icon

Gravidná fenka

vanini
23. máj 2021

Dobry den viete mi niekto poradit? Nasa fenka kokerspaniel bola s psikom 19.3 dnes je to 65 den. Cakame steniatka teda myslime si. Pribrala ciciky ma naplnene mliekom a stale nic. Myslite ze by nemusela byt gravidna?

Strana
z3
dominika_sk
24. máj 2021

@vanini nie, nepovie. Je to mytus !

dominika_sk
24. máj 2021

@sruma zly človek je ten čo množi psy bez zmluvy, bez chovatelskeho servisu, bez papierov a tak absolutne nema kontrolu nad tym kde jeho psy končia a ako sa s nimi zaobchadza. Nedokažem pochopiť že je toho plny internet aj televizia a ešte stale sa najdu tupci ktori to nepochopili !

nistika
24. máj 2021

@dominika_sk tupec si tak mozno ty. vyjadrovat sa tymto sposobom o ludoch, o ktorych absolutne nic nevies je neprijatelne a nielen na modrom konikovi! hlavne ze mas papieroveho psa to ta isto zachrani.

maciatkolulu
24. máj 2021

@sruma ma ist so psom k veterinarovi a nie sa pýtať na modrom koňovi.... Na stenatachbzaroby, tak snáď jedna prehliadka aspoň, plus krimovo pre gravidne fenky atď... Za mňa tiež celé cez

dominika_sk
24. máj 2021

@nistika stači že viem že si myslia veci ako fena musi mať šteňata. To je dostatočny dovod. Ano,mam papieroveho psa ktory podstupil všetky možne vyšetrenia obliečiek, sluchu, srdca, paralyzy hrtana a ine, ma 4 roky a ešte šteňata nemala napriek tomu že som ju uchovnila. Ja nechcem množiť, ja chcem priniesť do chovu niečo vyznamne a až raz šteňata bude mať tak budu mať v zmluve že ich možem kedykolvek odobrať pokial zistim že su v zlych podmienkach a zakažem akykolvek nasledny predaj, šteňata pojdu k majitelom zdrave a otestovane. Ja som zodpovedny chovatel, nie toto čo tu predvadza autorka.

nistika
24. máj 2021

@dominika_sk ano o takychto som pisala...preco nie zo stanice? no lebo ta mam potom na krku....cele zle....a to som tiez zodpovedny psickar ale nemam potrebu sa druzit s niekym, kto si mysli ze ma na to pravny narok, lebo som si od neho kupila psa.

sirka9
24. máj 2021

@nistika lenže všetko je iba o komunikácii. dobrý chovateľ chce mať kontakt z viacerých dôvodov. jedným z nich je napríklad aj to, že by rád vedel, pokiaľ by sa u potomkov vystkytlo nejaké zdravotné riziko, ochorenie alebo niečo. pretože len vďaka práve takýmto informáciám dokážu z plemena a z chovu odstrániť takéto veci. a taktiež by sa tebe ako chavteľovi nepáčilo, keby vidíš, že tvoj odchov je týraný, vyviazaný na reťazi bez možnosti pohybu, zle živený, alebo ja neviem čo. od toho sú tie podmienky v zmluve. a zlý chovateľov na svoje odchovy bude kašľať a nebudete ho mať na krku. ale minimálne musel splniť podmienky uchovnenia, čo je stále lepšie, ako kríženie kadejakého psa s kadejakým psom, ktorého výsledkom je síce možno sa pes podobajúci sa na určité plemeno, dokonca môže byť aj zdravý, to nepopieram, ale princíp je niekde inde. a ked uz tak si proti tomu druzeniu sa, tak utulky maju ake podmienky? navyse, aj ten, kto množi (lebo su aj mnoziarne, kde svojich naozaj maju radi a chcu aby sa dostali steniatka do dobrych ruk - lebo pan veterinár povedal, že suka musi mat raz za zivot steniatka inak ochorie a umrie - co su tazke bludy, ale budiz), tak aj taky bude velmi rad, ked bude z casu na cas nieco o steniatku vediet.

nistika
24. máj 2021

@sirka9 dobre da sa povedat ze zmysel to ma....ale podporovat sa mi to nechce naozaj....a su v tom aj vystavy (mozno nie vo vsetkych) ale stanica mi povedala ze musim chodit na vystavy! akoze to je uplne cez a nieje v tom absolutne nic len obmedzovanie cloveka....a k utulkom som sa vyjadrila tiez...nie nezobrala by som si ani z utulku hlavne kvoli tomuto....
inak dnes su uz psi povinne zacipovane aj papierove aj nepapierove a to hned po narodeni. takze ak by ten pes skoncil niekde vypusteny pri ceste a podobne urcite mu podla cipu najdu jeho majitela a vinnika tejto situacie.. cize nevnimam to az tak nezodpovedne.

