Filmy s hlbším zmyslom
Prosím tipy na filmy a videá na témy: osobný rozvoj, rast, duchovné hodnoty, návrat k spokojnosti a odhaľovanie pravdy v dnešnom zahmlenom svete, čoraz viac ľudí sa snaží žiť v pravde a láske a zisťujeme, že to nie sú iba frázy našich starých rodičov, od všadiaľ sa na nás valia informácie o tom ako sme manipulovaní v oblasti zdravotníctva, financií, náš vzduch je úmyselne znečisťovaný, naše školstvo vedie každú novú generáciu k poslušnosti a potláčaniu prirodzeného života a zdravého rozumu. Sme manipulovaní politikmi a vyššími skrytými ľuďmi ktorí ťahajú za nitky celého sveta. Keď som sa začala o tieto veci zaujímať, čítať a hľadať informácie, sánka mi padla čo všetko si môžu dovoliť a verím že to už dlho nepotrvá a tento chorý systém padne, preto treba šíriť a zverejňovať všetky možné odkazy ktoré nám pomôžu navrátiť sa k prirodzenému spôsobu života, láske, prírode, ľudským hodnotám, dokonalému zdraviu a prirodzenému šťastiu a spokojnosti, životu v hojnosti ktorý je prirodzený no umelo potláčaný, tak ako slnečné lúče, ktoré sú zdrojom našej energie a "oni" sa ich snažia zatieniť čo najviac. Tak kto viete, šírte prosím pravdu a užitočné povzbudzujúce informácie. Ďakujem.

ahojte 🙂 krasna tema 🙂
Z mojho pohladu - mne dala ovela viac kniha Secret ako film... ten film mi bol viacmenej na prd, v knihe je to ovle lepsie vysvetlene.
Dalej bohaty otec, chudobny otec od kyosakiho - citala som len junior verziu a tiez sa mi velmi pacila
z filmov 7 zivotov je velmi pekny film
takisto Bucket list
Yes man
- su to filmy, na ktorych sa aj zasmejete, nie su nudne, aj si pri nich poplacete a zaroven vam toho veeela daju 🙂
@luckaprima prosim ta ten nas domov je co original, neviem to najst, vdaka.
a o jacksonovi myslis tych iluminati? tak mozno ta bude bavit knizka Co nesmite vedet!
a na youtube aj celkovo Louise Hay (uuuuzasna osoba)
ani secret mi nedal tolko pozitivnej energie ako na youtube od nej Miluj svoj zivot (asi 5 ci 6 dielov 15 minutovych)
pozerat denne! 🙂 svet by bol hned krajsi, ludia si tie sive mracky nejak vedome drzia pri sebe, inac uz nevedia fungovat, je to skoda, ale zase sa necitia taki zranitelni. je to len obrana ☹
@sedmokravka Ahoj, Náš domov je v origináli Nosso Lar http://www.csfd.cz/film/294763-nas-domov/ je skvelý a najlepší je samozrejme koniec 🙂
a o Jacksonovi áno presne, to video kde sa hovorí o iluminátoch, v podstate hovorí to čo sa už dávno šíri svetom,a ale je to označované za konšpiračné teórie ktoré treba zosmiešňovať, veľmi pekne, možno až príliš drasticky je to zobrazené v Zeitgiest, zatiaľ mám pozretý len prvý film, ale má niečo do seba.
A secret je fajn, mám hoo v knižnici, ale mne toto isté dala v myslím lepšom podaní už dávno kniha od Shakti Gawain - Tvurčí predstavivost, na tej ja fičím od pätnástich a stále sa mi zdá najlepšia. Veľmi zrozumiteľná a praktická. Hayovú tiež milujem, ale zatiaľ som čítala len knihy, určite pozriem tie videá, ďakujem 🙂 a mám v pláne kúpiť aj knihy co nesmite vedet a ruce pryc od teto knihy, podobné a fakt bavia máš pravdu. 🙂 Tak dík za tipy a pekný deň
jeden z filmov, ktorý vás chytí za srdce ( starý, nech vás kvalita neodradí )
ja pridavam svoj tip na film, ktory sa na prvy pohlad vymyka z tejto temy, vola sa po cesky TAJEMSTVI SLOV, po slovensky tajomstvo slov.... je to o hluchej zene a (docasne) slepom muzovi, ktory sa stretnu na ropnej plosine... ked som to dopozerala prvy krat v kine, ja som plakala a plakala, nevedela som sa postavit.... pre mna osobne je to uzasny film, lebo hovori velmi o nas, ako dokazeme ludi odsudit, zaskatulkovat a netusime, nemame ani najmensie zdanie, cim presli, ci prechadzaju.... a preco su dnes taki aki su...
my nemame tv, k tomu zly net... tak clovek si musi vyberat, co si pozrie a co nie... a myslim, ze sme s manzelom relativne narocni divaci a mame radi bud skutocne, zivotopisne pribehy, historicke pribehy z cias druhej svetovej vojny... alebo prave silne pribehy zo zivota (i ked fikcie)
druhym filmom, ktory ma dost dostal je film CRASH, pod tymTo nazvom bol i na DVDckach, ktory zachytava ludske pribehy a ich vzajomne ovplyvnovanie sa,
poslednym filmom, na ktory sme sa uz roky chzstali bol AMAZING GRACE, v cestine NEZLOMNA VULE, skutocny pribeh o zruseni otroctva v GB... isto kazdy pozna tu piesen.... tak tam divak najde i autora tej piesne a jej povod a pochopi zmysel tych slov....
no este ma napadol kratky film MOST... silny kratky pribeh o rozhoduti o zivote (a smrti)...
