Eyerim - kúpa dioptrií

nika2406
9. dec 2020

Mate niekto skusenost s nakupom dioptri na tejto stranke? Ram si viem vybrat a mam aj predpis dioptri od ocnej...Ci lepsie ist priamo do optiky?

nika82
9. dec 2020

@nika2406 ja mym vysoke dioptrie, vybrat ram je pre mna zazrak , ja vzdy len do optiky

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanm_
9. dec 2020

Na to slúži predpis od očnej lekárky, stým nič optika nemá, sklá do rámu vkladá firma ktorá skla vyrobí a vloží do vybraného rámu.
Osobne objednávam dioptrické okuliare online už roky a to z dôvodu cylindrických skiel. V optike mi za ne účtujú 150€+ a ktomu cena rámu. Pri online optikách ich mam v cene rámu... S Eyerim nemám skúsenost, objednávam v Opti24.

nika82
9. dec 2020

@milanm_ a ram za usami ti ako upravia ked to nemas vyskusane

kubkovamama
9. dec 2020

@nika2406 ak máš všetky rozmery na recepte tak áno,inak radšej optika.Na recept niekedy dr. nepíšu vzdialenosť zrenic a os,to musíš cez net zadať.Resp.spravia ti okulky aj tak,ale nemusia ti potom vyhovovať.Ja som okuliarovy maniak,na okuliare si potrpim aby vyzerali aj dobre sedeli..a bohužiaľ za tých x rokov mám paradoxne horšie skúsenosti s optikami po celom meste a už objednávam iba cez net.Prve som sa bála,mám silnejšie dioptrie aj cylinder,no môžeš bez problemov vrátiť.Nevracala som ani raz,som max spokojná.A daj si pozor na rozmery rámov pod fotkami,niektoré typy sú veľmi maličké aj keď na foto vyzerajú akurát

pariska137
9. dec 2020

Zrovna dnes mi prisli, objednavane pocas black friday akcie. Pri viacerych okuliaroch je moznost si pozriet cez webkameru ako sedia na tvari. Do objednavky sa zadavaju udaje z predpisu od ocnej, ak nebudes vediet vyplnit, je moznost im predpis poslat odfoteny a vyrobia podla neho. Moje su z eyerim kolekcie, spracovanie velmi dobre, ale nie som si ista, ci su v nich spravne dioptrie, pojdem pre istotu dat premerat do optiky. Mali by byt do dialky a aj napriek tomu mi predmety velmi priblizuju. Plus som si dala skla upravene na pracu s pocitacom, je pravda ze som nikdy take nemala a som dost prekvapena z toho, ze je vsetko zlte :D za mna asi uz dioptricke okuliare z netu nie, pravdeodobne ich vratim

terezka1947
10. dec 2020

@milanm_ trosku sa mylite. Firma,kt.skla vyraba ich do ramov nebrusi. Toto robi kazda optika sama. Bud priamo u seba alebo vo svojom centralonom zabruse,kt.absolutne nic nema s firmou,kt.ich vyraba.
Vzdy je dolezitejsie mat kvalitne sklo a,spravne vycentrovane ako mat krasny a drahy ram.
K online optikam sa vyjadrovat nebudem...lebo keby to fungovalo 100%,malokto by si kamennu optiku otvaral. Efektivnejsie pre podnikanie je mat internetovy predaj.

terezka1947
10. dec 2020

@pariska137 to je trosku o komunikacii...odkomunikovani tych skiel.
"Blue control" skla maju jemny nadych do zlta...uz kazda firma ma inu intenzitu. Nie je to vyrazne sfarbenie,no je pravdou,ze niektori su na to citlivejsi.

milanm_
10. dec 2020

Ked si odmerias 3 zakladne miery (sirka okuliarov, sirka nosnice a vzdialenost od kraja k osi ucha) tak ti sediet budu. Velkost skla v rame sirka, vyska uhlopriecka je uz volitelna vec. Osobne som usetril 100vky €. Tak ako moze byt uroveny zly zbrus skiel pri objednani v kamennej optike moze byt zly aj pri online. Tak isto ak mas tvar ktora je asymetricka pripadne si s mierami tvare nevies vybrat tak musis riesit kamennu optiku. Online jevyhodny hlavne pre ludi s cylindrickymi sklami.. A ked niekto chce zalozne okuliare pripadne slnecne tak potom je to uplna bomba, lebo davat si robit dioptricke raybany v kamennej vs online, tak to je rozdiel minimalne 200€

milanm_
10. dec 2020

Terezka netvrdim, ze neexistuje kamenna optika ktora to nerobi ako hovorite Vy, ale za moj zivot som uz mal XY ramov a aj z vela kamennych optik a moja skusenost je, ze sa vybrany ram odosiela do firmy ktora skla vybrusi, osadi a ram posle spät. Neviem ci to je preto, ze mam cylindricke skla.

terezka1947
10. dec 2020

@milanm_ moze posielat ram do zabrusneho servisu,ked na optike brus nemaju,tam do ramu skla zabrusia,poslu spat hotove. Cylindricke skla nie su nicim extra vynimocnym. Pokial su nizsie dpt,je jedno,ci su s cylindrami,ci bez cylindrov.
Cim.vyssia dpt,tym je to narocnejsie na presnost.
Velky pozor...clovek si zvykne na kadeco,nasledky pridu az neskor.

nika2406
autor
10. dec 2020

dakujem za vase postrehy 🙂 ja som si uz objednala ram bez skiel v ramci black friday akcie, ale rozmyslam ze ho vratim a objednam znova ten isty rovno aj s dioptriami..samotne dioptrie mam nizke + cylindre...prinajhorsom tie okuliare vratim ak by nesedeli