icon

Gay propaganda

2. jún 2025

Ahojte kočky narazila som na jedno video na IG a normálne má to nasralo. Video bolo o tom že by ľudia mali nosiť dúhový znak a že by mal byť prítomný v taxikoch a náramky a dúhové náhrdelníky aby sa LGBT ľudia cítili bezpečne. V komentároch sa tam strhla debata kde gay ľudia nadávajú heterakom za to že vyjadrili svoj názor že proste nie je potrebné aby každý bol okvačkaný duhovymi znakmi a podobne.
Poviem to na svojom príklade. Som žena. Tiež keď v noci idem sama v MHD v odhaľujúcom oblečení a prisadne si ku mne cudzí muž tak sa necítim komfortne. Zažila som už obťažovanie nie raz. Mám pre to ale očakávať že všetci muži budú nosiť nejaké feministicke odznaky aby som ja bola v kľude? Mne to príde choré. Aj keby som černoška na Slovensku tak asi budem očakávať a obávať sa rasistických poznámok.. nieje to pekne nemalo by sa to diať. Ale máme teraz všetci biely nosiť nejaký odznak že nie sme rasisti? Takmer každý má niečo za čo by teoreticky mohol byť odsudzovaný.
Lenže toto už čo pretláčajú nie je podľa mňa o tolerancii ale o privilegovaní. Samozrejme každý v komentári kto s nimi 100 percentné nesúhlasil bol hneď označený za nevzdealneho, homofoba čo nemá základy histórie (a iné invektiva) . A to tam písali aj 15 ročné deti 40tnikom... Zaskočilo má to. A nemyslite si že ja som homofób môj najlepší kamarát je gay a aj jemu to pripadá že toto ich komunite skôr ubližuje ako pomáha.

Strana
z5
thereisabear
2. jún 2025

Podľa mňa je to hlúposť na provokáciu.

kiwi3
2. jún 2025

tak si tu duhovu stuzku nedas. a co teraz? to treba riesit v diskusii? radsej si trenuj ciarky.

katarinanana
2. jún 2025

Aké konkrétne privilégiá ? Vieš prosím uviesť aspoň jedno?

ndrag
2. jún 2025

Preco sa ta tak dotklo, ze nejaka mensina sa niekde zviditelnuje? Coho sa bojis? Ako ta to podla teba ohrozuje?

ssimusska
2. jún 2025

Veď nech si hovoria. Pre teba to nieje žiadna povinnosť a môžeš to ďalej ignorovať. 🤷🏼‍♀️

markusrasford
2. jún 2025

Bud konkrétna kde na IG?

zuzanita1609
2. jún 2025

Viem čo by pomohlo... vypnúť siete aspon na rok a každý by možno začal konečne riešiť svoj život,nie životy druhých.

dahlia25
2. jún 2025

Video som nevidela, ale na 90% s tvojím názorom súhlasím. Každopádne takéto videá a ani celkovo obsah na internete ma nejak nerozhadzuje, ignorujem to.

ciernysokol
2. jún 2025

Ja viem, o com pises. Vola sa to pozitivna diskriminacia, ked je napr.homosexual privilegovany alebo ziskava veci, na ktore heterosexual nema narok. Bola som toho svedkom x- krat v USA, u nas zatial nie. Medzi ludmi ma byt rovnopravnost, privilegovat alebo utlacat ludi na zaklade rasy, viery, sex.orientacie je nespravne.

autor
2. jún 2025
@ssimusska

Veď nech si hovoria. Pre teba to nieje žiadna povinnosť a môžeš to ďalej ignorovať. 🤷🏼‍♀️

