icon

Fenke niečo vychádza z pošvy

mishel23196
27. dec 2020

Ahojte..hľadala som všade po internete no nikde som nič nenašla...predposledná noc bola velmi zlá.Moja 14 ročná fenka sa neustále lízala na pošve.Mysleli sme že je to len jeden z jej občasnych (háracích) dní...pred par mesiacmi mala pseudograviditu..Hneď včera ráno som jej e našla niečo trčat z pošvy.Bolo to okruhle tmavo červenej az tmavej farby akoby nejaky vačok alebo kusok maternice..kňučala, stonala o par minut jej to vyšlo vonku este viac.Vyselo to..Utekala som s nou k veterinárke, ktora to led a videla, kedže moj psik sa dosť bál..urobila ultrazvuk, povedala tusim že tam ma zopar hnisu niekde v bruchu..Nebola si istá, chcela jej to zatlacit dnu ale nedo sa..Pichla jej dve injekcie s tým zeby sa jej to malo stiahnuť a povedala nech zajtra ciže dnes zavolam hlavnemu doktorovi a uvidime..Lenže, jej sa ten hruby vačok premenil na niečo čo vyzerali ako hnisava koža.. Raz je vonku raz je dnu..Do toho mi začala skakať na nohu a je (nadržana)..Odmieta mi uz aj jeeki čo nikdy nebolo zvykom..Naozaj už neviem čo si o tom mam myslieť..Vraj to nevyzera na pyometru..Dnes som pisa veterinarovi no už sa mi neozval..Máte niekto skúsenosť? Čo by to mohlo byť?

Fenke niečo vychádza z pošvyFenke niečo vychádza z pošvyFenke niečo vychádza z pošvy
Strana
z2
77daniela77
27. dec 2020

Opytaj sa v tejto skupine,tu ti poradia
https://www.modrykonik.sk/group/1998/

mishel23196
autor
27. dec 2020

@77daniela77 ďakujem

epsondell
27. dec 2020

boze moj..pytaj sa na MK kde je iste každý druhý užívatel veterinár,...chudák pes... už si mala byť dávno na inej klinike....tebe keby niečo trčalo z pošvy tiež by si sa pýtala na MK? ja myslím, žeby si hneď utekala na pohotovosť...

sisa7474
27. dec 2020

nieco podobne mal aj nas psik, nakoniec z toho bol bol zapal maternice a na veterinu sme prisli na poslednu chvilu. este den a uz to nemusela prezit. mame ratlika a vyoperovali jej maternicu vo velkosti vlciaka - taky zapal tam uz mala. tiez mala predtym pseudograviditu.

sisa7474
27. dec 2020

*nie vo velkosti vlciaka, asi som to zle napisala, ale maternica sa mohla rovnat maternici vlciacky.

epsondell
27. dec 2020

v Michalovciach je velka klinika animal, dvihaj telefon a volaj tam. Alebo uvlf v ke má nonstop pohotovsť, tiež vetanimal na Lidickom námestí majú nonstop pohotovosť, len treba predom zavolať. ....

littlefiona
27. dec 2020

@mishel23196 moja fenka to tiež mala, je to zápal maternice, bude ju nutné vybrať a nasadiť ATB. Neboj, bude ok, len to rieš čím skôr.

mishel23196
autor
27. dec 2020

@epsondell bola som vcera na poliklinike kde mi dr jasne poveda, že sa to občas stava že mam čakat a dnes že mám poobede/večer volať doktorovi..Volala som písala som, nikto sa mi do večera neozval..Samozrejme, že sa ráno chystám..Ten pes somnou vyrastal, mam k nej hlboky cit tak si vyprosím takéto jednanie, kedže som postupovala podla pokynov veterinára...Raz vyzera v poriadku raz nie...Je večer, dr sa mi neozval tak sa pýtam tu..Je na tom niečo zle??

mishel23196
autor
27. dec 2020

@littlefiona naozaj??? Pýtala som sa veterinarky či to nieje to ale povedala mi že nie...na neye som sa dočitala, že by jej ten hnis tiekol lenže to čo je na fotke je tuhej konzistencii a raz je to vknku raz sa jej to stiahne

sisa7474
27. dec 2020

@mishel23196 v nasom pripade to bolo rovnake, prvy veterinar reagoval ze sa nic nedeje a poslal nas prec a kedze to neprechadzalo tak som isla k druhemu a ten ju hned bral pod noz a vyoperovali jej maternicu.

mishel23196
autor
27. dec 2020

@sisa7474 tiež sa popri tom silno hárala? Modlim sa nech to nieje to..je stará a čo ak by sa neprebudila...U mna je to ťažke pretože som sama s malym dieťaťom na operaciu ani nemám...ako tu tak čítam moje obavy stale stupaju..Myslela som ze je to len nejaky vacok alebo nieco..veterinarka sa po celu dobu usmievala že to nič nebude

sisa7474
27. dec 2020

@mishel23196 ano, tiez sa harala a veterinar hovoril ze mala pseudograviditu. potom bola velmi nepokojna a zacal jej vytekat hnis, ale bolo to tekute, toto co si poslala je tuhe, ale podla mna s velkou pravdepodobnostou to bude ten isty pripad - zapal maternice. tam je myslim jedina moznost vybrat ju. a hlavne ak tam ma ten zapal uz rozsireny. nasa mala velmi, tam uz nebolo cas premyslat ze sa to prelici len nejakymi ATB. a hlavne ked vidis ze ju to zrejme boli.
nasa mala vtedy okolo 6 rokov, cize to bol este v pohode vek ale v takomto vyssom neviem co odporucia, ale urcite sa nejaka moznost najde, neboj.
a zda sa mi ze to stalo okolo 100€, operacia, lieky. ale cena sa moze lisit, hlavne chod.

