icon

Feminizmus

5. sep 2022

Myslím si že vzťahy dnes krachujú viac ako v minulosti že z dôvodu feminizmu.. niekedy mali muži a ženy rozdelené svoje úlohy. Muž nosil domov prnaize , žena sa starala o domácnosť a tak si nemali čo vyčítať. dnes žena je na tom rovnako ako muž a preto si vymienaju radi názory čo vedia k častým hádkam. Čo je pochopiteľné že žena chce presadzovať svoj názor keď si je rovnocenna s mužom. No niekedy to ženy nemali zapotreby toľko si presadzovať názory, lebo im nevadilo počúvať muža keďže muž bol niekedy mužom a robil to čo mal, zarábal, opravoval pokazené veci a pod. Dnes je všetko na hlavu .. preto krachuju vzťahy... Čo si o tom myslíte ? ..

bessie12
5. sep 2022

@cocolino234 idem do obchodu, tak dufam, ze nezabudnem kupit pukance 😂 pozyvam aspon virtualne 😀

autor
5. sep 2022

Všetci píšete len že muž týral ženu píl a neviem čo .. ja sa bavím ale o tých ktori boli spokojní. Poznám také páry mám ich v rodine, ktoré žijú spolu celý život, spolu zostarli a sú šťastní. Podľa mňa je to aj trosku o tom prispôsobeni sa lenže dnes to nehrozí. Hovorím že keby žena a muž robili to čo v minulosti, muž zarábal a žena sa starala o domácnosť, tak by si nemali čo vyčítať. Lenže dnes žena aj pracuje, aj sa stará o deti, aj o domácnosť a o ďalších milión iných veci a potom nečudo že si chce presadzovať názor za každú cenu lebo ma na to právo zato všetko čo robí. Lenže to sú potom ako dvaja kohúti na bojisku. Keby žena nebola taká vyťažená ako v dnešnej dobe a nerobila by úplne všetko ako muž, tak by nemala potrebu presadzovať si názor za každú cenu. Ja to chápem že žena chce mať v dnešnej dobe vlastný názor, ja som tiež taká. Lebo poznám svoje hodnoty, viem čo musím každodenne zvládať. No keby žena toľko toho nemala veľa na pleciach, tak by jej toho muža ani nevadilo počúvať... Ženy počúvali niekedy ale nemyslím si že by im to vadilo ako ženám z dnešnej doby. Preto vydržali a nemyslím si že každá len kvôli deťom ostala. Veľa manželstiev boli naozaj spokojných a šťastných.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kikus1997
5. sep 2022

Autorka ..To znamená že kebyže nezarába a sedi doma a stara sa o deti tak si nemôže presadzovať svoj názor? 🤣😄😄🤣🤣🤣🤣 pekne si mimo … chvala bohu je táto doba už prec

cocolino234
5. sep 2022

@kikus1997 však? 🤣 totálne stupídne argumenty

terezka1947
5. sep 2022

Neviem,prečo si myslíš,že ženy v minulosti boli vždy ticho. Všetko znášali.
Aj v minulosti boli pekné manželstva,tak ako teraz.
A aj teraz je plno nepochopiteľných vzťahov.
Dokonca teraz majú ženy viac možností odísť a napriek tomu ostávajú. Niekedy bolí viac odkázané na mužov,no teraz nie sú. Čiže...o čom je tá téma?
Keď si raz niekto vyberie blbca,alebo z normálneho muža blbca urobí,tak je to problém tej ženy.

kikus1997
5. sep 2022

@cocolino234 😂😂 to musí byt teda krásny vzťah 😄

matabb73
5. sep 2022

Ja som minule čítala zaujímavý článok o žene, ktorá spolu s jej priateľkami otrávila dosť veľa ľudí a začalo sa to tým, že otrávila svojho muža, aby s ním nemusela žiť. Odohrávalo sa to okolo 1. svetovej vojny. Aj ďalšie ženy otrávili svojich mužov. To musel byť fakt úžasný život keď toto bolo jediné riešenie ako sa zbaviť chlapa, s ktorým nechceli žiť. Myslím, že tí chlapi by si radšej vybrali feministky ako toto. Rozvody neboli možné kvôli náboženstvu a keby sa aj taká žena rozviedla, namala by nič, ani z čoho žiť. Tak našli cestu ako sa oslobodiť. Ja som vďačná za dnešnú domu. Ženy môžu mať vzdelanie, prácu a byť sebestačné. Ak ja ti cnie za životom pod područím chlapa, vydaj sa do Afganistanu. Tam určite feminizmus nehrozí.