canany
24. máj 2021

@sirka9 ja ma len otazku k tej vete, ze vas to stoji kopu casu a nervov uchovnit jedinca, preco to teda robite? Ked to nerobite pre lasku k psom a s radostou, nechapem na co sa tym potom zaoberate a potom tu vypisujete ako nejaka nevyspata mamicka cerstveho novorodenca nervne komenty.
Ako som pisala na predchadzajucej strane pohybovala som sa v tych kruhoch, ano zalezi od rasy, ale yorkshiere nema okrem vystav ziadne bonitacie, ovvr a pritom stoji tolko, co labrador s povinnymi skuskami. Zozerie omnoho menej, tak ani to krmivo nie je adekvatna vyhovorka.
Chovatel co uchovni jednu fenu a 2krat do roka ma mlade, odchovane niekde v krabici, je pre mna na urovni mmozitela.
Ostatne som radsej necitala, lebo chovatelia si myslia, ze zozrali celu mudrost sveta. Napr jedna chovatelka mi rovno napisala, ze ved ked nemam na jej yorka s PP za 1400 eur, mozem si kupit bez PP na bazosi, tie stoja 500 eur. Tak asi tak k etike a moralke chovatelov.

sirka9
24. máj 2021

@nistika stanica nikoho nemoze donutit. ja to mam napriklad ako odporucanie, ci uz absolvovanie vystav alebo skusok z vykonu - kedze chovam take plemeno, ktore aj pre uchovnenie potrebuje skusku z vykonu a pre pracu tiez. ale nutit nikoho nechcem a ani nebudem. nie kazdy ma totizto take ambicie. z takej chovky kde su pre mna neprijatelne podmienky, by som si ani ja osobne psa nezobrala, aj keby boli zlati. a to cipovanie, hmmm. to je na dlhu debatu 🙂

canany
24. máj 2021

Je mi luto autorky, mna samu niektore tie komenty az dvihaju zo stolicky, to je tu take konikovske, polozit otazku a dostat odpoved uplne z ineho konca. Potom ze je narod slovenski vsetkym na smiech a spravia si z nas testovacich baranov a zametaju s nami ako s poslednou chamradou, az sa hanbim niekedy.

nistika
24. máj 2021

@canany ale to je nastastie len konikovske, myslim ze v normalnej spolocnosti by im to nepreslo :D

sirka9
24. máj 2021

@canany robím to práve z lasky k zvieratam a plemenu. to, ze ma to stoji peniaze a nervy nebola sťažnosť, ale to ste asi nepochopili. bol to len opis holého faktu. a ano, pokial nemate na psa s PP, je to vas problem. len skoda, ze iphone si vyberaju ludia par mesiacov a su ochotni zaplatit za neho neskutocne peniaze. ale ked ma ist o zivu bytost .... tak je im to vcelku jedno odkial ju maju a co sa deje. a moje komentare nie su nervne, snazim sa vysvetlit situáciu pokojne, neviem kde vidite nieco nervne. a ani tu nikoho neurazam na rozdiel od vas. dokonca sama som napisala, že take chovne stanice neuznavam. ale vy si vyberate iba to co chcete. ale to je v pohode. ja mam ako chovatel svedomie ciste, a mam ho ciste aj ako docaskar a zachranca steniat z osad. a aj ako majitel utulkaca, ktoreho ako 4 tyzdnoveho vyhodil niekto s jeho 6 surodencami v krabici pri dialnici a bolo mu jedno co sa s nim stane. takze asi tolko. a sorry, ale porovnavat yorkshira s labradorom je ozaj scestne. vo vsetkych smeroch.

dominika_sk
24. máj 2021

@nistika tu vobec nejde o moj narok ale o dobro psa. Dobry majitel nema problem ukazať 1-2x do roka že pes sa ma dobre. Aj mňa kontroluju a považujem za pekne a zodpovedne že mi chovatelka napiše alebo zavola ako sa mame a čo je nove. Takže ak s tym maš problem asi niečo skryvaš.

nistika
24. máj 2021

@dominika_sk ano urcite skryvam....moje sukromie a moj vzacny cas ktory nemam dovod niekomu len tak poskytovat....toto je argument za vsetky drobne...ved ukaz co mas v kabelke ak nic neskryvas nemas dovod ju drza pred svetom zatvorenu....ach boze...

dominika_sk
24. máj 2021

@nistika keby si mala aspon trošičku šajnu o chove netrepala by si taketo kraviny. Tvoj vzacny čas🤣🤣🤣 tak si ho uži

canany
24. máj 2021

@sirka9 porovnavam labradora s yorkom asi pre to, ze som mala obidvoch s PP a zaoberala sa aj s vystavami a uchovnenim, len na vysvetlenie, kedze tiez ste si vybrali len to co vam vyhovovalo. A neviem preco uz v druhom prispevku omielate iphone, mam najlacnejsi dual telefon na trhu, som samozivitelkou 2 deti s hypotekou a ano to ziadneho chovatela nezaujima, ani to ze mi po 13 rokoch umrela yorkshierka. Ale fajn, az mi vzrastie plat o 100 percent za 13 rokov aj ja si kupim stena s PP za 1000 eur.aco sa tyka utulkov, cez mesiac som sa doprosovala o psika vhodneho do bytu k dvom detom a macke. Z jedneho mi rovno napisali, ze mi k dvom detom ziadneho nedaju.

