icon

Facebook

fuuuha
12. feb 2013

Žienky, už tu bola podobná téma....ale nedá mi to. Mám dve deti a som po štyridsiatke. Píšem to preto, že už nie som z tých najmladších, ale aj napriek tomu si nepripadám ani zaostalá, ani stará, ani nemoderná....mladých ludí mám rada a viem, že to co bolo za nasich mladých čias...sa neda vonkoncom porovnavat s dobou, ktora je teraz . Jednoducho vtedy bolo tak a teraz je uz inak...vo veľa veciach a nechcem porovnavat, co je lepsie, lebo su to skratka neporovnatelne veci. ALE!
Facebook .....to, že su tam a funguju tam firmy...ok. Ze tam funguju deti v tinedžerskom veku..ked také to pretrčanie sa a zveladovanie sa patri k tomu veku, tomu tiez rozumiem. Ak ked s malou rezervou, ale dajme tomu....(dievca, ktore sa foti v kupelni, spuli pery...pol dna sa pred tym maluje a češe...potom odfoti dvesto fotiek az tych vyberie tri najkrajsie a vystavi to tam a caka, kto ju ako olajkuje a kolkokrat a proste vychvali....ehm, tak....ako vravim....ako matka poviem svoj nazor,, že čosi mi na tom vadi..ale prižmurim oci .....nad 15 ročnou žabou). Moja otazka ale znie: je normalne, ze taketo nieco robia aj dospeli ludia? OK, beriem, ze asi v nie takej miere..ale predsa. Odfotia sa na dovolenke pri mori a sup..este ani nie su doma a uz su tam vystaveni. Samozrejme len tie najkrajsie fotky...skaredu tam neda nikto, ze ano? Zena....napriklad 40 rocna v plavkach vystavi na obdiv opalene telo a caka, co svet na to....a "svet" hiiika, obdivuje, lajkuje....a ona na tie odkazy reaguje...(po hodine..po par minutach...zrejme caka, kto co napise), ze ooooo, dakujeeem vam....dakujeeeem. Och, och ani som necakala tolko pozitivnych ohlasov...atd. Alebo iny priklad....viem napriklad, ze kamarat ma ziarlivu zenu, ktora povedzme...(z mojho pohladu velkou mudrostou a inteligenciou neovplyva...) a postazuje si , aky histericky vybuch mala vecer kvoli nejakej hluposti....ziarlivostny vybuch (podla opisu to je uz na odbornu pomoc podla mna..ale to je vvedlajsie) a na druhy den mi ukazuje nejake svoje foto...a ju si tam tiez povkladal. Tak sa pytam, ci sa takto vecer este udobrovali, lebo mi to nie je celkom jasne...preco by si chlap po takej hadke daval na FB svoju manzelku.....a Vraj ona mu kazala..tak ,aby bol klud v rodine...ze muje to prakticky jedno.....A jej na tu fotku pisu zase chvaly nejaki ludia..aka je uzasna a krasna a ako nestarne (od kamarata viem, ze ta fotka ma 8 rokov) a ona, dakuje a dakuje...a dusuje sa, ze to kvoli takemu dobremu manzelovi....
Teraz su plesy....a deje sa na FB presne toto iste....
Pytam sa. Zda sa Vam toto normalne? Vsetko to nacancane stastie...vsetko to ohurovanie...vsetko to vykrikovanie do sveta...aky su krasny, stale mladi...ako sa maju a lubia.....kde uz vsade boli a ako pokracuje ich stavba?
Je normalne, ked niekto počas Stedreho večera (o pol siedmej vystavuje fotky) na FB ? Lebo ja vtedy rozbalujem darceky, veceriam, rozpravam sa s detmi pri stole....proste som s rodinou...aspon na chvilu zabudoam na pc a vsetko s nim spojene..... Vidim to tak, ze ja zijem...kym oni spracuvaju neustale material na ich nastenku.....
Aj ta mamicka v tom predchadzajucom prispevku rozoberala temu, ze ci je vsetko to vystavovane stastie zive? Alebo falosne? Preco to ti ludia robia a ci vsetky tie dokonale rodiny s dokonalym image...citia potrebu tu svoju dokonalost kricat von..alebo je to naopak. Ze su si sami neisti ti ludia a potrebuju spatnu vazbu a akesi potvrdenie zvonku, ze ....ok...ste super.....Hm?