@thereisabear no kiežby ale nevyzeralo to tak.
@kiwi3 riešia sa tu aj väčšie hlúposti. Mám ti napísať že máš trénovať diakriticke znamienka?
@katarinanana trebárs že ako jediná menšina požadujú od ostatných aby nosili na sebe pripnuté nejaké symboly? O tom píšem v tom príspevku
@ndrag neviem či si si čítala čo som napísala ale asi nie keď súdiš že má pohoršuje ba dokonca ohrozuje práve to že sa zviditeľňujú... To je naopak za mňa v poriadku myslím si že zviditeľnuju sa neustále a nerobí mi to problém ale zachádza to do extrémov už takýmito požiadavkami voči spoločnosti (teda že by sme mali nosiť nejaké symboly alebo nálepky v inštitúciách, taxikoch a podobne)
@ssimusska áno máš pravdu. Ja ani neviem či má to tak rozčarovalo kvôli sebe alebo práve kvôli takým ľuďom ako je tento môj kamarát. Pretože takéto záležitosti skôr vyvolávajú nevraživosť ako pochopenie pre nich

som_realistka
2. jún 2025

Vzdy som si myslela, a myslim si to stale a hovorim to aj nahlas, taketo prezentacie pustaju do sveta osoby, co chcu provokovat a vyvolat vasne. Zi a nechaj zit, je moje heslo. A za zatvorenymi dverami, nech si dvaja dospeli robia co chcu, ak im to pbom vyhovuje. Mam pomerne dost znamych aj kamaratov "ineho razenia" ale nikdy to nepredvadzali ostentativne na verejnosti. Zastavaju nazor, ze prejavy vasne patria iba zucastnenym, za zatvorenymi dcerami. Neviem ako ini, ale mna vie znechutit kazdy parik, ktory si na verenosti "vysetruje mandle" alebo "ohryza krk"

guudy
2. jún 2025

Pre mna je duhova stuzka/nalepka/cokolvek znakom bezpecneho prostredia pre lgbtq+ ludi. Pretoze tito ludia nielenze nemaju rovnake prava ako majorita, ale su aj castejsie tercom nenavistnych prejavov a utokov.
Video som nevidela, nevidim ale nic zle na dobrovolnej verejnej podpore lgbt pripnutim si stuzky.
Som mama lgbt dietata.

autor
2. jún 2025
@dahlia25

Video som nevidela, ale na 90% s tvojím názorom súhlasím. Každopádne takéto videá a ani celkovo obsah na internete ma nejak nerozhadzuje, ignorujem to.

@zuzanita1609 áno je to pravda. Dlho dlho som bola mimo sieti a mala som väčší pokoj určite. Asi to zvážim opäť
@dahlia25 zväčša ignorujem aj ja ale aby tam queer deti takto útočne vypisovali mne nepríde v poriadku. Tolerancia by snáď mala byť obojstranná. Aj rešpekt k inému názoru. Každopádne už to tiež nejdem riešiť..

zorienka28
2. jún 2025

Necitala som dalej, ako po “videla som na instagrame jedno video” - mna keby malo nasierat kazde video, ktore niekde vidim, tak uz som po tretom bypasse. Vypni instagram.

liv1
2. jún 2025

V mnohom s tebou suhlasim. Ludia to dovedu do takych extremov, ze ti ktori to nebudu mat budu taki a onaki. Ako s ockovanim, nahubkami, ako s nazormi na politiku, ako s nazormi na vsetko. V USA kvoli pozitivnej diskriminacii sa na vysoke skoly nedostalo kopec bielych sikovnych studentov…
Odosobni sa od toho. Najlepsie co mozes pre seba urobit, je zit si svoj zivot a nechat ich robit co chcu. Pretoze vzdy bude nejaka skupina, ktora si bude chciet presadzovat svoje prava, alebo skupina, ktora sa bude citit utlacana.

autor
2. jún 2025
@ciernysokol

Ja viem, o com pises. Vola sa to pozitivna diskriminacia, ked je napr.homosexual privilegovany alebo ziskava veci, na ktore heterosexual nema narok. Bola som toho svedkom x- krat v USA, u nas zatial nie. Medzi ludmi ma byt rovnopravnost, privilegovat alebo utlacat ludi na zaklade rasy, viery, sex.orientacie je nespravne.

