icon

Feminizmus

5. sep 2022

Myslím si že vzťahy dnes krachujú viac ako v minulosti že z dôvodu feminizmu.. niekedy mali muži a ženy rozdelené svoje úlohy. Muž nosil domov prnaize , žena sa starala o domácnosť a tak si nemali čo vyčítať. dnes žena je na tom rovnako ako muž a preto si vymienaju radi názory čo vedia k častým hádkam. Čo je pochopiteľné že žena chce presadzovať svoj názor keď si je rovnocenna s mužom. No niekedy to ženy nemali zapotreby toľko si presadzovať názory, lebo im nevadilo počúvať muža keďže muž bol niekedy mužom a robil to čo mal, zarábal, opravoval pokazené veci a pod. Dnes je všetko na hlavu .. preto krachuju vzťahy... Čo si o tom myslíte ? ..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lukavluke
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
eva112014
5. sep 2022

@autor/ka podľa teba je veľa rozvedených mamičiek?
Podľa mňa je veľa slobodných mamičiek !

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lukavluke
Odpoveď bola odstránená
rusalinka
5. sep 2022

To len ja si myslím, že žena nemá problém „počúvať“ muža... ak je milovaná, rešpektovaná, rovnocenná, podporovaná – tým mužom, ktorého by mala „poslúchať?“

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
5. sep 2022

@zoro9836 neviem.
Myslím,že je dôležité si uvedomiť,že muž a žena tvoria-maju tvoriť pár, symbiózu.
Stačí si dobre vybrať a vyriešené.
Normálny,dospelý,zrelý človek si nepotrebuje od partnera(keď si dobre vyberie) vynucovať lásku,úctu,čas na seba,atď. Zároveň ho uzná druhej strane,resp.riesia to už spoločne.
Neviem prečo si v manželstve navzájom dokazujú ako sa nepotrebujú,sú na sebe nezávislí,sebestační.
Keď chcú tu jednoty vytvoriť.
Akoby sa mnohí ľudia chceli spojiť,nájsť ten protajsok na celý život,ale boja sa ísť do takého vzťahu s kožou na trh,že sa zrania. Potom sú tie vzťahy také akoby na povrchu. Každý má ešte svojho kamoša,kamošku a chystá si zadné dvierka,kdyby neco. Nevezmú sa radšej,kdyby neco....
Je to celé divné u niektorých.
Chceme,aby nás niekto ľúbil,ale my sa ľúbiť bojíme a niekedy ani nechceme dovoliť,aby ľúbil niekto nás. Lebo čo keď sa príliš naviazeme. A feminizmus sa začína používať ako zúfalý výkrik ženy,kto.sa často sama dostala do zúfalej situácie a krvopotne si chce urobiť poriadok v živote.

matabb73
5. sep 2022

@zoro9836 aj názor chlapa môže byť zmanipulovaný propagandou. Ty asi predpokladáš, že žena je hlúpejšia a tak má počúvať chlapa, ale ono to môže byť naopak. Poznám zopár vzťahov kde žena má vyššie vzdelanie ako muž s často aj inteligenciu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
dada153
5. sep 2022

ÁNO MÁTE TAM VÝBORNU VETU KDE STE SI ODPOVEDALI 🙂 "MUŽ BOL KEDYSI MUŽOM A ROBIL ČO MAL" dnes ženy zvyknu ťahať celu rodinnu a robia aj za mužov ;) dnes uż máloktorý chlap sa o rodinu postará takže môj názor je že keby si muži robili čo majú aj nadalej nemuseli sa stať ženy hlavami rodinu a všetko by bolo ako kedysi 😊😊😊

h2
5. sep 2022

@dada153 Aj kedysi boli muži, čo srali na celú rodinu. Akurát tak narobili deti. Keď niečo zarobili, tak to prepili. A žena, poraď si, ako vieš.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vroni
5. sep 2022

No, zabrdnem do rodinnej histórie. Starí rodičia sa brali v roku 1934. Stará mat bola dievča z dobrej rodiny, starý otec dobra partia (architekt), mali fajn vek, nikto ich do svadby nehnal. Stará mat v živote nepracovala, bola len doma, klasická žena v domácnosti. Nenávideli sa ako psy, ich hádky pred celým mestom boli legendárne, ich vzájomné urážky pamätníci dodnes citujú. Ale zostali spolu, lebo sa to patrilo. Moja rodičia sa brali v 1955, mama vystudovala vs, celý život pracovala a vždy bola zabudnutý generál a moji rodičia mali takmer 50 rokov vynikajúce manželstvo, plne lásky a porozumenia. Takze nie, nemyslím si, že by feminizmus spôsoboval také ci onake manželstvo. Len zakomplexovani tajtrlici si to nahovaraju, lebo nájsť ženu, ktorá bude popri somarovi držať hubu a krok je dnes ťažšie nájsť ako pred sto rokmi.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vroni
5. sep 2022

@zoro9836, čoho?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vroni
5. sep 2022

@zoro9836, to, či to niekomu funguje ci nie sú rôzne. Ale nie je to nijakou teóriou, ktorá platí pre všetkých alebo aspoň väčšinu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vroni
5. sep 2022

@zoro9836, asi áno. A niekedy majú obidvaja pocit, že oni sú ten viac sa prispôsobujúci. Určite existujú páry dominantný muz, submisivna žena, kde sa tie "tradične roly" rozdeľujú naozaj tradične. Ale páry s rovnakým temperamentom si musia nájsť vlastnú cestu, v jednom ustúpiť a v inom si stat za svojím. Všeobecný návod na to nebude. Ani na to, ako to neprepisknut a nesklznut do opačného extrému. Ale kto je teba a kto muž je v tom úplne irelevantné.

terezka1947
5. sep 2022

@zoro9836 nemyslíš vážne,že to učiť v školách.
Veď toto sa má dieťa učiť v rodine.
Vidí ako sa správa mama,otec....a buď bude ich vzor nasledovať,alebo práve naopak,nebude robiť,čo oni.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
5. sep 2022

@dada153 odporúčam vypočuť si príbeh herečky katky kolnikovej, ktorú muž opustil pred vojnou, tri malé deti a jedno v bruchu...

dada153
5. sep 2022

@h2 ved toto je praveze dnes podla mna :/

dada153
5. sep 2022

@zoro9836 to je tiez pravda ale budem uprimny :D dnes muzi seru na zeny a zeny maju take velke naroky ze to normalny muz nezvladne aj keby chcel

dada153
5. sep 2022

Ale dnes su ine aj zeny aj muzi 🙂 a som vdacna za toho mojho a moju rodinu ze sme spokojny a stastny takto ako sme 🙂