icon

Finančný poradcovia. Máte s nimi skúsenosti?

lagoonka
25. jan 2011

Ahojte dievčatá. Máte prosím vás niektorá skúsenosti s finančnými poradcami... najlepšie konkrétne zo spoločnosti Partners group?

danka_ba
25. júl 2014

Ja si myslim že je to hlavne o ludoch.
PG ma ako jedina rovnake prvozie a excluzivne produkty...
Ale zas aj tam mozu byt nespravny ludia ako aj v inyhc spolocnostich mozu byt dobrí ludia.

smol_ka
1. sep 2014

viete mi niekto poradit dobreho financneho poradcu v LM ?

zuzanik44
5. sep 2014

@swarovski Pozeram si fora o poradenstve a citam tu tuto smiesnu spravu. Pracujem v OVB co neni ani zdaleka vlastne Partners group, pretoze Partners je len v SR a OVB skoro v celej EU. Mavame pravidelne vzdelavania,kde sa ucime vsetko o financnom trhu, o vsetkych dobrych a ratingovo zlych spolocnostiach. Toto vzdelavanie je na urovni vysokoskolskeho vzdelania a skusky,ktore musime vsetci spravit nez s tym zacneme pracovat su podobne tazke,ako testy na maturite, takze bez ucenia ich nespravis a nezarabas. A predstav si,ze aj ta krajcirka co este v 15tich nevedela akou cestou sa chce v zivote vybrat, mohla na to prist v 30tke a zacala sa vo financiach vdelavat,lebo ju to bavi. A aku objektivitu ma podla teba ,,ODBORNE,, vyskoleny poradca v banke,ktory je len zauceny na nejakom ich bankovom skoleni. Kde je nejaka objektivita? Myslis,ze z Tatra banky ta poslu do Slovenskej,ze tam je lepsi urok na hypoteku, haha zasmejem sa. Kazda banka je o hrabani a zarobku pre seba, tak ak chces davat svoje nazori niekde,tak sa vyjadruj k veciam, o ktorych vobec nieco vies,alebo mas skusenosti a nie ze chodte do banky kde mate ucet a tam vam dobre poradia, tam vam nic ine neporadia,len to co maju oni v ponuke a hlavne aby na vas co najviac zarobili, realne im na vas nezalezi.Ale taky financny poradca ak poradi zle, tak sa to s nim taha dalej a ma zle meno a nespokojnych klientov a to znamena,ze jeho kariera sa konci,takze sa snazi pre svojho klienta vybavit aj nemozne,aby bol spokojny a mal peniaze na poriadku aby ho s usmevom dalej ludia odporucali.

evittam
6. sep 2014

AGENTI S TEPLOU VODOU 🙂

ivussa24
2. okt 2014

@smol_ka ak chces napis IP , pracujem vo fin. sektore

integerr
8. okt 2014

@lagoonka googlim nieco o tychto "varicoch ludi" a ze lagoonka 🙂 ta ja som integerr.

integerr
8. okt 2014

@zuzanik44 Lenze pocet ludi je konecny a tym padom je konecny aj pocet financnych sprostredkovatelov ktorych mozu uzivit. Nasytenie nastalo uz davnejsie a pridavat sa k nim dnes je strata casu. Nezarobis si tym na normalne zivobytie...jedine ze by si bola psychopat.

radios01
29. jan 2015

@zenanaurovni konečne super názor...

Pri poradcoch sa odporúťam spýtať:
Čím sa živili pred tým než zaťali robiť poradenstvo...
Nehovorte im nič zo svojho súkromia...a prečo by ste mali??? Kto sú oni že sa vypytujú na súkromie? Čo ich je do toho, že kde máte hypotéku? Zamyslite sa aké info im davate k dispozícii a čo s tými info urobia? veď môžu o Vás viac vedieť ako Vaši rodičia...cudzí ľudia???

vitazoslav
30. jan 2015

@swarovski som vyštudovaný učiteľ a pracujem ako finančný poradca v inej spoločnosti ako si napísala. Skôr ako som začal pracovať som musel urobiť skúšky, ktoré sú predpísané Národnou Bankou Slovenska. Presne tak ako všetci ostatní. To, že niekto vzdelaní v inom odbore pracuje v inej oblasti nie je nič výnimočné. Moji bávalý spolužiaci z VŠ pracujú v rôznych oblastiach napr reklama, pracovníčka banky, učiteľ... A podobné je to aj v iných profesiách. Kamrátka vyštudovala masmediálnu komunikáciu a pracuje v turistickom ruchu...

