icon

Hádanka. Viete odpoveď?

lydunka11
23. jan 2010

Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka

Naozaj existuje jasná odpoveď.

Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!

Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.

sares
1. feb 2010

jabber: Stojíte u tří vypínačů. Víte, že patří ke třem žárovkám, které jsou v místnosti, kam vede dlouhá a klikatá chodba - tzn. že ze svého místa vůbec nemůžete vidět, zda některá svítí nebo ne. Všechny tři vypínače jsou nyní v poloze vypnuto.
S vypínači můžete manipulovat jak chcete, pak jednou projít chodbou a podívat se do místnosti. Tam musíte říci, který vypínač je od které žárovky.
Jak na to?

jabber
1. feb 2010

jo, už to mám:
Stojíte u tří vypínačů. Víte, že patří ke třem žárovkám, které jsou v místnosti, kam vede dlouhá a klikatá chodba - tzn. že ze svého místa vůbec nemůžete vidět, zda některá svítí nebo ne. Všechny tři vypínače jsou nyní v poloze vypnuto.
S vypínači můžete manipulovat jak chcete, pak jednou projít chodbou a podívat se do místnosti. Tam musíte říci, který vypínač je od které žárovky.
Jak na to?

jabber
1. feb 2010

sares 😀 dík 😀

jabber
1. feb 2010

Nechám je zapnuté různě dlouho a pak půjdu osahat žárovky? Ta co svítila nejdéle bude nejteplejší? 😀

mudr.
1. feb 2010

hura, tak rakev je vyresena 😀
no ja bych prave cvakala jen jednim vypinacem, aby zarucene praskla jen jedna zarovka 😀 pak uz by se to dalo zjistit lehce, jaka zarovka k jakemu vypinaci patri 😅

jabber
1. feb 2010

Vlastně by stačilo nechat třeba 10 minut zapnutý jen jeden vypínač, pak ho vypnout - žárovka bude teplá, na druhý vůbec nesahat - žárovka bude studená. A třetí vypínač zapnout - žárovka bude svítit 😀

sares
1. feb 2010

tak já se sem dostanu až večer, to zas budu celej den myslet na žárovky 😀 . Přemýšlejte, ať tu večer najdu řešení 😉

sares
1. feb 2010

jabber, to je dobrej nápad, že bys na to kápla? 😕

mudr.
1. feb 2010

jeeee to vubec neni spatny napad 😉 😅 😅 😵 😵

jabber
1. feb 2010

tak uvidíme 😀 třeba to má víc řešení 😀

mavanka
1. feb 2010

ahojky, žárovky - rozsvítim jednu, nechám dlouho svítit, pak zhasnu, rozsvítim druhou a běžim chodbou, ta co je teplá, je ta první, ta rozsvícená je druhá a ta studená je třetí 🙂

mudr.
1. feb 2010

no a ted nam teesaa rekne, ze se na zarovky sahat nesmi a jsme v pytli... 😒 😅

teessa
1. feb 2010

ahojte už sem tu děcka sou nemocný takže čas je hlavně večer...

Jabber uhodla!! 😵

teessa
1. feb 2010

bych potřebovala vyřešit hádanku co mám kurník porád vařit když tu nic není 😅 😀

mudr.
1. feb 2010

no tak slavaaaa 😵 😵 😵
jabber- gratuluji 😵 😵 😵 😵udelej detem krupicovou kasi 🙂
nebo mlikovou polivku, tu moje decka milujou a i ja 😅 😵

mavanka
1. feb 2010

jé, já si nevšimla, že tu byla i další stránka a tam bylo i řešení, ale neopisovala jsem.... 😝

jabber
1. feb 2010

díky 😀

Tak se jdu podívat, co tu máme nového na procvičení mozečku - a ono nic? 😅 😀 😀

petruska77
1. feb 2010

ja mam jednu hadanku, uz mame vsetko uhadnute? nech sa to zase nepletie...

emanka
1. feb 2010

ak je všetko uhádnuté, tak daj peti...

petruska77
1. feb 2010

Bill a jeho bratr Tom doprovazeli na letiste svou matku, odletajici na dovolenou. Nahle Bill uvidel v davu nejakeho muze.
"Hele Tome, vis kdo to je?"
"Nemohu tomu uverit", zaseptal Tom. "To je Phil!".
Mel pravdu. Jak vlastne Phila poznali? Ani jeden z bratru jej dosud nevidel.

emanka
1. feb 2010

No, Peti, dík, ale nemám ani šajnu 😝

Aj vieme, kto je ten Phil? Nie je to ich trojča? A spoznali ho podľa toho, že sú rovnakí?

petruska77
1. feb 2010

no emanka 😕 a ze nemas ani sajnu a hned si uhadla 😀

alca85
1. feb 2010

mal tabulku ja som Phil... 😕

petruska77
1. feb 2010

len doplnim, ze ich matka mala trojcata, ale bola chudobna, jedno musela dat na adopciu, takze ti dvaja ho nikdy nevideli az na letisku 😉

emanka
1. feb 2010

Peti, ale keď som to písala fakt som nemala ani šajnu 😕 Len potom ma napadlo, že môžu byť trojčatá 😉

zuzkaku
1. feb 2010

Ponožky
Na pude, kde je tma, visí na šnurách pomíchané cerné a bílé ponožky.
Jaký nejmenší pocet ponožek musíte z pudy prinést, aby bylo zaruceno, že budete mít alespon jeden pár
ponožek stejné barvy?
(Podotýkám ješte jednou, že na pude je tma, a proto netušíte, jakou barvu má ponožka, kterou zrovna
berete ze šnury…)

mavanka
1. feb 2010

aspoň tři :o)

zuzkaku
1. feb 2010

mavanka... 😉 áno...

teessa
1. feb 2010

dobrý večer tu to nák vázne...

šupnu zas jednu spíš pro pobavení

Arnold Schwarzenegger to má dlouhé. Helmut Kohl to má krátké. Madonna to nemá vůbec. Papež to má, ale nepoužívá to. Co je to?

emjee
1. feb 2010

poznate hru fish fillets? to je nieco pre logicky mysliacich 😉 ja ju mam rozohranu uz asi 5 rokov 😀