a ked sa vratrim z porodnice, chystam sa na HOTEL RWANDA, majitel hotela v case genocidy zachranil desiatkz, stovky, mozno viac ludi....
cize len sumarna reakpitulacia
- TAJOMSTVO SLOV
- CRASH
- MOST
- AMAZING GRACE, nezlomna vule
- HOTEL RWANDA
a klikla som i na FIREPROOF, ze odporucam
The lovely bones ,najkrajsi film ,ktory ma neskutocnu hlbku
moje naj su zivot je krasny a posli to dalej tento som videla znova prednedavnom a som si poplakala na konci 😢
a zabudla som este na Atlas mrakov / cloud atlas 😉
aj ja som zabudla na jeden, ktory ma dostal v poslednom polroku a to HABERMANUV MLYN cesky relativne novy, hovori myslim, ze su to sudetski nemci... pokial viem, je to zatial jediny film s touto tematikou v nasej sk-cz kinematografii.... ludia, to musite vidiet....
Vďaka zakladateľke za túto tému, veľmi sa mi hodí. Rada pozerám filmy, ktoré majú hĺbku, ktoré ma niekam posunú, ale takýchto filmov je bohužiaľ ako šafránu a nerada zabíjam čas niečím plytkým, čo mi nič nedá, takže som rada, že som tu našla tipy na dobré filmy. 😉
Ja tiež dám svoje typy na dobré filmy na zamyslenie... 🙂
The curious case of Benjamin Button (Podivný prípad Benjamina Buttona)
Inception (Počiatok)
Hotel Rwanda
Krvavý diamant
Sociálna sieť
a staré ale stále dobré Truman show
super téme🙂
a co film Nedotknutelní?🙂
@miskanasa ano ano Intouchables 🙂 aj Amour v istom zmysle, oplati sa pozriet.
stary film "the miracle worker", v cestine divotvurkyne
http://www.csfd.cz/film/7199-divotvurkyne/
babies, vhodny aj pre deti
este ma napadlo, take z ineho sudka, ale je tam skvele ukazane, ako funguju predsudky a komunita, svedsky JAGTEN (The Hunt)
potom je taky kratky filmcok na youtube SMILE, hra tam jeden z Dr. Housa, tiez krasne o zachmurenych ludoch a jednom veselom.
a nieco ale neviem si spomenut sa volalo Butterfly o jednom ochrnutom, len jedno oko mal, neviete??
@mia.k Ďakujem pekne, hovoríš mi z duše 🙂 presne to bol dôvod, získať ich viac, lebo zisťujem že také spirituálne filmy sú, len o nich nevieme a takto keď každý niečo pridá, začínam aj telku pozerať, čo inak nemusím 🙂 lebo väčšina čo sa tam vysiela nemá ani hlavu ani pätu 🙂
uyasne filmy s hlbsim zmyslom:
Intouchables (2011)
Babies (2010) -
Bekas(2012) - komicko-tragicky pohlad dvoch chlapcov- sirot na dnesny svet, clovek sa na nom vela zasmeje aj zaplace
Dragonfly (2002) - V znameni vazky
Memoirs of a Geisha (2005)
Mongol: The rise of Genghis Khan (2007)
vsetky filmy su z vacsej ci mensej casti zalozene na realnych skutocnostiach... 🙂
Mozno pre niektore to je komercny blud no pre mna film Eat, pray, love ma dost hlboky zmysel. Proste vzdy ked si ho pozriem ma napadne to iste. nikdy nie je neskoro. Nikdy nie je neskoro spoznat ludi okolo seba, zmenit sposob zivota a hlavne spoznat seba... Cast kedy je v taliansku mi pripomina ako sa nevieme tesit z veci a vychutnavat si zivot, cast z Indie mi pripomina ako moc nepozname svoje hranice ako vela o sebe nevieme. Hladame sa a modlime aby sme sa nasli ... a Bali .. no proste ked uz poznate samu seba a viete ako si uzivat zivot tak sa treba s niekym o tom podelit a na to treba lasku. S cistou mysľou a srdcom to ide omnoho lahsie ako ovplyvnená okolim. thats my opinion 😉
Včera som bola v kine na "Grandhotel Budapešť". Film s úžasným odkazom.
@luckaprima nas domov, úžasný film, videla som asi pred mesiacom...Aj životopisných film o Chicovi Xavierovi je fajny🙂 no a aj taký Matrix (prvý) ma po rokoch a "odstrihnuti sa" hlbší zmysel. Veru, nevedomosť bola sladká...
http://m.imdb.com/title/tt0332280/
AHojte my sme vcera pozerali film nootbook a velmi sa mi pacil ... fakt odporucam.... pozerali sme ho v ang tak neciem ci uz je dabovany ale preklad mal tusim zapisnik jednej lasky
hlboké myšlienky a úvahy o živote má náš duchovný otec.....v kostole......z kostola odchádzam s dobrým pocitom a o kázni rozmýšľam aj celý týždeň...............A tieto filmy u mňa zanechali "stopu" :
1. Zachránilo ma svetlo 1995 s Ericom Robertsom......
2.Prelet nad kukučím hniezdom.....
3. Schindlerov zoznam.....
4.Forrest Gump.....
5. Americká krása.....
6. Zoznámte sa Joe Black.....
7. Most do krajiny Therabita....
@sedmokravka
Skafander a motýľ sa vola ten film 😎
😵 n,
@ladydia ????

@katren Ano, pozerala som ho predvčerom, a dnes som si ho pustila znovu 🙂 Je prosto úžasný 🙂