@ciernysokol máš pravdu netušila som že to má pomenovanie. Ja som sa s tým už stretla aj u nás.

guudy
2. jún 2025

Autorka, mne vadia skupiny, ktore sa tu snazia pretlacat svoje ideologicke nazory aj cez ustavu…

autor
2. jún 2025
@guudy

Pre mna je duhova stuzka/nalepka/cokolvek znakom bezpecneho prostredia pre lgbtq+ ludi. Pretoze tito ludia nielenze nemaju rovnake prava ako majorita, ale su aj castejsie tercom nenavistnych prejavov a utokov.
Video som nevidela, nevidim ale nic zle na dobrovolnej verejnej podpore lgbt pripnutim si stuzky.
Som mama lgbt dietata.

@guudy ja ťa úplne chápem tiež som s tým kamarátom od útleho detstva poznám jeho maminu dobre a viem ako to vníma. Každopádne áno to slovo ,,dobrovoľnej" v tvojom komentári je veľmi dôležité.

autor
2. jún 2025
@liv1

V mnohom s tebou suhlasim. Ludia to dovedu do takych extremov, ze ti ktori to nebudu mat budu taki a onaki. Ako s ockovanim, nahubkami, ako s nazormi na politiku, ako s nazormi na vsetko. V USA kvoli pozitivnej diskriminacii sa na vysoke skoly nedostalo kopec bielych sikovnych studentov…
Odosobni sa od toho. Najlepsie co mozes pre seba urobit, je zit si svoj zivot a nechat ich robit co chcu. Pretoze vzdy bude nejaka skupina, ktora si bude chciet presadzovat svoje prava, alebo skupina, ktora sa bude citit utlacana.

@zorienka28
@liv1 máte pravdu ženy. Len zas možno keď sa nad tým nikto ani nepozastavi bohvie kam to až môže zájsť. Presne ako v tej USA napríklad.

zorienka28
2. jún 2025

Co je v USA prosim ta? A teraz sa ta opytam, ako osoba, ktora tam pravidelne cestuje pracovne na dlhsie, najblizsie oktober zas na 3 tyzdne. Co je teda konkretne v USA, co mi za tu dobu uslo, co ty vies a ja nie?

ndrag
2. jún 2025

Autorka, aky je rozdiel medzi tym ked sa ta nieco dotkne a ked ta nieco pohorsuje? Cize sa bojis, ze budu niekde nejake symboly? Nieje tych symbolov uz teraz aj tak dost? Napriklad mne sa nepacia nabozenske symboly, ale torelujem ich a naucila som sa s nimi zit. Nemam pocit, ze by ma do niecoho tlacili. To skor jednotlivci, co sa snazia pretlacat svoje nazory, ale celok ako taky nie.

guudy
2. jún 2025

Ako som pisala, video som nevidela. Ale to ta tak vytocilo jedno video na ig, ze mas pocit, ze si nutena pripnut si stuzku? 🙂
Chce to relax a nohy v teple 😊
Ja som rada, ze moje dieta nezije na Slovensku…

diewcatqoo
2. jún 2025

Ale prosim ta, internet toho znesie vela. Ja som napriklad videla video, kde vladny predstavitel spochybnuje to, ze zem je gulata. Pripadne take videa, kde sa velebi agresor, ktory napadol inu krajinu. Alebo som videla ako dalsi vladny predstavitel presviedca ludi, ze su kukurice, ked sa dali ockovat...🤷‍♀️

olga_hurajova
2. jún 2025

Myslím si, že inak orientovaní ľudia ako menšina dostávajú najväčší “hejt” a počujú najviac nenávistných komentárov v online priestore ale aj od politikov a pod.
Preto chápem, že “bojujú” za väčšia práva a radi vidia “svoje” dúhové vlajky na znak solidarity a podpory.
Ja s tým nemám problém a viacero manželových ex-spolužiakov sú homosexualnej orientácie a dnes sú z nich uzvávaní lekári. Samozrejme všetci žijú a profesne pôsobia mimo Slovenska lebo tu je najviac polarizovaná spoločnosť voči akejkoľvek inakosti

januska12323
2. jún 2025

Instagram nemám tak nemusím riešiť takéto kraviny.

