Gay propaganda
Ahojte kočky narazila som na jedno video na IG a normálne má to nasralo. Video bolo o tom že by ľudia mali nosiť dúhový znak a že by mal byť prítomný v taxikoch a náramky a dúhové náhrdelníky aby sa LGBT ľudia cítili bezpečne. V komentároch sa tam strhla debata kde gay ľudia nadávajú heterakom za to že vyjadrili svoj názor že proste nie je potrebné aby každý bol okvačkaný duhovymi znakmi a podobne.
Poviem to na svojom príklade. Som žena. Tiež keď v noci idem sama v MHD v odhaľujúcom oblečení a prisadne si ku mne cudzí muž tak sa necítim komfortne. Zažila som už obťažovanie nie raz. Mám pre to ale očakávať že všetci muži budú nosiť nejaké feministicke odznaky aby som ja bola v kľude? Mne to príde choré. Aj keby som černoška na Slovensku tak asi budem očakávať a obávať sa rasistických poznámok.. nieje to pekne nemalo by sa to diať. Ale máme teraz všetci biely nosiť nejaký odznak že nie sme rasisti? Takmer každý má niečo za čo by teoreticky mohol byť odsudzovaný.
Lenže toto už čo pretláčajú nie je podľa mňa o tolerancii ale o privilegovaní. Samozrejme každý v komentári kto s nimi 100 percentné nesúhlasil bol hneď označený za nevzdealneho, homofoba čo nemá základy histórie (a iné invektiva) . A to tam písali aj 15 ročné deti 40tnikom... Zaskočilo má to. A nemyslite si že ja som homofób môj najlepší kamarát je gay a aj jemu to pripadá že toto ich komunite skôr ubližuje ako pomáha.
@autorka Rozumiem ti a plne sa s tebou stotožňujem. Aj bezdomovci by sa chceli cítiť bezpečne. Mať istotu, že ich nikto nenapadne. Takúto istotu žiaľ nemá nikto. A žiaden náramok ani stužka na tomto fakte nič nezmenia. Nedá sa očakávať a ani nevyžadujú ľudia bez domova aby ľudia nosili odznak Vagusu či Slovenského červeného kríža.
@autorka Rozumiem ti a plne sa s tebou stotožňujem. Aj bezdomovci by sa chceli cítiť bezpečne. Mať istotu, že ich nikto nenapadne. Takúto istotu žiaľ nemá nikto. A žiaden náramok ani stužka na tomto fakte nič nezmenia. Nedá sa očakávať a ani nevyžadujú ľudia bez domova aby ľudia nosili odznak Vagusu či Slovenského červeného kríža.
@bloger nie, nevyžadujú a predsa sa pre ich zviditeľnenie (bezdomovcov) koná dobrovoľnícka "prespavačka" na ulici a iné kampane. Pre tých, ktorí sa CHCÚ zapojiť, podobne ako pri atužke
@bloger
bezdomovec sa stal bezdomovcom počas života...lgbt sa tak narodili? nevidíš rozdiel?
a demokracia je v tom, že môžeš nosiť stužku akú chceš ( okrem zakázaných symbolov).
@dora281 áno myslela som Blahu a nehnevám sa tu na nikoho,pokoj 😁.
@jaskolka ale to nie je o "hetero" alebo "homo" skupine, to je nepochopenie problematiky. Ide o mensinu, inakost a ich toleranciu, a kedze sme este ako tak v demokratickej spolocnosti (iked u nas sa Pride asi tak lahko neuskutocni), tak si mozu zvolit formu, akou na to upozornia, tak ako mas svetovy den Autizmu, Downovho syndromu den ponoziek, den rakoviny prsnika...to sluzi na upovedomenie a podporu tej danej skupiny z roznych dovodov. Mozes, nemusis, ostatne je vedome nevedoma diskriminacia a homofobia.
@hopatko ok,ale ide o to,že tá forma je často až vtierava a úprimne nechutná,ako bol nejaký pochod,kde šli ľudia zmalovani a oblečení (či skôr vyzlečení)ako čuda,to je niečo úplne iné,ako predaj narcisov,či dať si dve iné ponožky. Mám známych, ktori sú gayovia,a Dokonca oni sami sa vyjadrili,že sa im to nepáči, takéto pochody a hlavne formy tých pochodov
@hopatko ok,ale ide o to,že tá forma je často až vtierava a úprimne nechutná,ako bol nejaký pochod,kde šli ľudia zmalovani a oblečení (či skôr vyzlečení)ako čuda,to je niečo úplne iné,ako predaj narcisov,či dať si dve iné ponožky. Mám známych, ktori sú gayovia,a Dokonca oni sami sa vyjadrili,že sa im to nepáči, takéto pochody a hlavne formy tých pochodov
@jaskolka
maškarný ples ti nevadí?
