Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
Kombinácia Súčin Súčet
72 x 1 x 1 72 74
36 x 2 x 1 72 39
18 x 4 x 1 72 23
9 x 4 x 2 72 15
9 x 8 x 1 72 18
6 x 6 x 2 72 14
8 x 3 x 3 72 14
12 x 6 x 1 72 19
12 x 3 x 2 72 17
18 x 2 x 2 72 22
6 x 3 x 4 72 13
3 x 24 x 1 72 28
no nic asi zase pujdu stejně enteligentní jak předtím... dobrou
no já bych chápala, když mají dvojčata, že by řekli, že starší dcera má psa - když ty dvě mladší jsou stejně staré....ale takhle 😅
nemeli oni trojcata??? 😀
ja som z toho mimo
jo, že by měli starší dvojčata?
mají číslo baráku 14
jabb- jak jsi na to prisla?
😀 cislo domu 14 - sedi
jasně, už to chápu 😀 no jo, měla jsem si udělat tabulku 😀
jasné, tam vychádzajú iba 2 14-ky a v tej jednej sú najstaršie tie 6-ročné, takže nie sú najstaršie, lebo hovorila iba o jednej...no tak nejak som to myslela na predchádzajúcej strane...vylučovacia metóda
mudr - mají barák č. 14 - to on věděl, ale k číslu 14 jsou dvě varianty a jen v jedné z nich je starší dcera 😀
tak snad vsetci pochopili a mozeme ist spat 🙂
tak, tak, môžeme ísť spať 😉
no jo, mít tu tabulku..... 😀 Ale stejně nevím, jestli bych přišla na všechny kombinace 😀
jabber, ani ja nie, a ak áno, tak určite by mi to trvalo pol dňa 😀
od ted vim, ze bez tuzky a papiru uz ani ranu 😀
Baby, idem spať, ahojte 🙂
taky valim, tak dobrou 😉
Tak ona nakonec mohla mít i morče....třeba 😀
tak dobrou noc 🙂
este na dobru noc:
Mensa je organizácia združujúca nadpriemerne inteligentných ľudí. Pár rokov dozadu sa konalo medzinárdné stretnutie jej členov. Niekoľko účastníkov konferencie sa vtedy vybralo spolu na obed. Všetci si posadali za stôl a ako tam tak sedeli a čakali na jedlo, niekto si všimol, že na vrchnáčiku je napísané "Soľ", no v dózičke je korenie a naopak - v koreničke je zase soľ.
Dali všetky múdre hlavy dokopy a keďže to všetko boli členovia prominentnej iq organizácie, za pol hodinu vymysleli spôsob, ako vymeniť v dózičkách soľ a korenie medzi sebou. Samozrejme, ani zrnko soli, ani štipka korenia, nemohla byť rozsypaná. Mohli však pri tom použiť všetko, čo našli na stole: papierové servítky, špáradlá balené v papierových mini-obaloch, plytký tanierik, podložky pod pivo a polo-prázdnu dózičku na ocot so sklenenou zátkou.
emjee - že by vyměnili ty víčka? 😀
😀 no jo 😀
😀 tak už radši jdu, než zas něco vybalíš 😀 😉
ahojte,
dufam ze sa mozem obcas zapojit, normlane som donutena ja rozmyslat, ked citam temu na MK a to sa mi v poslednej dobe stavalo velmi malo 😀
emjee, sak vymenim vrchnacik nie? 😉 🙂 ci to sa nemoze?
tak ste ma predbehlo pokial napisem 😀
tak teda nieco na "zajtra" 😀
Vo väzení je 100 väzňov. Každý z nich je umiestnený v samostatnej cele (na samotke), pričom väzni nemajú dovolené navzájom sa stretávať, ani inak spolu komunikovať. Vo väznici však existuje jedna miestnosť, v ktorej nie je nič iné okrem žiarovky a vypínača. Na začiatku je žiarovka zhasnutá.
Každý deň strážcovia náhodne vyberú jedného väzňa a odvedú ho do tejto miestnosti. Tam sa daný väzeň môže slobodne rozhodnúť, či svetlo zažne alebo zhasne, respektíve či ho nechá zažaté alebo zhasnuté.
Hociktorý z väzňov má právo hociktorý deň vyhlásiť, že v miestnosti so žiarovkou sa už vystriedalo všetkých 100 väzňov. Ak to bude pravda, všetci väzni budú prepustení. Ak to však pravda nebude, t.j. ešte stále v danej miestnosti niektorý väzeň nebol, všetci budú okamžite bez milosti popravení.
Pred začiatkom tejto skúšky je väzňom dovolené, aby sa všetci stretli a dohodli si spoločnú stratégiu.
Ako majú postupovať, aby sa zachránili?
POMÔCKA:
Jedným z možných riešení je, že ak väzeň navštívi danú miestnosť prvýkrát, zanechá tam nejakú značku, napríklad na stene a pod. Alebo že si vyzlečie spodné prádlo a zanechá ho v kúte. Väzeň, ktorý by ako prvý napočítal 99 cudzích značiek (spodkov) by mohol vyhlásiť, že sa v miestnosti už vystriedali všetci. Toto riešenie však nehľadáme. Správna cesta vedie cez žiarovku.
POZNÁMKY pre špekulantov a rýpalov:
- Žiarovka má dostatočne dlhú životnosť, čo v našom hlavolame znamená nekonečnú.
- Rovnako aj všetci väzni majú dostatočne dlhú životnosť 🙂, t.j. nie je potrebné počítať s prípadom, že by niektorí z nich zomreli ešte pred finálnym prepustením / popravením.
dobre ranko 🙂
emjee otazocka... Moze tam ist jeden vazen viackrat pricom iny by tam este nemusel byt vobec? myslim tym, ze ci strazca vyberie vazna do tej spešl cely vzdy z tych co tam este neboli? Lebo ak ano, tak asi viem odpoved, ale ak nie tak dalej tapem 🙂
emjee - ten samý vězeň tam může víckrát, že, když je vybírají náhodně..... 😀 Jinak by to bylo příliš snadný 😀 😀
kurňa, to je zase případ 😎

emjee • 1d • Dnes o 00:15
jabber a to prave ne
vztahuje se na jabber • 1d • Dnes o 00:13
no ale jedna by byla vždycky nejstarší - i kdyby dvojčata neměli, ne?