hopatko
2. jún 2025

Ak by pomohol duhovy odznacik a viedol by tuto nenavistnu a rozhadanu spolocnost obmedzenych plochozemcov a homofobov k normalnej tolerancii tak ich nacapim celej rodine...ale bohuzial to nestaci. Vid tato diskusia. A riesit dve pohlavia v ustave, haciendy za nase peniaze a najvyssi predstavitelia tejto republiky ta netrapia a nerozculuju? Ci iba videjko?

Idem zistit kde sa da kupit cokolvek duhove a idem rozdat rodine, priatelom...diky za dobry tip.

guudy
2. jún 2025
@hopatko

Ak by pomohol duhovy odznacik a viedol by tuto nenavistnu a rozhadanu spolocnost obmedzenych plochozemcov a homofobov k normalnej tolerancii tak ich nacapim celej rodine...ale bohuzial to nestaci. Vid tato diskusia. A riesit dve pohlavia v ustave, haciendy za nase peniaze a najvyssi predstavitelia tejto republiky ta netrapia a nerozculuju? Ci iba videjko?

Idem zistit kde sa da kupit cokolvek duhove a idem rozdat rodine, priatelom...diky za dobry tip.

@hopatko ja som jeden rok kupila cely kotuc stuzky a zicherky. Dcera si nastrihala, spravila stuzky a rozdavala v skole, kto mal zaujem 🙂

autor
2. jún 2025
@hopatko

@hopatko bože tu je príklad človeka čo nerozumie pisanemu textu. Samozrejme má rozčuľuju aj tie haciendy a iné veci. Táto diskusia však nie je o nich tak načo to sem pchas? A isteže nákup tie odznaciky a zakvac to deťom máme dedkovi mne je to fuk pokiaľ to tak cítiš. Hlúpe je ľudí do toho nútiť akoby to mala byť samozrejmost pre ich lepší pocit... Vidíš tam ten rozdiel či ani teraz nie?

hopatko
2. jún 2025
@anonym_autor

@hopatko bože tu je príklad človeka čo nerozumie pisanemu textu. Samozrejme má rozčuľuju aj tie haciendy a iné veci. Táto diskusia však nie je o nich tak načo to sem pchas? A isteže nákup tie odznaciky a zakvac to deťom máme dedkovi mne je to fuk pokiaľ to tak cítiš. Hlúpe je ľudí do toho nútiť akoby to mala byť samozrejmost pre ich lepší pocit... Vidíš tam ten rozdiel či ani teraz nie?

@autorka ze co?

kp7333
2. jún 2025

@sutorka mne sa zda, ze pleties hrusky s jablkami. Sex. orientacia ci prislusnost k mensine predsa nie je vecou nazoru, ale hrackou prirody. Tak ako ty si sa narodila ako heterosexual, niekto iny sa narodil ako gay...atd. Akakolvek diskriminacia na zaklade rasy, narodnosti, pohlavia, ci sexualnej orientacie je nielen odsudeniahodna, ale aj protizakonna. Pripnut si odznak ci stuzku ako symbol solidarity s niekym je dobrovolne, do toho ta predsa nikto nenuti. Tak ako je dobrovolne si pripnut napr. narcis ako symbol boja proti rakovine. Mna v tejto krajine najviac fascinuje to, ze tu sa na jednej strane robi z komara somar, no na druhej strane sa tu toleruje rozkradanie nasich dani, tunelovanie eurofondov, bratrickovanie sa s Putinom a inymi diktatormi ci uctievanie Bombica a inych podivinov. To vazne vam toto nevadi??? Kiezby mal slovensky narod rovnaku mieru tolerancie aj k mensinam a inym kulturam.

Strana
z5