icon

Povedať priateľovi, že vieme, že je gay?

Včera o 15:44

Ahojte, pekný podvečer.

Pred nedávnom som tu narazila na diskusiu chlapca, ktorý písal o tom že je gay a nevie ako to zoberie okolie.

V okruhu blízkych kamarátov máme chlapca, o ktorom sme si doteraz mysleli, že je na dievčata, až prednedávnom sme zistili, že ho priťahujú muži. Je to najlepší kamarát môjho snúbenca od detstva. Nikdy sme sa o tom nerozprávali otvorene, pretože je to každého vec. Celé zistenie bolo úplne náhodne a nečakané. Problém je, že on o tom nevie. Správame sa normálne, veď predsa ho menej radi mať nebudeme. Samu ma prekvapilo, ako to zobral môj snúbenec, kedže on to nikdy nijako extra nepodporoval, no napriek tomu, nemal ani jednu výhradu.

Chcela by som sa Vás pre to opýtať: Je podľa Vás lepšie mu povedať, že to vieme všetci a aj napriek tomu sa nič nemení alebo máme byť ticho, tváriť sa, že nevieme o ničom? Predsa, človek nechce, aby jeho najbližší priatelia sa cítili byť nepochopení.

d_ivana
Včera o 15:48

Osobne by som počkala, kým nenadnesie tú tému sám. Zjavne ešte nie je pripravený o tom hovoriť.

anonym_81ff71
Včera o 15:49

Brat má v partii jedného chlapca čo je gay
a pred cca 2-3 rokomi si ich zavolal na party celú partiu kamošov mylim že ich je 5-6 a povedal im že je gay , všetkých to prekvapilo a zároveň potešilo že mal toľko dôvery v ich reakciu
za mňa počkaj kým to povie sám je to tak lepšie

anonym_b1667d
Včera o 15:53

Spravala som sa k blizkemu bratrancovi uplne rovnako ked sme "to" o nom vedeli, ako nevedeli. Ziadne rozoberacky. Kym sam nezacal prirodzene o tom hovorit - nespomenul niekoho, nijak sme to neriesili. A aj ked spomenul, nijak sme to neriesili, diskutovali sme dalej. Myslim, ze to zbytocne analyzujes a riesis a presne toto clovek nechce, ci tak ci tak, mimo normy.

anonym_19b6c0
Včera o 16:00

nic by som nehovorila... tiez sa znamym nepredstavim ahoj som ta a ta a som lesba ci gaz ci co ... keby chcel zacne tu temu sam ...

anonym_a9795b
Včera o 16:03

Mám v okolí prípad, keď to povedali a dotyčnému sa uľavilo. Ae nemusí to platiť na každého.

anonym_2142e1
Včera o 16:06

Nič by som mu nehovorila. Nevidím dôvod.
Nie je povinný oznamovať svoju orientáciu.

abbey1
Včera o 16:10

@anonym_autor K tebe niekedy niekto prišiel a povedal, že vie o tvojej hetero orientácii? Ste priatelia, správať sa tak, tak k čomu rozoberať orientáciu?

anonym_61df39
Včera o 16:17

@anonym_autor možno aj on vie niečo o tebe ,alebo tvojom priateľovi 🥴

pr85
Včera o 16:20

@anonym_autor Prečo mu to musíš oznamovať? Páčilo by sa ti, keby ti niekto povedal, že o tebe vie, že si heterosexuálne orientovaná?

anonym_ee8f4a
Včera o 16:21

Ludia maju pravo na svoje tajomstva

anonym_4d5a2e
Včera o 16:23

Co sa staras do jeho orientacie?

martinmmartin
Včera o 16:29

pomoz mu s tym . Daj mu nenapadko mimochodom medzi recou vediet ze s tou temou si uplne ok a beries gay ludi . Nie jemu do xichtu ale ked pride na to vseobecne rec. Bude potom vediet ako sa zachovas ked bude ready prist s tym on

anonym_4a01c1
Včera o 16:52

@anonym_autor nič by som mu nehovorila,načo? To je jeho vec.

sisska96
Včera o 17:28

Načo hovoriť? Či nechápem prečo riešiť. Ak trtka s mužmi tak nazdravie

anonym_a925bb
Včera o 17:38

On nevie ze je gay a vy mu to idete laskyplne oznamit? Zaujimave - vzdy som si myslela, ze to oznamuje dotycny svojim blizkym a kamaratom, ze je gay. Nechapem preco mu to mate oznamovat vy. Vsak hadam je svojpravny. Kebyze si myslite nadalej, ze je hetero tak aj to by ste mu oznamovali

anonym_a65d16
Včera o 17:44

Povies kamoska, ze je skareda ...? To vie aj sama a nebude sa citit prilis dobre, ked jej to pripomenies. Mozno to chce drzat v tajnosti, tak to respektuj.

anonym_e27f2f
Včera o 17:47
@sisska96

Načo hovoriť? Či nechápem prečo riešiť. Ak trtka s mužmi tak nazdravie

@sisska96
Touto reakciou si prerazila pomyselné dno.