nistika
24. máj 2021

@dominika_sk tomuto som nepochopila....ja sa tym snad nezivym ci? ak by si ty trocha mala sajnu o zakladnych ludskych potrebach, tiez by si netrepala taketo kraviny....ale asi je to vsetko vpohode, ty by si mi psa nedala ja by som ho za tvojich podmienok aj tak nechcela cize je to vsetko vporiadku.

sirka9
24. máj 2021

@canany ja riesim nieco hlbsie ako si myslite. a telefon som spominala v jednom prispevku, nie v dvoch. a navyse som to nesmerovala na vas osobne, ale je tam napisane ľudia 🙂 takze si ma nemylte s niekym inym. ako vidite, snazim sa komunikovat slusne, na rozdiel od mnohych inych, ktori urazaju. a ano, utulky maju casto este viac podmienok nez ti chovatelia. a to, ze ste mali aj yorka aj labika s PP este neznamena, ze sa tieto dve plemena daju porovnavat. ci uz v narocnosti na starostlivost, na uchovnenie alebo naroky na pohyb, chov. kazde z tychto plemien ma svoje specifika, svoju narocnost v niecom. a viete preco chovatela nezaujima, ci ste samozivitelka s dvoma detmi? pretoze pes moze ochoriet a potom co? ho date utratit lebo nemate na liecbu? ano, aj takto chovatelia rozmyslaju. pokial totiz nemate na cenu psa, tak nemate ani na pripadnu naslednu liecbu. a v tomto ohlade je to dost pochopitelne. mnozka to riesit nebude. tym sa po zobrati psa uz nedovolate. ale chs ma nejaku zodpovednost (aj ked uznavam, ze nie kazda chs je taka aka by mala byt, a cierne ovce su aj medzi nimi). ale to neznamena, ze teraz budeme vsetci mnozit hlava-nehlava s odovodnenim, ze suka ma mat raz za zivot steniatka, ze suka ma pravo zazit ten pocit byt mama, atd atd. celá tato problematika ma dost hlbsie korene a pochopi iba ten co pochopit chce a nema potrebu na psoch zarabat - teda na ich utrpeni. ci je to mnozka alebo chs

canany
24. máj 2021

@sirka9 porovnavam hrusky s jablkami, lebo s nimi som mala skusenosti, nemozem sa vyjadrovat k vyzliam, ci belgicakom, ked som s nimi nepracovala a nemala ich doma. Tak snad mi ten chovatel za tu cenu garantuje, ze ma absolvovane zdravotne testy a vie garantovat nejake to zdravie steniatka, ved na co potom kupujem tak drahe stena, to mozem rovno kupit od mnozitela za zlomok ceny, to uz co je za myslienku, ze mi nepreda psa, lebo nebudem mat na liecbu psa s PP? K tym zdravotnym testom mam tiez svoje skusenosti ako ich falsuju, ale to uz je o inom. Preto nie som ochotna zaplatit za psa s PP taky peniaz, jedine za psa z tej chs co som spominala, ze majitel sa im plnohodnotne venuje. A takych chs je velmi malo. Zial chcela som nieco bytovejsieho.
A na tom sa zhodneme, ze zial kvazi chovatelia robia hanbu ozajstnym chovatelom, co to robia s laskou a mnozitelia robia hanbu takymto ako autorka, ktora chcela mat steniatka od svojej fenky. Ja lutujem, ze som nemala steniatka od mojej yorkshierky, mala uzasnu povahu, ziaden ustekany nervozny terier, nechala by som si ich vsetky, keby boli po maminke. A nebola by som sklamana z pristupu utulkov, nevidela na bazosi tie chudatka namnozene na biznis, husky s labradorom, husky s vlciakom a nehorazne kombinacie bytovych ras. Najviac z okolia Nitry, Rimavska Sobota a vychod.

pavlinas1
2. sep 2021

@vanini ja vám poviem prečo to hovoria. Známy veterinár sa nad tým tiež zamýšľal, prečo to niektorí veterinári hovoria, jemu z toho vyšlo jedine to, že narodením ďalších šteniat treba ďalšie očkovania, čipy, odcervenie a pre nich je to biznis, keby všetko vykastrovali pomaly by nemali robotu. Nie, nemusí mať šteňatá aspoň 1 za život, tak isto ako ani Vy nemusíte mať aspoň 1 za život dieťa.....

janne318
3. sep 2021

Útulky sú plné psích tulákov z ulice a zmesiek, ktorí majú čistokrvných predkov akurát vlkov tak asi spred 1000 rokov. Útulky NIE SÚ plné psov, ktoré boli onoho času šteniatkami z bazošu! Ale tak jasné, že chovateľky "papierových" psov (čiže oficiálne množky) nepotrebujú lacnejšiu konkurenciu! Veď keby zmizli z bazošu všetky bezpapierové šteňatá, ony by mohli tie svoje dokonalé šteňatá dokonalých rodičov a najdokonalejších chovateliek predávať za desaťnásobne vyššiu cenu oproti súčasnosti! 🙈🤦 Ešteže ľudia nemajú povinný predpísaný rodokmeň. To by tu nebolo s kým diskutovať.🤷😎

Strana
z3