icon

Fenomén s názvom "cena"

andalika
26. feb 2017

Ahojte!
Prvy krat vytvaram diskusiu. O com ale chcem pisat? V podstate o podstate Modreho konika 😀😀😀 Sme tu mamy/nemamy pre mamy/nemamy resp ini rodinni ci nerodinni prislusnici a pod. Podla toho sa snazime aj spravat, teda veci po nasich ratolestiach, a aj nielen po nich, posuvame dalej. A tu nastava problem aku cenovu relaciu zvolit, aby sa moj "tovar" predal co najrychlejsie. Ja osobne som vypozorovala nasledovne. Ponukala som napriklad nosene detske topanky, stale vo vybornom stave, no kedze nemam veci kde skladovat zvolila som tzv dampingove ceny., tj topanky za cca 3e. Na to konto som sice zaujemcov mala, ale vzdy za tou cenou sipili zradu. Neviem aku, ved som vsetko detailne pofotila. Tak som cenu zdvihla povedzme na dvojnasobok. Aj pri tejto cene som zaujemcov mala, ale takych, ktori sa snazili cenu zrazit dole. Dokonca sa mi, nazvime to vseobecnym pojmom "zaujemca", ozval na obe ponuky. Mate aj vy podobne skusenosti?

anjelic
26. feb 2017

Mám a úplne rovnako nad tým premýšľam... nízka cena = podraz, že neopíšem stav veci podľa skutočnosti? Vysoká cena = nezáujem, lebo veď nosené veci nemajú už cenu? Toto je už šalamúnska otázka ako predať... veľa krát len aby sa človek oblečenia zbavil a možno niečo málo aj "zarobil".

andalika
autor
26. feb 2017

@anjelic diky za koment. To je podobne ako to slavne Shakespearovske "byt ci nebyt" ....tu by sa to mohlo volat konikovske "predat ci nepredat". Ja vacsinu veci posuvam dalej, rodine na dedinu, len mi je niektorych veci luto dat na zahradu. Tak sa snazim z toho aspon cosi vyzdimat...Niekedy sa nad tym manzel pozastavi, ze viac casu a usilia ma stoji nieco zabalit a poslat, ako to co za to dostanem....

mimla
27. feb 2017

Mám tú istú skúsenosť. Dávala som lacno, pretože nepotrebujem byť zahádzaná handrami. Takže som za to chcela aspoň nejaké symbolické všimné. Ale tiež sa mi stalo, že som predávala nohavice za tuším 2 eurá (všetko som mala do max 3 eur) a kupujúca sa ma asi 5 krát pýtala, čo im je. Nič im nie je, syn ich vyrástol a nám sú na nič. Vyhadzovať to nechcem, ale zase cudzím ľuďom rozdávať len tak nechcem tiež. Takže teraz rozdávam známym. Možno sa niekedy naštvem a skúsim zase nahodiť pár položiek, ale je s tým kopa práce, premýšľam, či to má zmysel.

zdena12345
27. feb 2017

tiez ak mam moznost niekomu z rodiny/ okolia darujem.... na inzeraty mam s tym este robotu, pofotit, popisat... Aj tak zaujem moc nie je, skor o take veci ako monitor dychu, pestunka...ale oblecenie nic moc. No ak zrovna nie je komu podarovat, aspon takto skusim, ci sa toho nezbavim.

magmolatus
27. feb 2017

@andalika Ono sa to nejak časom ustáli a budeš mať aj ľudí ktorý od teba veci berú viac menej unblock a zvysok predas tak vyseliako a co to malo ti ostane.

Manzelka to tiez tak robi, mame ludi ktorým veci posuvame a zase opacne takych od ktorych prioitne berieme.

Zo začiatku to bolo tiež tak ako píšeš, fotila to ako šialená donemoty, s meritkom pravítka ako keby si chceš kúpiť jadrovú hlavicu a cena v podstate zadarmo.

andalika
autor
27. feb 2017

@magmolatus no snad to tak niekedy bude, len ci sa toho dozijem 😊 Pravda je taka, ze casu nemam tolko jednotlivo fotit veci. Skusila som aj dat zopar dokopy cize ako balik....len takyto sortiment moc nejde lebo je to "drahe" (v prepocte max 1e/ks). Naopak ked clovek ponukne samotnu vec za 1e, urcite je vadna....prosto zacarovany kruh

magmolatus
27. feb 2017

@andalika Ono to mas individualne, vzdy sa najdu ludia co proste maju svoje znacky aj mi mame. hlavne koli obsluznosti zapinania, kvalite materialu ....
Ako vravim, mi kupujeme od jednej pani co preferuje tie znacky ako mi, stalo sa ze sme jej zrovna nemali ako vyplatit vecicky, lebo manzelka zobrala veci za 150 eur, tak ale do 3 dni sa preved uskutocnil, nejaka dovera tam uz je.
Zase na opacnej strane, berie od nas nejaka pani ktora po kazdom baliku co jej posleme posle nazad balik s pukancami, semienkami (manzel robi v nejakej takej spolocnosti), lebo vecicky k nej idu v ozaj peknom stave a vzdy oprane, vonave.

Ale mam zase aj svagrinu ktora napr ma velke usta co si chce ona kupit viz príklad.
Chcela šatku, lebo sa jej narodil drobec, manzelka ma doma 3, tak si nechala poradit, ale ako vravím požiadaviek mala na material a kvalitu asi kilometer a nakoniec z nej vyhrkne ze 30 eur za to neda (nejaky lacnejsi model a material). A pomaly chcela od pani ktora mala ozaj velmi drahu satku (nejaka limitovana edicia) ju stahovat z ceny uplne na pomaly vatikansku menu.
Ja sa tomu nerozumiem, len vravim co manzelka po telefone s nou vzdy vypení.
😅