobecne kde hľadajú ľudia zo psychickými problémami prácu (či na to nie su nejaké stránky/zariadenia) ďakujem
Ja mám selektívnu sociálnu fóbiu. Niekedy áno niekedy nie niekedy s istými ľuďmi nie ale za iných okolností aj s nimi áno, paradoxne robím s ľuďmi a tam som si natrenovala nemať stres a vedieť povedať čo chcem a určiť si hranice. Slušne ale konštruktívne komunikovať a znášať aj nepríjemné rozhovory. Tým že kolegovia mi odmietali po zaucani pomáhať (som im vďačná) bola som odkázaná sama na seba a keď som chcela uživit rodinu musela som prejsť skrz samu seba. Na začiatok sú dobré terapie, tiež som chodila a môj život sa výrazne zmenil
záleží aké máš vzdelanie, napríklad taká účtovníčka čo je zavretá v kancli nemusí riešiť sociálnu fóbiu. Kľudnú prácu by si mala niekde na vrátnici napríklad, kde len podáš kľúče alebo povieš do ktorých dverí majú ísť, prípadne knižnica alebo tak, tam býva tiež dosť kľud. Ale budú to skôr nižšie platené práce. Môj známy so sociálnou fóbiou paradoxne robil školníka, deti mu nevadili.
Ako ti napísali vyššie. Veľmi záleží od tvojho vzdelania a kvalifikácie alebo ak si vyucena, rak v akom odbore. Ale v podstate asi najlepšie je akýkoľvek remote Job (na ten ale musíš mať aj určitý level zručnosti) alebo práca so zvieratami alebo vlastne akákoľvek práca, ktorú si robíš sama a nie si v kolektíve ľudí. Myslím niečo v zmysle nejakého remeslá - pečenie atď. To môžeš aj sama si robiť (ak ovšem máš na to papiere) a nemusíš až tak riešiť ľudí. Prípadne komunikáciu premietnuť do písomnej podoby a priamy kontakt obmedziť. Aj keď zas čo poznám deti s touto fóbiou alebo veľkými úzkosťami, tak ešte celkom zvládajú kontakt 1:1 - takže aj niečo týmto smerom.
Ake mas skoly, vzdelanie a kurzy? A aku prax uz za sebou, co si robila?
Spravca majaka ...
@bja010 chod robit ITaka 🙂 alebo knihovnika, prekladatela, alebo bud spisovatelom. To je taka otazka...
Vsetko sa da. Je vela prac, kde clovek neprichadza do kontaktu s ludmi, alebo len v malom kolektive, tak len hladaj podla tohto kriteria, a povedla toho pracuj s psychologom na prekonani. Lebo ozajstna fobia, kde nie si schopny/a vyjst von na ulicu, do obchodu, do kaviarne je velmi tazka.

Vsetky prace, kde neprichadzas do kontaktu so zakaznikom.Ak su problem aj kolegovia ,tak tam kde ich je minimum .Moznosti je vela ,zavisi co vies robit , vela prac ma aj HO vacsinu casu