Fľaky na oblečení po vypratí
Ahojte, poslednu dobu si vsimam, ze po vyprati su na niektorych kusoch oblecenia sede flaky. Pred pranim bolo oblecenie bez flakov. Pouzivam niekedy praci prasok, niekedy gel, vacsinou aj avivaz. Citala som, ze dovodom je prave avivaz. Ale napr. dnes som prala s kapsulou a na jednom tricku boli zase take flaky. Pracku mam novu od vianoc. Neviete co robim zle? A co na tie flaky? Zlcove mydlo nepomaha...
@nikaeli presne ako píšete. Deti majú bledé tričká flakate a manžel naspodku
@zuzkagorka ja som stále neprišla na to, z čoho to je 🤷🏻♀️ minule mal syn nové tričko, biele s modrými prúžkami. Rozbil bradu, tričko krvavé. Hneď som zaprala so žlčovým mydlom a studenou vodou, fľaky krásne zišli. Vytiahnem tričko z práčky a celé akoby pofŕkané ako tie ostatné tými drobnými fliačikmi. Cca týždeň predtým som vydrhla celú práčku, všetky zákutia a záhyby kefkou na zuby. Používam prášok (persil sensitive), kamennú soľ a trošičku aviváže (coccolino) 🤷🏻♀️ skúsila som hneď tie fliačky namydliť žlčovým, nič. Ostalo to tam.
@gubika Debata stará, ale problém stále aktuálny. Mne pomáha vyčistiť práčku, neprepĺňať ju prádlom, neprelievať aviváž, ale aj tak sa stane, že nejaký kúsok mi takto zničí. Zväčša na bledom prádle. Možno zmeniť program. Skúšala som meniť pracie prostridky. Robí to niekomu aj s klasickým prachom na pranie?
@jochabet tak ja som sa stretla s mastnými flakmi že to robí tá práčka keď sú poškodené ložiská ,,teraz máme práčky dve ,jednu staršiu ešte po rodičoch,periem v nej staré montérky ,handry na čistenie ,koberčeky do kúpeľne ,má 17rokov a okrem výmeny nádrže sa v nej nič nemenilo ,je to Whirlpool ,môžem povedať že beží ako hodinky ,keďže v nej periem 2krat do týždňa ,jednu novšiu v novom dome ,mám ju 6 rok a furt dajaky problém s ňou je ,no fľaky po oprati som ešte nemala ,ja dávam do prania ku prášku ešte 1PL sódy bikarbóny ,keď som prala s gélom alebo pracími kapsulami cítila som smradľavé veci .
Fľaky sivé môže spôsobiť aj tvrdá voda a voda s vysokým obsahom železa ,a aj to že teraz robia práčky v Tom štýle že po záruku a koniec 🤣
Pridam sa aj ja mam novu pracku asi mesiac ,prala som biele pradlo na 60ke vsetko ciste akurat najdrahsia synova mikina Levis je flakata na porazenie,nechapem preco len tento jeden kus pradla,pritom pred pranim bola cista
@gubika asi ste tuto zahadu nevyriesili? Ci? Tiez sa mi to stalo teraz opakovane na bielej plachte a bielej nocnej koseli a predtym dve synove tricka oblubene. Sede flaky…nechapem. Pri trickach som si hovorila ze mozno bublifuk, ale teraz na plachte a nocnej koseli asi tazko z bublifuku😂 pracka je nova, stale pouzivam tie iste pracie prostriedky..nechapem. Stara pracka to nikdy neurobila🤷♀️
Pripájam sa… už som vygooglila asi všetky možné diskusie. Skúsila som práčku čistiť, vymeniť prací gél za prášok, používať a aviváž priamo do bubna, nepoužívať ho vôbec, nahradiť aviváž dezinfekciou na pranie a nič… absolútne nič nepomáha… najviac tie fľaky vidno na bielom/svetlom oblečení, vždy iba tie isté kúsky, už som zúfalá … práčka je pomerne nová.
Ahojte, no tak ja s tymto problemom zijem odkedy sa mi starsia dcerka zacala chodit a stale len v dobrom pocasi. Ja som nad tym uz tolko rozmyslala, dostala som sa k tomu, ci to nemoze byt z piesku alebo zeminy, ked sa baby vonku hraju. Ale skusim ten bublifuk
Ako odfarbot zafarbene pradlo? Su to biele bavlnene tricka s obrazkami a napisom. Su na nich bezove velke flaky od hnedeho svetra, ktory sa tam omylom doatal. Dakujem
@janahu7 dobrý deň, prišli ste na to co robí tie fľaky? Mam presne rovnaké na novom detskom oblečení
Dobry den, ako vycistit zafarbene biele tricka s farebnymi obrazkami? Odfarbovac, ani Savo nepomohli
@ada1062811 ahoj, stále je to záhada, lebo to zrazu prestalo robiť, aj keď občas(raz, za pár mesiacov) sa stane, se vyberiem nejaké tričko flakate ☹️
Dobrý deň aj ja mám taký problém s oblečením lenže mne sa to nerobí len na bielych veciach ale aj farebných aj tmavých. Na tmavom oblečení to vyzerá ako mastný fľak. A tieto nehavice som práve vybrala z práčky. Vedeli by ste mi poradiť ako tie fľaky odstrániť? Neviem či na fotke je dobre vidieť preto som ich zakružkovala. Tie nohavice mal syn asi 3 krát oblečené a predtým tie škvrny neboli
Ahojte
Ja som si to zhrnula takto
Nemozem mat preplnenu pracku
Nesmiem pouzivat avivaz
Ani gelove kapsule
A raz za mesiac musim cistu pracku
Asi prejdem na prach miesto kapsul a budem ozaj plnit menej
Mesiace mam klud a potom zrazu 4 biele tricka nasupu flakate
Uz flakate tricka som namocila do Perexu na 2 h a oprala
Na 60 a sede flaky zmizli
Ale na dvoch sa objavili hrdzave flaky
Zufalstvo
inak dievčatá, používate bublifuk?
od neho ostávajú šedé fľaky, ktoré sa nedajú vyprať - aj dnes som žehlila tričká, medzi nimi moje biele rozprávkové do škôlky - úplne nové, mala som ich na sebe 1x minulý týždeň v práci a na chrbáte tričko samý fľak - tam sa ani nemám ako zašpiniť. Na betón za to môže bublifuk. Už je namočené v Pueri, som zvedavá na výsledok..
Ja mam podozrenie tiez na bublifuk, lebo su flakate len detske tricka/mikiny "na doma"... Presne take, ktore nosia na dvore a fukaju bublifuk..

@31majka12 ďakujem za tip, no tie fľaky su skôr šedé, nie mastné ani hrdzavé