Farba na maľovanie je príliš tmavá - čo s ňou?

6. máj 2021

Dievčatá dala som zamiešať farbu na maľovanie chcela som sivú, ale asi som to prehnala s odtieňom😉ak by som ju chcela bledsiu viem tam sama primiešať bielu a zjemniť odtieň, alebo mám ísť radšej kde som ju kúpila a oni mi v pomere vyrátajú koľko bielej, aby bola o 2 odtiene bledsia?takú vrtulu na premiešame doma mame

syslik81
6. máj 2021

radsej zajdi do obchodu nech primiesaju ten druhfarby co aj predtym a poriadne premiesaju ...

aniele
6. máj 2021

Lepšie v obchode, ale ak by si sa predsa chcela do toho pustiť sama, vždy začni bielou a do nej primiešavaj, kým nedostaneš požadovaný odtieň. Zosvetľovanie pridávaním bielej je oveľa náročnejšie, bude sa ti zdať, že musíš pridať kvantum bielej a čo potom s toľkou farbou? Vlastná skúsenosť.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liljana
7. máj 2021

Zober polku farby a tu postupne rozrieduj. A zapamatat si, aky pomer bielej si pridala. Je lepsie (ekologia), ak nazmar vyjde polovica (nevyuzitej) farby, ako riedit vsetku do aleluja a potom vyhadzovat.

oli18
7. máj 2021

Pozeram, ze pre vacsinu z vas je problem jednoducha vec 😃. Zober bielu, daj do sedej a miesaj nejakou vareskou. Potom ponornym mixerom. Potom natri na biely kancelarsky papier a vysus fenom. Alebo nieke dole na stenu v izbe, ktoru chces malovat. Ak to stale nebude ono, pridavaj bielu a natieraj, kym nebudes spokojna. Vzdy si miesam farby sama tymto sposobom.