Strana
z3
sashabb
13. feb 2013

@fuuuha píšeš že FB nemáš a pritom opisuješ dianie u niekoho iného doma - inú rodinu - dospelých ludí, čiže počítam, že tvoje deti ich asi v priateloch nemaju. Z toho mi vychádza, že zrejme na tom FB si 🤐

Ale je mi to jedno, a taktiež neriešim čo kde kto píše a zverejňuje. Je to ich vec, keď im nevadí že to vidí ďalších X ludí, že sa "to" môže šíriť ďalej, tak nech si tam dávajú fotky aj každu hodinu v inych šatách.
A len taky postreh, tuna na MK je to dosť podobné. Tiež si tu poniektoré osoby píšu statusy každý deň, zverejňujú fotky a ukazujú svoje súkromie ...

asfodelka
13. feb 2013

@fuuuha neda mi nezasmiat sa ... vrana k vrane sada a to aka si spoznas podla toho akych mas priatelov. ja mam fb a nemam ho na to aby som tam pchala fotky a chvalila sa hlupostami a ludia ktorych povazujem za priatelov to tiez neprehanaju a nepohorsuju ma ich prispevky.
to na akej urovni mas svoj profil a prispevky priatelov je Tvoja vizitka.
ja som sa tam nahlasila aby som bola v akom takom kontakte s ludmi ktorych nestretavam kazdy den, moje kamaratky su v zahranici, polka mojej rodiny je rozlezena po svete. je to najjednoduchsi sposob ako vidiet ako si ziju, co maju nove. nasla som si tam aj kamosku na ktoru som stratila kontakt ked som zmenila cislo.. ako inak by som videla jej krasnu dcerku ked zije v CR? jasne ze tam mam aj zopar nastrocnych ktory tam pridavaju veci na ktorych sa zasmejem ako ich to napadlo, ako napr. moj bratranec, alebo jedno dievca co s nami bolo na izbe ked sme boli s malym v nemocnici ... atd
a to ze si tam davaju fotky kde sa maju dobre? ja im doprajem, ved o com je zivot. o zavisti? nemyslim.
ale neidem Ta tu moralizovat len Ti ponukam opacny pohlad na vec.

asfodelka
13. feb 2013

@fuuuha jaj a este som zabudla.. spominala si zamestnavatelov. ked sme my prijmali nove sily moj sef automaticky trhal a vyradoval vsetky zivotopisy s kontaktnym mailom na pokec. ale napr. ja ho mam hrozne dlho na FB ako priatela a nema mi veru co vycitat. aj moj sef je len clovek a dokonca tam mal fotku v plavkach z dovolenky. ja som si tam take nedavala, hadam preto ze do vody sme nikdy nesli s fotakom 🙂 a aj preto ze nechces ludi vystrasit :D

carodejnica
13. feb 2013

Ako si FB urobíš taký ho máš.

Mne slúži hlavne ako monitoring tlače, zaujímam sa o dianie v politike, v ekológii, vo vede, novinky v kinách... potom v druhom rade na kontakt s priateľmi a rodinou - aj moja 62 ročná mama je na FB 😀, ktorých vídavam málokedy (mama býva 100km odo mňa)
... mám nastavené súkromie tak, že albumy mi vidí možno 20 najbližších priateľov a rodina... ak mám medzi priateľmi týpky, ktoré mi doslova stenu hlúposťami typu, "práve som sa najedol" alebo "práve som okopal hriadku na Farmville" , tak to sa dá jednoducho urobiť, že si zrušíš príspevky od dotyčného.. 😀

althejka
13. feb 2013

Ja mam zablokovane vsetky ziadosti hier,vsetky zbytocne reklamy,vsetky nepodstatne statusy, takze ho vyuzivam ako komunikacny prostriedok a rychly prehlad co nove u ludi,ktori na plochy nehadzu hovadiny. musela som sa s tym troska pohrat.
fotky pridavam raz za sto rokov, skor poslem mailom, ked chcem niekomu drobca ukazat 🙂

carodejnica
13. feb 2013

A ešte jedna vec ma napadla, mne sa osobne napríklad FB viac páči ako MK, máme tam napríklad aj skupinu, čo sme "emigrovali" z MK 😅 ... nemôžem si pomôcť, ale úroveň diskusií je tam trocha iná, myslím si, že tým, že na FB človek zväčša vystupuje pod svojim menom, tak je nejaký kultivovanejší, či čo... v poslednej dobe diskusie tu na MK pripomínajú štekanie zúrivých psov... 😅

monika15
12. mar 2013

@fuuuha aboslutne neni si staromodna nic.... mas 100% pravdu !!!!
so srdca neznasam facebook, ale som mimo sk, a je to najlacnejsia verzia kontatku... kedze kazdy ma len to a nic ine..... :(( maleho fotky som tam nikdy nedala.... tak ako ani tu, a seba tiez ne.... jedine ma pridali ludia co sme boli na opekackach a tak... ale vadi mi to strasne...... Facebook je somarina... a jak sa tam ludia vystavuju na smiech fakt.....
kadych 5 minut nejaky status update !! hruza..... jak na zakladke :((((((((((((((((((((((((((((((

Strana
z3