autor
5. sep 2022

@kikus1997 a podľa teba teraz je lepšia doba keď je kopu rozvedenych mamičiek ktoré sú samozivitelky a robia úplne všetko samé a su každodenné totálne vyťažené? Ešte s malým platom ( česť vynimkam) ? Také padaju na hubu každodenne , lebo robia všetko samé...fakt skvelá doba

kikus1997
5. sep 2022

Autorka… mali na to dôvod sa rozviesť… tak áno.. určite je to pre ne lepsie

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
5. sep 2022

@matabb73 lenže v dnešnej dobe je ťažké byť sebestačná, hovorím o žene ktorá žije sama a dajme tomu plus deti ešte.. dá sa to zvládnuť jasné že sa ale z tým že sú tie ženy strašne vyťažené

elizabet173
5. sep 2022

píšeš jednu sprostosť za druhou. Moji svokrovci aj moji rodičia žili spolu vyše 40 rokov, až kým ich smrť nerozdelila. Tieto manželstvá som poznala veľmi dôverne, zblízka. Ani v jednom žena nepočúvala muža, alebo boli rovnocennými partnermi. Muž rešpektoval názor ženin a žena mužov, spoločne sa podieľali na starostlivosti o deti a domácnosť. Môj otec zarábal oveľa viac, ako mama, potom mama začala podnikať, darilo sa jej a zarábala oveľa viac ona, na ich vzťahu sa absolútne nič nezmenilo. Takže vôbec nemusí žena počúvať muža a šúchať nohami, ani muž nemusí byť živiteľom na to, aby to vo vzťahu klapalo.
Rozvod bol najlepším rozhodnutím môjho života, vždy som bola názoru, že žena má mať toľko detí, o koľko sa je schopná postarať aj sama, takže som to dávala aj bez muža, aj s dieťaťom na zahraničnej VŠ. Žijem takmer 20 rokov v šťastnom vzťahu, vďaka tomu, že som nezotrvávala vo vzťahu, kde som šťastná nebola. Uprac si to trochu v hlave

bessie12
5. sep 2022

a kde by mohla ist zena so 6 a viac detmi ?? Moji stari rodicia vydrzali spolu niekolko desiatok rokov, ale myslis, ze to manzelstvo bolo stastne ?? Prd makovy. Vtedy neboli organizacie pre matky ako mas teraz. Bala sa povedat svoj nazor. Radsej bola ticho.
A rozvody boli aj vtedy. Mozno nie v takej miere ako dnes, ale boli.

pribinak
5. sep 2022

Neviem prečo sa navádzas do
@cocolino234
To že má menej rokov ako Ty neznamená že jej názor na svet-spoločnosť a niekotre javy nechápe a nevníma lepšie ako niekto kto má 2x toľko
Vek neznamená automaticky múdrosť a lepši či zrelší pohľad na vek
Znamená viac skúsenosti, ale ani tie nezaručujú nič pokial ich správne nepoužijeme

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
5. sep 2022

@zoro9836 ty ma uraziť skutočne nemôžeš

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
matabb73
5. sep 2022

Ja som rozvedená a už 5 rokov žijem bez problémov sama. Lenže ja som vždy vedela zarobiť, aby som vyžila. O tom to je. Nespoliehať sa na chlapa, ale pracovať na sebe.

monillia
5. sep 2022

@autor z tvojho prispevku mi vychádza, že za rozvody môžu iba ženy . A čo potom rodiny kde žena robí prvé posledné"počúva"muza a muž si nájde mladšiu milenku, ma sa naďalej hrať na stasnu rodinu?

elizabet173
5. sep 2022

@autor témy veď aj teraz sú dlhoročné šťastné manželstvá - moja teta s ujom - minulý rok 50. výročie sobáša, moja sestrenica - vyše tridsať rokov spolu, susedka oproti - tiež asi vyše tridsať, stačí sa porozhliadnuť. Píšem o tých, ktoré poznám, viem, ako žijú. Nie je cieľom byť spolu za každú cenu, ale vytvoriť spolu rodinu, kde je všetkým dobre

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lukavluke
Odpoveď bola odstránená
lukavluke
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lukavluke
Odpoveď bola odstránená