icon

Hádanka. Viete odpoveď?

lydunka11
23. jan 2010

Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka

Naozaj existuje jasná odpoveď.

Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!

Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.

emjee
1. feb 2010

emjee • 1d • Dnes o 00:15
jabber a to prave ne

vztahuje se na jabber • 1d • Dnes o 00:13
no ale jedna by byla vždycky nejstarší - i kdyby dvojčata neměli, ne?

emjee
1. feb 2010

Kombinácia Súčin Súčet
72 x 1 x 1 72 74
36 x 2 x 1 72 39
18 x 4 x 1 72 23
9 x 4 x 2 72 15
9 x 8 x 1 72 18
6 x 6 x 2 72 14
8 x 3 x 3 72 14
12 x 6 x 1 72 19
12 x 3 x 2 72 17
18 x 2 x 2 72 22
6 x 3 x 4 72 13
3 x 24 x 1 72 28

teessa
1. feb 2010

no nic asi zase pujdu stejně enteligentní jak předtím... dobrou

jabber
1. feb 2010

no já bych chápala, když mají dvojčata, že by řekli, že starší dcera má psa - když ty dvě mladší jsou stejně staré....ale takhle 😅

mudr.
1. feb 2010

nemeli oni trojcata??? 😀

emanka
1. feb 2010

ja som z toho mimo

jabber
1. feb 2010

jo, že by měli starší dvojčata?

jabber
1. feb 2010

mají číslo baráku 14

mudr.
1. feb 2010

jabb- jak jsi na to prisla?

emjee
1. feb 2010

😀 cislo domu 14 - sedi

jabber
1. feb 2010

jasně, už to chápu 😀 no jo, měla jsem si udělat tabulku 😀

emanka
1. feb 2010

jasné, tam vychádzajú iba 2 14-ky a v tej jednej sú najstaršie tie 6-ročné, takže nie sú najstaršie, lebo hovorila iba o jednej...no tak nejak som to myslela na predchádzajúcej strane...vylučovacia metóda

jabber
1. feb 2010

mudr - mají barák č. 14 - to on věděl, ale k číslu 14 jsou dvě varianty a jen v jedné z nich je starší dcera 😀

emjee
1. feb 2010

tak snad vsetci pochopili a mozeme ist spat 🙂

emanka
1. feb 2010

tak, tak, môžeme ísť spať 😉

jabber
1. feb 2010

no jo, mít tu tabulku..... 😀 Ale stejně nevím, jestli bych přišla na všechny kombinace 😀

emanka
1. feb 2010

jabber, ani ja nie, a ak áno, tak určite by mi to trvalo pol dňa 😀

mudr.
1. feb 2010

od ted vim, ze bez tuzky a papiru uz ani ranu 😀

emanka
1. feb 2010

Baby, idem spať, ahojte 🙂

mudr.
1. feb 2010

taky valim, tak dobrou 😉

jabber
1. feb 2010

Tak ona nakonec mohla mít i morče....třeba 😀

tak dobrou noc 🙂

emjee
1. feb 2010

este na dobru noc:

Mensa je organizácia združujúca nadpriemerne inteligentných ľudí. Pár rokov dozadu sa konalo medzinárdné stretnutie jej členov. Niekoľko účastníkov konferencie sa vtedy vybralo spolu na obed. Všetci si posadali za stôl a ako tam tak sedeli a čakali na jedlo, niekto si všimol, že na vrchnáčiku je napísané "Soľ", no v dózičke je korenie a naopak - v koreničke je zase soľ.

Dali všetky múdre hlavy dokopy a keďže to všetko boli členovia prominentnej iq organizácie, za pol hodinu vymysleli spôsob, ako vymeniť v dózičkách soľ a korenie medzi sebou. Samozrejme, ani zrnko soli, ani štipka korenia, nemohla byť rozsypaná. Mohli však pri tom použiť všetko, čo našli na stole: papierové servítky, špáradlá balené v papierových mini-obaloch, plytký tanierik, podložky pod pivo a polo-prázdnu dózičku na ocot so sklenenou zátkou.

jabber
1. feb 2010

emjee - že by vyměnili ty víčka? 😀

emjee
1. feb 2010

😀 no jo 😀

jabber
1. feb 2010

😀 tak už radši jdu, než zas něco vybalíš 😀 😉

bubadlo27
1. feb 2010

ahojte,
dufam ze sa mozem obcas zapojit, normlane som donutena ja rozmyslat, ked citam temu na MK a to sa mi v poslednej dobe stavalo velmi malo 😀

emjee, sak vymenim vrchnacik nie? 😉 🙂 ci to sa nemoze?

bubadlo27
1. feb 2010

tak ste ma predbehlo pokial napisem 😀

emjee
1. feb 2010

tak teda nieco na "zajtra" 😀

Vo väzení je 100 väzňov. Každý z nich je umiestnený v samostatnej cele (na samotke), pričom väzni nemajú dovolené navzájom sa stretávať, ani inak spolu komunikovať. Vo väznici však existuje jedna miestnosť, v ktorej nie je nič iné okrem žiarovky a vypínača. Na začiatku je žiarovka zhasnutá.

Každý deň strážcovia náhodne vyberú jedného väzňa a odvedú ho do tejto miestnosti. Tam sa daný väzeň môže slobodne rozhodnúť, či svetlo zažne alebo zhasne, respektíve či ho nechá zažaté alebo zhasnuté.

Hociktorý z väzňov má právo hociktorý deň vyhlásiť, že v miestnosti so žiarovkou sa už vystriedalo všetkých 100 väzňov. Ak to bude pravda, všetci väzni budú prepustení. Ak to však pravda nebude, t.j. ešte stále v danej miestnosti niektorý väzeň nebol, všetci budú okamžite bez milosti popravení.

Pred začiatkom tejto skúšky je väzňom dovolené, aby sa všetci stretli a dohodli si spoločnú stratégiu.

Ako majú postupovať, aby sa zachránili?

POMÔCKA:
Jedným z možných riešení je, že ak väzeň navštívi danú miestnosť prvýkrát, zanechá tam nejakú značku, napríklad na stene a pod. Alebo že si vyzlečie spodné prádlo a zanechá ho v kúte. Väzeň, ktorý by ako prvý napočítal 99 cudzích značiek (spodkov) by mohol vyhlásiť, že sa v miestnosti už vystriedali všetci. Toto riešenie však nehľadáme. Správna cesta vedie cez žiarovku.

POZNÁMKY pre špekulantov a rýpalov:
- Žiarovka má dostatočne dlhú životnosť, čo v našom hlavolame znamená nekonečnú.
- Rovnako aj všetci väzni majú dostatočne dlhú životnosť 🙂, t.j. nie je potrebné počítať s prípadom, že by niektorí z nich zomreli ešte pred finálnym prepustením / popravením.

petruska77
2. feb 2010

dobre ranko 🙂

emjee otazocka... Moze tam ist jeden vazen viackrat pricom iny by tam este nemusel byt vobec? myslim tym, ze ci strazca vyberie vazna do tej spešl cely vzdy z tych co tam este neboli? Lebo ak ano, tak asi viem odpoved, ale ak nie tak dalej tapem 🙂

jabber
2. feb 2010

emjee - ten samý vězeň tam může víckrát, že, když je vybírají náhodně..... 😀 Jinak by to bylo příliš snadný 😀 😀
kurňa, to je zase případ 😎