littlefiona
27. dec 2020

@mishel23196 pošlem ti foto do správy, aké to mala moja, tiež to bolo tuhé, je to kúsok sliznice, ktorú vytláča zapálená a zväčšená maternica, moja mala 15r, keď ju operovali, tiež mi nebolo všetko jedno, ale zvládla to.

mishel23196
autor
27. dec 2020

@sisa7474 jasne zajtra neváham a idem....😔 držte palce..dnes ani nezaspim mala som to riesit hned ked mi tamten dr. Nedvihal mobil..

janka987
27. dec 2020

@mishel23196 nasa Jessie.mala.prolaps posvy.ona to.mala.ale velke ako mala lopta..vzniklo to po harani vplyvom hormonov. Uspeane jej to odoperoval veterinar. Na druhy den ani nevedela, ze nejaka operacia bola..

mishel23196
autor
27. dec 2020

@littlefiona tiež to potom zmenilo tvar aj farbu.??

littlefiona
27. dec 2020

@mishel23196 kedy potom? To, čo som ti poslala, také to mala, musela som jej to zatláčať späť dovnútra kým nešla na druhý deň na operáciu, kde jej vybrali maternicu.

mishel23196
autor
27. dec 2020

@littlefiona tak moja mala take presne cervene tiez ale len pol dna potom sa to zmenilo na to co vidite na fotke take sivo biele

littlefiona
27. dec 2020

@mishel23196 to neviem, možno to ma priškrtené, alebo vysušené, ja som to každú hodinu prstom zatláčala hlboko dovnútra.

littlefiona
27. dec 2020

@mishel23196 každopádne choď zajtra veterinárovi a nedaj sa odbiť, určite má zapálenú maternicu, musí ísť čím skôr von. Neboj sa, bude ok po operácii. Peniažky skús zohnať po rodine. Daj určite vedieť ako si dopadla.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
77daniela77
27. dec 2020

To bude treba cim skor riesit operaciou.Treba najst ineho veterinara.

babydesire
28. dec 2020

@mishel23196 prepac mishel ale uz je dost stara,mozno sa jej uz nebude dat pomoct ☹ Nam tak zomrela fenka,mala 11rokov, nejaku dobu dost krvacala z posvy,az jej vsetko (maternica..) vyliezlo von a veterinar ju uz uspal,nebolo uz co robit,,nebola som chvalabohu pritom,a ani nebola nejak mojim milacikom (to bol pes prednou a ja si po jeho smrti nedokazem pripustit k srdcu dalsieho) no i tak ma to dojalo ked mi to rodicia rozpravali..este aj teraz ☹ Mrzi ma to a snad vsetko dobre dopadne

teleskop
30. dec 2020

ako ste dopadli?

mishel23196
autor
30. dec 2020

@teleskop dostala antibiotika a mam pouvažovať nad kastráciou pretože ma veľa estrogénu a to čo z nej vyšlo bolo vtedy u veterinara akurat už stiahnute čiže to nevidel a nevedel mi povedať presne že čo to môže byť..Ma antibiotika a mam ju dalej sledovať..Zistil akurat že sa akoby "hára" no podľa mna to nieje obyčajne haranie ako inokedy, tentoraz je to už naozaj velmi.skače mi na nohu neustale knuči a pyta sa von a nechce jest..dnes som uvidela ze ma vytok no inak už z nej nič nevychadza..rozmyslam nad kastrrraciou aj ked sa toho trochu obavam v jej veku..

0silvia0
30. dec 2020

@mishel23196 a veterinarovi si neukazovala fotky, ktore si sem pridavala? Aby videl o co islo...

teleskop
30. dec 2020

@mishel23196 nasa nam umrela v 10 rokoch z dovodu narkozy, v plnom zdravi, ja by som ako vsetko vo svojom zivote (ci moje zdravie, alebo mojej feny) urcite konzultovala minimalne jednoho dobreho veterinara. Pozor na to nespravny nazor ti psa moze zabit. Estrog. by mohli potlacit aj injkecie, to viem aj ja a to som studovala ekonomiu, takze urcite zajdi aj za inym vetosom.

mishel23196
autor
30. dec 2020

@0silvia0 jasne to bolo prve čo som spravila no on mi povedal ze to može but prolaps no vravela som mu že to určite prolaps nieje..ukazala som mu vsetky fotky no povedat mi na to nevedel čo to je..

mishel23196
autor
30. dec 2020

@teleskop to bol už druhý veterinar za tri dni..a tohto mi odporučili vraj je velmi dobrý tak neviem..Viac urobit nevedel len navrhnut kastraciu..😔

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2