Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
mam pokreslený tři papíry, ale vyšlo mi to taky tak
jabber, mne vyšlo Gloria Cyrila a Eva Adama a tebe Eva Cyrila a Gloria Adama....ale to je v podstate jedno, malo by to byť správne 😉
mělo by to tak být, mám to doma zkontrolovaný 😀
Takže by to malo byť správne, keď to aj sares tak vyšlo...
dajte tip ako dalej
emjee, ja som iba začala dokladať mená a vyšlo mi to, niečo som musela poopraviť, aby to sedelo podľa zadania a bolo. Na to podľa mňa nie je nejaký návod
emjee, ja začala tim, že cyril miluje filomenu a to samy pak dosadila do tretiho radku, pak na druhy pokus dosadila, koho miluje Boris, to dala do druhyho radku a tak dokola, az to vyslo 😅
emjee, povedz mužovi, nech porovná riešenie a nech sem iba napíše áno alebo nie....a ty môžeš riešiť ďalej 😀
mne vyslo
C - F - D - G - A - H - B - E - C
idem pozriet spravny vysledok
já si udělala tabulku:
Cyril -> ->David->
Adam-> -> ->Eva
Boris-> -> ->Filoména
David-> -> ->
a pak jsem dosazovala 😀 Začala jsem tím, že Helena bude pravděpodobně v řádku buď s Evou nebo Filoménou
Adam miluje Helenu, Helena miluje Borisa, Boris miluje Evu, Eva miluje Cyrila, Cyril miluje Filoménu, Filoména miluje Dávida, Dávid miluje Glóriu a Glória miluje Adama. - oficialny vysledok
A ten David v první řádce musel milovat tu samou jako ve čtvrté řádce - to byla kontrola 😀
Tak super 😵 🙂
ok, idem spať, dobrú zajtra 😉
na dobru noc:
Jedného dňa, presne v deň babkiných narodenín, sa jej vnučka rozhodla, že upečie nejaké koláče a pôjde babku navštíviť. Babka žila na opačnom konci mesta. Medzi domom vnučky a domom kde bývala babka bolo 7 mostov, cez ktoré bolo treba prejsť. Iná cesta neexistovala. Na každom moste však stál mýtnik, ktorý vyberal poplatky za prechod cez most. Každý mýtnik si od vnučky pýtal presne polovicu koláčov, ktoré niesla. Pretože sa ale vnučka vždy na mýtnika pekne usmiala, ten jej za to jeden koláč vrátil späť.
Koľko koláčov musí vnučka upiecť a zobrať zo sebou, aby babke doniesla presne 2 koláče.
a este jedna:
Pán Strážny je nočný strážnik v jednej veľkej firme. Pán Veľký je zas jej generálnym riaditeľom. Raz ráno sa pán Strážny už-už chystal odísť domov, keď na schodoch stretol pána Veľkého, ktorý práve prichádzal do práce.
"Chystáte sa v blízkej dobe na nejakú dlhú cestu lietadlom?" opýtal sa ho.
"Áno, dnes poobede odlietam na služobnú cestu do Londýna," potvrdil pán Veľký.
"Nikam necestujte!" varoval ho pán Strážny.
"Prečo?" udivene sa opýtal generálny riaditeľ.
"Minulú noc som mal taký sen. Snívalo sa mi, že vaše lietadlo vybuchlo a všetci zahynuli."
Pretože bol pán Veľký veľmi poverčivý, služobnú cestu radšej odvolal. Celé poobedie nervózne sledoval televíziu. A naozaj, podvečer hlásili v správach výbuch lietadla na pravidelnej linke do Londýna. Oblial ho pot a asi 15 minút sedel ako obarený vo svojom riaditeľskom kresle. Keď sa potom prebral, zdvihol telefón a zavolal svojej sekretárke:
"Anička? ... Anička, poznáte toho vrátnika, ako sa len volá, pán Strážny myslím? ... Áno, ten. ... Zavolajte na personálne, nech ho ihneď prepustia."
preco ho prepustil?
bože, já odsud neodejdu 😀
zeby preto lebo nemal co v noci spat ked je v sluzbe? 😅
protože si myslel, že měl v tom prsty, že to byl terorista 😀
nawal - presne tak
jedna na začátek dne ( snad tu ještě nebyla ): je to hnědé a skáče v lese na laně.....co je to?
sares - srnka chytena do pasce (oka)?
nee 😀, zkus ještě
parasutista co sa zaplietol do stromov?
tou srnkou v oku si byla bliz 😉
a jak je to s tema kolacema, nevis? Kdyz jich je lichy pocet a straz chce pulku, tak ten lichej deli na pul, nebo si vezme vetsi/mensi pulku tech kolacu?
s tymi kolacmi je to jednoduchsie nez sa zda 😀
takze nejake ine zviera v pasci?
tak ako pocitam tak pocitam - vychadza mi ze 2 kolace 😨 ta to nejaka haluz, ne? zeby v tom bola ta jednoduchost? ze vzdy jej 1 kolac zoberie a zase jej ho pekne vrati?

že by to tak naozaj bolo? nemá nám to kto potvrdiť, keďže ani emjee ešte nevie odpoveď. Keď to ešte niekomu tak výjde, tak to bude správne. Ale inak to ani nemôže byť, nie?