...a čo sa týka poskytovaných služieb - Pracovník banky ti podá informácie len o produktoch a službách svojej banky. Stalo sa Vám niekedy, že by pani v banke povedala: "Viete tu Vám to vychádza takto, ale skúste tamto oproti, oni majú teraz akciu..." Rovnako je to aj s poisťovňami.
Ja ako finančný poradca mám za povinnosť zistiť skutočné potreby a priania kienta, jeho finančnú situáciu a na základe tejto vytvoriť tzv finančný plán s odporúčanými službami jednotlivých bánk, poisťovní, či investičných spoločností tak, aby to neohrozilo ale naopak zlepšilo finančnú situáciu klienta a zároveň ušetrilo jeho čas.

vitazoslav
30. jan 2015

@integerr to nie je pravda - Na Slovensku aktívne využíva finančných poradcov menej ako 10% pracujúcich, takže trh určite nie je nasýtený...

vitazoslav
30. jan 2015

@radios01 🙂 Ideš k doktorovi, tak nepovedz o tom, že už si raz bola chorá, veď čo jeho do toho. A určtie mu nepovedz, že si na nejaké lieky alergická, veď čo jeho do toho...

Ak má finančný PORADCA poradiť, potrebuje informácie, aby vedel, ako ti pomôcť.

vitazoslav
30. jan 2015

@liz_lemon Sporiaci účet? 🙂 Áno máš stočne všetky informácie, ktoré potrebuješ a verím, že si si spočítala výnosy, a poplatky a určite si spokojná... Niečo Ti prezradím: ja osobne pri sporení použíam pravidlo 72. Vieš čo to je? Vysvetlím. Predpokladajme, že za účet neplatíš žiadne poplatky a výnos na sporiacom účte máš 2% (nereálene, ale budiš). Pokiaľ by si na tento účet dala 1000 € a viac by si tam nedala nič, tak sa ti táto suma zdvojnásobí za 36 rokov!!! V uvedenom príklade nie sú zarátané dane. Teraz reálnejšie: poplatky zasporiaci účet sú v jednotlivých bankách rôzne, ale je to niekde okolo 5€, úrok je väčšinou 1% a samozrejme daň 20% výsledok 1000€ nezdojnásobíš týmto spôsobom NIKDY!!!
Prajem veľa šťastia v hľadaní informácií na nete...

integerr
30. jan 2015

@vitazoslav trh je nasyteny - kazdy uz o financom pradenstve minimalne pocul alebo sa s nejakym poradcom stretol. 10% ich sluzby vyuziva, zvysnych 90% z roznych dovodov nechce. nezostava vam nic ine len tych 90% dokola presviedcat a vyckavat na ich financne turning-pointy, ako napr. zriadenie hypoteky.

vitazoslav
30. jan 2015

@labelo žiaľ takýto robia zlé meno ostatným, ale podobne to je aj v iných profesiách. Je zaujímavé, že keď niečo pokazí lekár mnohokrát idete k tomu istému a nevadí Vám to, rovnako automechanik. Pri troche šťastia ho vymeníte za iného, ale keď sa jedná o finančného poradcu, okamžite sú všetci zlí... Ach jaj...

vitazoslav
30. jan 2015

@integerr aj o lekároch a automechanikoch už všetci počuli. A? Nepotrebujeme ďalších? Sú prázdne servisy a čakárne? Ide o to, že ľudia nemajú dostatočné informácie o práci finančných poradcov...