@dora281 áno,práve o to ide...že ten kocikovy,aký spomínaš ty,je na protest tomu, ktorý spomínam ja. A nič v zlom,ale kočík je niečo iné,ako chlap zmalovany ako opica v obtiahnutom ženskom tričku,len aby dal "najavo orientáciu" 🙈 mne príde ako cvok, pričom keby normálne fungoval aj s partnerom by som ho brala úplne normálne. No v takom prípade mi ti už príde scestné.
LGBTI menšina na sk môže byt okolo 300 000 ľudí, asi toľko koľko je obyvateľov Košíc.
Vážne tu ideš škatuľkovat všetkých kôli nejakej diskusii kdesi na fb ?
Homofóbia nieje ze nechceš nosiť duhovy odznak, to je úplne v poriadku.
Homofobia je ked ides svoje tradične názory prezentovať urážlivým spôsobom na nejakú tematickú LGBTi stránku, prispevok. Ľudia si tieto príspevky robia pre svoju komunitu, podporovateľov, nie pre teba
Homofobia je ked koli jednému jedinému príspevku s ktorým nesúhlasíš ides zakladať vlastnú tému a o tychto 300 000 ľuďoch ides písať ako niečo pretláčajú a urážajú ta
Takže áno, si homofob
@jaskolka mna napriklad viac ako podla teba "zmalovani a obleceni" rozladi zmalovana a oblecena ministerka, a to este ani neprehovorila... Tvojou logikou by nam mali vadit aj deti navlecene v bielych ruchach na nejakej "promenade" v kostole atd., a to je ta hranica tolerancie a homofobie...
A hlavne sa to týka tých čo sa prezentujú ako veriaci, zbožne zmýšľajúci...miluj toho druhého,ako seba samého (v tom zmysle) 🙏❤️.
@jaskolka štatisticky každý 20 ty človek ktorého poznáš je inak orientovaný.
Ked píšeš ako veľmi kričia, ako veľmi sa prezentujú tak by si mala vedieť kto z tvojej rodiny, kolegov, známych, susedov je z LGBTi menšiny …
Tak sa zamysli, lebo isto ich poznáš osobne dosť a ked sú taký výstrední ako píšeš mala by si o nich vedieť …
Predpokladám že nevieš. Lebo títo ľudia ziju a vyzerajú úplne ako väčšina
LGBTI menšina na sk môže byt okolo 300 000 ľudí, asi toľko koľko je obyvateľov Košíc.
Vážne tu ideš škatuľkovat všetkých kôli nejakej diskusii kdesi na fb ?
Homofóbia nieje ze nechceš nosiť duhovy odznak, to je úplne v poriadku.
Homofobia je ked ides svoje tradične názory prezentovať urážlivým spôsobom na nejakú tematickú LGBTi stránku, prispevok. Ľudia si tieto príspevky robia pre svoju komunitu, podporovateľov, nie pre teba
Homofobia je ked koli jednému jedinému príspevku s ktorým nesúhlasíš ides zakladať vlastnú tému a o tychto 300 000 ľuďoch ides písať ako niečo pretláčajú a urážajú ta
Takže áno, si homofob
@bloger bože ďakujem za jedného z veľmi mála čo pochopil pointu tejto diskusie, nerobí mu problém čítanie s porozumením a vidí o čom vôbec v tomto príspevku píšem👏🏼
@lujza123 nie moja pekná ja som neodsúdila všetkých🤣 ja si naopak myslím že väčšina z nich je úplne v poriadku a s takýmto násilným prezentovaním nesúhlasia (aspoň ti ktorých poznám) lebo im to v skutočnosti škodí. Odporučila by som ti doštudovať význam slova homofób a používať toto slovo na správnej adrese. Nie je homofób každý človek čo nesúhlasí s istými vyjadreniami nejakej skupiny a čo slepo nepodporuje urážanie pod príspevkom. Ak ja som homofób preto že nepodporujem urážky a nátlak tak už neviem.. ale ako vravím dostuduj si o tom a keď budeš vedieť aspoň o čom rozprávaš tak môžme diskutovať
A podľa pána boha si ževraj každý zaslúži existenciu na Zemi. Stvoril, tak sa človek nestaraj či má právo niekto, niečo existencie, ale pestuj,ako v jeho záhrade. Ja mám bibliu prečítanú,aj keď sa za nábožensky zmýšľajúcu nepovažujem,odporuje si vo veľa veciach. Biblia slúžila asi k režimu života poriadku, zamyslení,no veľa ľudí si ju už vyložilo podľa seba. Ak je Boh,myslel to možno v dobrom s tými prikázaniami, ale nedomyslel,že dal slobodnú vôľu každému 😏.
