icon

Frázy starých mám

10. sep 2022

Moja mama keď príde pozrieť mojho syna nevie povedať jednu normálnu vetu. Ja už to nemôžem počúvať. To je dookola len ty si mamin cecek, taký veľký chlapec a place (syn ma 11m), babka bude smutná keď jej nedáš papa, babka bude plakať keď jej nedáš pusu, mama ta nechce ku mne pustiť (kojím), mama nedovolí sladke, ty máš take tučné nohy. Prisambohu ona vypúšťa tieto sr*cky jak na bežiacom pase, ona nie je schopná jednu normálnu vetu povedať. Aj u vás to tak je? Ja už som z nej na nervy.

Strana
z3
mariaveronikag
10. sep 2022

@deedol ďakujem krásne ❤️

saraxyz
10. sep 2022

@katkami123 ved aj ja som zažila. Presne som reagovala ako autorka. Bolo to horšie a horsie. Zmenou pohladu na mamu sa zmenilo.

mandzula
10. sep 2022

@saraxyz ale v com ho ma zmenit? Nechapem.

saraxyz
10. sep 2022

@mandzula jej mama ma 55rokov. Bola naucena na tieto blbe frazy od mamy , starkej atd. Predpokladam, ze vychovavala takymto atylom aj autorku. Je ťažké to zmeniť lusknutim prsta, ak to nemala moznost u niekoho vidieť. Autorka mamu nezmeni lusknutim prsta. Darmo jej bude hovoriť, ze takto sa deti vychovávajú. Mama to nepochopi/nebude chcieť pochopiť.

mandzula
10. sep 2022

@saraxyz a zmena pohladu spociva v com? Ze jej to ma tolerovat, lebo tak bola naucena? Aj ja som bola na mnohe veci naucena, no musela som ich zmenit, ked som chcela byt lepsim clovekom. Som tak naucena je len vyhovorka.

saraxyz
10. sep 2022

@mandzula snazit sa pochopit, ze taka je. Nie agresivne reagovat a poúčať ju. Ono sa to same akosi zacne riešiť. Ano, mas pravdu o tej vyhovorke. Lenze nase mamy su tazke oriesky 😂

mandzula
10. sep 2022

@saraxyz no vies, snazit sa pochopit... Lenze tu ide o dieta a o to, co mu tieto zvasty do zivota daju. Da sa povzniest nad jednu cokoladu, hoci si nezelas, aby ju starka dietatu dala, ale taketo citove vydieracky by som ako matka dietata nedopustila. Nepoviem, ked taketo vtakoviny z ust vypusta 80-rocna babka, no 55-rocny clovek by mal byt natolko pri zmysloch, aby pochopil, co moze a co nie. Alebo ok, mami, chapem ta, ze si taka, nechces to zmenit, tak som sa rozhodla, ze s nami cas travit nebudes.

saraxyz
10. sep 2022

@mandzula ono by to chcelo rozhovor medzi nimi. Ale kľudný.

minilla
10. sep 2022

Ani 55-rocny, ani 80-rocny by take reci nemal pred dietatom vypustit. To je slovensky folklor, zhadzovat a citovo vydierat mladsie generacie, miesto toho, aby ich radsej podporil. Detska dusa je krehka, v ranom detstve sa formuje aj na zaklade komentarov z najblizsieho okolia. A ak sa cosi opakuje dokola, tak sa to na nejakej urovni dietatu chtiac-nechtiac vryva do pamati a v dospelom zivote to nanho neraz vyskoci. To su potom tie uzkosti a depresie v dospelosti. Z chybnych presvedceni, ktore si “nazbieral” v detstve. A pritom staci malo- laska, pozornost, podpora, povzbudenie. Ale to by starsia generacia musela byt uvedomelejsia a chciet dopriat tej mladsej lepsie detstvo, ako mala ona sama. A to sa stava len malokrat. A tak sa to posuva z generacie na generaciu. Ako uz pisali dievcata predo mnou, mamu neprerobis. Treba nastavit hranice. V ramci ochrany dietata. A precitlivela nie si ani nahodou.

jozef11111111
10. sep 2022

S o čom ma kecat o pôžičke ????? s ním či o prepúšťaní či o kedy pôjde do roboty????...stačí keď ty sa s ním tak nebudeš baviť babku jasne že nezmeniš skôr zosedivieš ak uz nie ...

basska_b
11. sep 2022

@minilla
Suhlasim, ze nema na to pravo ani stary clovek a robi to velku skodu. Ja mam 81rocnu svokru a 85 a 88 rocnych starych rodicov. Taketo reci ako vyssie uvedene ma teda len moj dedko. Ale s nimi uz nepohnes ani o centimeter. Vekom padaju zabrany, siaha sa k starym vzorcom. Tam len jak pise @saraxyz - pochopit... odpustit... minimalizovat kontakt, s vlastnou mamou je to horsie, to hej...

minilla
12. sep 2022

@basska_b Ano, je mi jasne, ze staru generaciu uz clovek neprerobi. O to viac dufam, ze ta mladsia (30+) bude na sebe pracovat, aby bola uvedomelejsia a nesposobovala mladsim generaciam podobne traumy.

vroni
12. sep 2022

No, moja skvostna matka včera moju pubertalnu dcéru "ľutovala", že si neužije rodinného života, lebo ja mením chlapov ako ponožky. Inak silno papulnate dieťa na ňu zostalo zirat v nemom úžase. A ešte bola aj k smrti urazená, že sme sa proste zdvihli a odišli. Takze nech žijú debilne zvasty starých materi. (s mužom sme spolu 19 rokov a neviem o tom, že by som sa chystala niečo meniť). No, minimálne na pol roka si dame od nej pauzu. A to sa považujem za tolerantnu osobu, nejaký zbojník by ma nerozhadzal.

Strana
z3