liz_lemon
30. jan 2015

@vitazoslav len nejaky naivny clovek by ocakaval od sporiaceho uctu zdvojnasobenie vkladu :D
sporiaci ucet mam na odkladanie penazi, ktore mi stavaju, a neskor ich tak ci tak miniem, na nieco vacsie, takze v podstate, aby mi len tak "nelezali" na beznom ucte
a co sa poplatkov tyka, tak vsetky sporiace ucty som mala vzdy bez poplatku

radopp
30. jan 2015

@vitazoslav 2. pilier robíš? Kašli na to, aj tak ho zrušia.

vitazoslav
30. jan 2015

@radopp popravde, ani som si naň nerobil skúšky...

radios01
30. jan 2015

@vitazoslav to sa nedá porovnať, zlý príklad...bohužiaľ, poradca potrebuje z niečoho žiť preto otravuje ľudí aby im niečo predal preto sa mu nedá veriť...
- ak chce niekto poradiť aký produkt si má zakúpiť tak si jednoducho provná produkty cez internet alebo si zažiada viecro ponúk...tam vidim slabu pridanu hodnotu poradcu
ak sa už niekto dostal do problémov..napr..dlhy tam by som poradcu nekontaktoval skôr právnika...ako z toho von nie poradcu čo ti poradí typu: že konsoliduj si viac krátkodobých pôžičiek do jednej aby si mal nižšie splátky ale platís o 10 rokov viac a k tomu ti "poradi" 3 poistky úveru...a potom preplatíš nie len nehnuteľnosť ale aj svoje gate....ďakujem pekne za take poradenstvo

vitazoslav
30. jan 2015

@radios01 možno niekto otravuje, ale u nás sa niečo také nenosí. Môj vlastný klient mi zavolá, či by som nepomohol aj jeho známemu. Toto je tzv vzťahový biznis, bez dôvery medzi klientom a poradcom to nemôže správne fungovať. Okrem toho výsledkom mojej práce je finančný plán - plán, ktorý má pripraviť klienta na všetky možné situácie. Áno žijeme z provízií od bánk, poisťovní a investičných spoločností, ale ako tu už niekto napísal, ak chcem byť odporúčateľný, nemôžem svoju prácu robiť zle. Jednoducho ti to vysvetlím takto. Mám klienta, ktorý ma požiadal o kontrolu jeho finančných zmlúv. Urobil som to. Mal dobre nastavenú poistku, hypo úver, šetril si na dôchodok. Jediné čo nemal dobre boli krátkodobé rezervy. Navrhol som mu službu, kde nebude mať žiadne poplatky a bude tam solídny úrok. Keďže služba je bez poplatku, ja som nedostal žiadnu províziu. Klient bol s mojim riešením spokojný a asi po dvoch mesiacoch ma kontaktoval a povedal mi o piatich ľuďoch, ktorým by sa hodil podobný audit... Nikoho neotravujem, nechávam sa "otravovať"...

radios01
31. jan 2015

@vitazoslav no neviem, je to vzťahovy biznis...o tom nepochybujem, neznámy človek by ťa poslal kade ľahšie..takže začínaš v okruhu svojej rodiny a svojich známych buduješ si dôveru lebo sa dá najľahšie...klasický scénar..pozor - aj tu na fóre je množstvo ľudi ktorí naleteli "svojim známym" a teraz chodia po kanáloch...si na tenkom ľade od skutočného poradenstva....

Vieš od koho si ja nechávam poradiť? Čítam dobré knihy z jednej aj druhej strany a bohatí ľudia, tí sú tými správnymi poradcami, tí vedia presne ako sa da zarobiť... cez poistky a pod. fondy nikdy človek nezbohatne ani si nenasporí nič..keby ľudia čitali ako funguje fin. systém, psychológia predaja a čitali výluky z poistení, resp. na ako dlho sa poisťujú, čo to pre nich znamená - že sa zaviazuju platiť 20 rokov dopredu a pod..tak by si nikdy nič neuzavreli....a pritom nemajú vobec istotu, že ich zamestnávateľ nevyhodí hneď zajtra...
Treba čítať aj medzi riadkami ako to funguje, čo to pre mňa znamená, čo naozaj potrebujem a vždy mať zadné dvierka...teda selský rozum

api12345
23. apr 2015

@capkorapko ties by som potrebovala takeho poradcu

natuska87
23. apr 2015

@miawalas To je mozne...Ale, uznaj, v oblasti financii by mali radit odbornici, nie naverbovani jedinci, s akymkolvek prehladom, schopnostou nieco pochopit...Mne to pride tiez iba pyramidka.