@bloger bože ďakujem za jedného z veľmi mála čo pochopil pointu tejto diskusie, nerobí mu problém čítanie s porozumením a vidí o čom vôbec v tomto príspevku píšem👏🏼
@lujza123 nie moja pekná ja som neodsúdila všetkých🤣 ja si naopak myslím že väčšina z nich je úplne v poriadku a s takýmto násilným prezentovaním nesúhlasia (aspoň ti ktorých poznám) lebo im to v skutočnosti škodí. Odporučila by som ti doštudovať význam slova homofób a používať toto slovo na správnej adrese. Nie je homofób každý človek čo nesúhlasí s istými vyjadreniami nejakej skupiny a čo slepo nepodporuje urážanie pod príspevkom. Ak ja som homofób preto že nepodporujem urážky a nátlak tak už neviem.. ale ako vravím dostuduj si o tom a keď budeš vedieť aspoň o čom rozprávaš tak môžme diskutovať
@autorka cize akceptovatelny homosexual je iba ten, co sa tym neprezentuje, resp. taky, co to taji ako nas pan prezident? nie je to pokrytecke?
@autorka cize akceptovatelny homosexual je iba ten, co sa tym neprezentuje, resp. taky, co to taji ako nas pan prezident? nie je to pokrytecke?
@kp7333 prosím ťa už prestaň. Neustále ma tu obviňuješ z veci čo som nenapísala. Dedukuješ si závery čo sa TEBE tvoria v hlave. Ja o ničom takom nikde nehovorím ani nepíšem. Ani zmienka nepadla odomna že sa tým nemá niekto prezentovať. Ty tu píšeš tak odveci ako keby si sa omylom ocitla v inej diskusii. Totálne mimo tému
Moja pekna...ty si jasna v kazdej diskusii.
@kp7333 ja píšem o nátlaku a urazkach pre nič, nie o normálnej prezentácií, nie o právach, nie o pochodoch, nie o nenávisti voči nim, ani nič podobné. To si ty píšeš v hlave asi
Prečo si založila túto tému? Pravdu, poprosím, ďakujem.
Pretože vyrovnaný človek má jasno.
Nuž, nedivil by som sa že tak ako falošné bolo to video boli aj tie urážlivé komentáre. Fungujú tu tisíce ľudí ktorí šíria nenávisť a hnev podľa manuálov. Vždy to vidno keď sa niečo stane tak to trvá aj niekoľko hodín kým tieto kontá začnú chrliť úplne rovnaké príspevky a niekedy sú ešte aj tak tupí že skopírujú aj komentár že vložiť len 1x na stránku, treba pozmeniť tretie slovo, dať obrázok atď...
Nuž, nedivil by som sa že tak ako falošné bolo to video boli aj tie urážlivé komentáre. Fungujú tu tisíce ľudí ktorí šíria nenávisť a hnev podľa manuálov. Vždy to vidno keď sa niečo stane tak to trvá aj niekoľko hodín kým tieto kontá začnú chrliť úplne rovnaké príspevky a niekedy sú ešte aj tak tupí že skopírujú aj komentár že vložiť len 1x na stránku, treba pozmeniť tretie slovo, dať obrázok atď...
@zuzanita1609 pretože som chcela vedieť aký majú názor ostatní ľudia či tiež len bezducho idú túto teóriu alebo sa aj zamyslime nad tým že keď chcem rešpekt rovnaké práva musím to aj dať. Či ľudia chápu že je rovnako odsúdeniahodné nadávať, urážať a tlačiť na LGBT ľudí ako aj urážať, nadávať a tlačiť na straight ľudí. Či ľuďom pripadá v poriadku aby 15 ročné deti dourazali pani v komentári len za to že napíše že jej nepríde že by mala byť povinná tá stužka. Ale poviem ti že už aj ľutujem že som diskusiu založila len netuším ako ju zmazať. So zdesením totiž zisťujem že ľudia nielenže s tým súhlasia ale ešte aj nevedia čítať a domyslaju si veci ktoré som nenapísala. Myslím že sa tu bežne diskutuje aj o väčších blbostiach. Tak preto.
@hiro no ja by som bola rada keby bolo falošné ale pridal ho úplne relevantný profil (influencerka celkom známa) a aj profily komentujúcich boli normálne nie žiadne fejky. Paradoxne práve vyrovnaní gay ľudia tam napísali tiež že im to čo sa tam strhlo v poriadku nepríde a ani ten nátlak
Vieš ako... chcieť môžu co len chcú. Treba ich nechať a neriešit. Nech sa duhuju. Fakt je ze nikto ale ze nikto nemusí okolo vedieť o.ich orientácii... tak aká diskriminácia?