icon

Fľaky na oblečení po vypratí

gubika
12. máj 2018

Ahojte, poslednu dobu si vsimam, ze po vyprati su na niektorych kusoch oblecenia sede flaky. Pred pranim bolo oblecenie bez flakov. Pouzivam niekedy praci prasok, niekedy gel, vacsinou aj avivaz. Citala som, ze dovodom je prave avivaz. Ale napr. dnes som prala s kapsulou a na jednom tricku boli zase take flaky. Pracku mam novu od vianoc. Neviete co robim zle? A co na tie flaky? Zlcove mydlo nepomaha...

Strana
z4
marta223
21. sep 2024

@lula7878 a potom ako odstrániť škvrny z farebného oblečenia? Viete mi poradiť?

miroslavapolhos
21. okt 2024

@snehuuulienka mne to robí tiež vyberám prádlo z práčky a na prádle čierne bodky. A práčku mám zopár mesiacov

ema29
12. máj 2025
@marta223

Dobrý deň aj ja mám taký problém s oblečením lenže mne sa to nerobí len na bielych veciach ale aj farebných aj tmavých. Na tmavom oblečení to vyzerá ako mastný fľak. A tieto nehavice som práve vybrala z práčky. Vedeli by ste mi poradiť ako tie fľaky odstrániť? Neviem či na fotke je dobre vidieť preto som ich zakružkovala. Tie nohavice mal syn asi 3 krát oblečené a predtým tie škvrny neboli

@marta223 dobrý deň, prosím prišli ste na nieco, čo by to mohlo spôsobovať? Ďakujem už som z toho na nervy

lula7878
12. máj 2025
@ema29

@marta223 dobrý deň, prosím prišli ste na nieco, čo by to mohlo spôsobovať? Ďakujem už som z toho na nervy

@ema29 u mna to bola asi kombinacia nanosov zvyskov avivaze a kapsul v pracke, vela pouzivanej avivaze, gelovych kapsul, nevycistenej pracky a prani sjkoro len na nizkych teplotach 30-40. Odkedy pracku cistim pravidelne (na 60 a niekedy aj 90 - citron ocot soda bikarbona alebo kupene cistice, podla toho co mam), obcas periem aj na 60, davam menej pradla aj avivaze (len dm dezinfekcnu lebo inu nepouzivam) tak sa mi flaky objavili asi len raz a aj to bolo tusim pri preplnenej pracke.... treba pracku parkrat poriadne precistit na 60-90 prazdnu a potom nepreplnat...dufam ze pomoze aj Vam 🙂

eva8
12. máj 2025
@lula7878

@ema29 u mna to bola asi kombinacia nanosov zvyskov avivaze a kapsul v pracke, vela pouzivanej avivaze, gelovych kapsul, nevycistenej pracky a prani sjkoro len na nizkych teplotach 30-40. Odkedy pracku cistim pravidelne (na 60 a niekedy aj 90 - citron ocot soda bikarbona alebo kupene cistice, podla toho co mam), obcas periem aj na 60, davam menej pradla aj avivaze (len dm dezinfekcnu lebo inu nepouzivam) tak sa mi flaky objavili asi len raz a aj to bolo tusim pri preplnenej pracke.... treba pracku parkrat poriadne precistit na 60-90 prazdnu a potom nepreplnat...dufam ze pomoze aj Vam 🙂

@lula7878 ako a kolko do pracky pridat ocot a sodu bikarbonu pri pecisteni na 90°?

lula7878
13. máj 2025
@eva8

@lula7878 ako a kolko do pracky pridat ocot a sodu bikarbonu pri pecisteni na 90°?

@eva8 ja naozaj od oka 😀 asi tak 2 lyzice sody do priehradky na prasok a polku citrona do bubna...alebo tak 2 deci octu, niekedy dam len kyselinu citronovu 2-3 lyzice

eva8
13. máj 2025
@lula7878

@eva8 ja naozaj od oka 😀 asi tak 2 lyzice sody do priehradky na prasok a polku citrona do bubna...alebo tak 2 deci octu, niekedy dam len kyselinu citronovu 2-3 lyzice

@lula7878 dakujem velmi pekne. O octe som citala, len som mala strach, ci nezhrdzavie pracka.
Ale vycistim ju. Vdaka 🙂

Strana
z4