ewana73
23. apr 2015

@radios01 tak musim sa zasmiat 😀 lebo presne toto sa mi raz pred niekolkymi rokmi stalo .. navstivila som pani OVB poradkynu, ktoru mi "dohodila" moja znama , lebo som chcela dlhodobo "investovat" .. mala som uplne jasnu predstavu aku mesacnu sumu chcem obetovat. a tu sa ma zrazu pani zacala vypytovat aky je moj mesacny prijem , kde pracujem, ci som zamestnana, ci SZCO .., kolko a kde mesacne miniem penazi, ci si nieco setrim bokom atd atd .. nevychadzala som z uzasu 😲 medzicasom si este vybavila jeden sukromny hovor so synom .. velmi rychlo som toto sedenie ukoncila ale verim tomu,ze vela naivnych ludi taketo infosky v pohode zverejnia 😅

haluska223
8. máj 2015

Práve s pánom Marekom Fidesom z Partners Group, ktorý pôsobí v Bratislave mám ja osobné skúsenosti a to nie príliš dobré. Dala mu na mna kontakt moja séfka bez toho aby si pýtala povolenie ale neodsudzujem, vzdy vyskúsam a spavím si vlastný názor. Potrebovali sme hypo a tento pán nás 3 mesiace vodil za nos s bankou, ktorá ani neposkytovala úver na typ domu, ktorý ideme stavať my a to nehovoriac o tom, že nemal ani základné informácie o tom, aké dokumenty je potrebné mať k účelovej hypotéke, napríklad, že je potrebné stavebné povolenie. Takže to vyzerá tak, že vďaka tomuto pánovi, tento rok ani nezačneme stavať.

neri111
11. máj 2015

Ja mam svojho financneho poradcu a doverujem mu. nebyt jeho tak nemame dnes strechu nad hlavou, usetrene peniaze, vyhodny uver atd...mam stastie lebo clovek kt.sa nam stara o financie uz 5r je naozaj odbornik vo svojej profesii ....takze prosim nehadzte vsetkych do jedneho vreca lebo aj on bol tiez clenom spolocnosti PartnersGroup...a je naozaj jedno ake provizie ma...ved na to obetuje svoj cas, fyz. aj psych.energiu...je to jeho praca v ktorej je doma, vyzna sa a bavi ho to...ludia su rozny a v kazdej profesii sa najdu poctivci aj spekulanti...cest mojnu fin.poradcovi...dakujem ze ho mame 🙂 myslite si o mne co chcete je mi to fuk 🙂 hlavne ze ja som spokojna a stastna 🙂

jarmilla
22. jún 2015

Mate niekto skusenosti so spolocnostou Libertasgroup?

wikinka228
21. sep 2015

Dobry den prajem,tiez by som potrebovala poradit.mame uver este len 16 mesiacov no nasa poradkyna povedala ze uz mozme skusit refinancovat.mame uver zo slsp s urokom 5.6(manzel mal zlu historiu) no teraz nam ponukaju refinancovanie v mbank(teraz u nich moze aj ten co ma zaznam v registri),nasa nesacna splatka je az 550 eur,potrebujeme znizit aspon na 350.no ja som teraz na materskej dovolenke,zaraba iba manzel tak neviem ci aj tak mozme skusit refinancovat.

simon1111
Odpoveď bola odstránená
simon1111
18. nov 2015

@wikinka228 podla toho čo som počul sa dá ale treba to riešiť cez finan. poradcu nie priamo cez banku lebo pokiaľ sa tomu nerozumiete tak sa môže ľahko stať že budete na tom istom ... finan. poradca má províziu ale Vás to nijako nezasiahne. Nebudete ukrátená ani o cent.