Priebeh glukózového testu

tajav
8. apr 2016

Ahojte, dnes som bola na tom glukozovom teste,a prebiehalo to tak ze nas rano o siedmej zobrala sestricka dnu zarobila nam vodu a vypili sme. Poslala nas von na chodbu a ze o dve hodky nas zavola. Nebrala nam krv ani nic. Len to nam povedala ze nesmieme ani pit. Po dvoch hodinach nas postupne volala pichla do prsta zobrala trosku krvi a povedala ze o tyzden si mame zavolat za vysledky. Ako to prebiehalo u vas ? Mate niekto inu skusenost ??
Dakujem

lubomiraker
8. apr 2016

Ahoj tajav, ja som bola dnes na teste tiez, pred siedmou si ma sestricka zavolala s tym, ze som jej doniesla ranny moc a odobrala mi krv, potom som vypila cely pohar glukozy, bolo to pre mna tazke vypit, nakolko v tehotenstve mi celkovo sladke nerobi dobre..............tak si ma o hodinu zavolala znova, s tym, ze mi opat brala krv zo zily, mne vsak pocas tej hodiny bolo zle a strasne horuco, prehnalo ma, sestricka si samozrejme vsimla ze som bola biela ako stena, tak dalsiu hodinu som prelezala v ordinacii s tym ze mi potom opat vzala krv zo zily a nakolko mi na jednej ruke zily nevyskakuju tak ma 3x pichali do jednej a tej istej, ale to mi nevadilo, hned ako mi odobrala druhykrat krv som vsetko vyvracala, bolo to hnusne, sladke a pol dna som bola z toho mimo.............vysledky budu hned v pondelok, len dufam, ze budu v poriadku, tak asi tolko moja dnesna skusenost, ale vsetky kamosky ktore na tom boli nemali s tym zlu skusenost, tak asi som jedna z mala ☹

migelka
8. apr 2016

Krv z prsta mi brali este pred vypitim, po hodine a po dalsej. Rovnako aj moc. Takze 3x. Pit dovolili cistu vodu alebo mineralku, jest nic, ani sa moc neprechadzat, jedine wc. Vysledky posielali oni rovno doktorovi.

hradnapani
8. apr 2016

@tajav tento sposob odberu z prsta je uz trochu zastaraly a podla toho, co som si studovala, tak by sa nemal pouzivat. Pred par tyzdnami som to absolvovala takto: najprv odobrali krv normalne do zily v laktovej jamke, potom vypit glukozu. Potom odber krvi po hodine a po dalsej hodine. Cize celkovo tri odbery krvi zo zily pocas dvoch hodin.

trubi
8. apr 2016

Ja som bola v stredu. Priniesla som ranný moč, zobrali mi krv s prsta a dali vypiť tú sladkú vodu, ale s polkou citróna. Dala sa to vypit v pohode. Potom som mala normálne poradňu išla som si sadnúť na chodbu kým uplynuli tie 2 hodiny. Nemala som chodiť, ani na WC, ani jesť. Ale piť som mohla čistú minerálku po troške. Aby som to vydržala, keďže som nesmela na WC. A po 2 hodinách odber moču a zasa krv s prsta..

zabina27
9. apr 2016

vidim, ze u kazdeho inak, ja som glukozu pila rano doma, potom prisla do cakarne, 2 hodiny od vypitia krv z prsta, predtym ani medzitym nie, pit som nemala, na wc som mohla, moc az pri poradni...
zase nieco, co sa testuje vsade inak, ale tak snad su vysledky zakazdym spravne 😒

jamelia
9. apr 2016

Moja dr. to tiez robi tak, ze doma vypijes glukozu a potom prides k nej do dvoch hodin a berie krv z prsta 🙂 pamatam si, ze pri oboch tehotenstvach som mala problem to vypit. Ako som prehltla, hned to slo aj von, naplo ma, takze tej glukozy som asi vela v sebe nemala 🙂

tajav
autor
9. apr 2016

@lubomiraker aj mne z toho bolo horuco a uplne na odpadnutie ale pretrpela som taak dufam ze vysledky budu ok. Mne brala iba z prstu krv a moc ani raz. Takk uvidim o tyzden ze co bude.

radulka278
9. apr 2016

Ahoj. Ja som bola včera ráno. Prišla som sestrička si ma zavolala, pichla ma do prsta a vypila som tekutinu. Po 2 hodinkách mi priniesla pohár na moč a zobrala mi dalšiu vzorku z prsta. Hneď som si 2 vzorky krvi aj vzorku moču zaniesla do laborátoria a výsledky som mala v ten deñ o 14 hod.

lenka141804
7. sep 2018

Zdravim, i ja som dnes absolvovala glukózový test. Bolo to hrozné. Vypiť sa to dalo ale potom hnus. Mala som hnačku a bolo mi zle od žalúdka. Bola som rada, že som to mala za sebou.

biii7
23. jan 2023

@jameliaahpj. Koľko dcl vody treba zmiešať s glulozovym cukrom? Zabudla som sa opýtať u drka. Stačí 2dcl vody? Ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre