Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
to se nemůže vyrovnat, když nebyla mlha a bezvětří
emjee - jojo 🙂
tak neviem ci som postupovala v sulade so spravnym riesenim, ale ved tiez je to tam odpocitane len v inom poradi 😉 a hlavny je vysledok, no nie? 😀 na strednej som skoro vzdy dospela na matike k vysledku inym sposobom ako nas ucili, ale mali sme nastastie suprovu matikarku, ktora mi to tolerovala 😉 dnesny minister skolstva by ma asi hnal svinskym krokom 😠
co mame dalsie? 😀
já už nic 🙂
emjee, ty jsi říkala, že máš ráda ty matematický hádanky, že?
jabber- porad nechapu 😀 😀 😀
jezismarja emjee fakt: 12:4 ake jednoduche 😝 a ja zase rovnica na 2 riadky 😀
jo jo 😀
mudr - otázka zněla, kolik dní v měsíci byla mlha, bezvětří, chladno a oblačno zároveň - chápeš?
matematicka rozcvicka:
Otec má teraz 42 rokov. Jeho syn 16 rokov.
Kedy bude otec tri-krát starší ako jeho syn?
za 6 let?
jabber, ale inac to znenie podla mna nie je celkom spravne, lebo by malo byt, ze kolko dni MINIMALNE bolo mlha, bezvetrie, chladno a oblacno zaroven - a to je tych 20% ale teoreticky sa to mohlo vsetko trafit zrovna do tych 65% ked bola mlha a to je teda zase MAXIMALNY pocet dni,
cize otazka: kolko dni bolo mlha, bezvetrie, chladno a oblacno zaroven nema jednoznacnu odpoved 😉 alebo potom interval 20-65%
mudr. neee
ve 48?
no to už propásli... 😝
suhlas s uci
ajo já su kráva....
blbost, beru zpet 😀 to by bylo moc jednoduchy 😀 😝
mavanka vie 🙂
před třemi lety to tak bylo... 13 a 39
no mne vychadza, ze uz nikdy, ze to bolo vtedy, ked mal syn 13 a otec 39 😕
no hurá, aspoň jsem něco stihla vyřešit on-line... a teď hurá do sprchy 🙂
uci - ano, to máš pravdu, ale já to nevymýšlela 😀 Přesně tak, mohlo být 65% dní to všechno - ale tam šlo o to počítání. Ale jako souhlas, napsaný je to nepřesně 😀
😉
nieco na rozmyslanie (lustim zaroven s vami):
V jednom dome žili spolu otec, matka, syn a dcéra. Počas noci jeden z týchto štyroch obyvateľov domu zavraždil jeho iného obyvateľa. Ďalší člen tejto podarenej rodinky mu pri tom priamo pomáhal. Iný člen bol "len" svedkom celého procesu.
O celej udalosti vieme s istotou povedať:
1. Svedok a pomocník vraha nie sú rovnakého pohlavia.
2. Najstarší obyvateľ domu a svedok vraždy nie sú rovnakého pohlavia.
3. Najmladší obyvateľ domu a obeť neboli rovnakého pohlavia.
4. Pomocník vraha bol starší ako obeť.
5. Otec je (prípadne bol) najstarším členom rodiny.
6. Vrahom nie je najmladší člen rodiny.
Otázka pre vás: Kto je kto? (Kto je vrah, kto svedok, kto pomocník a kto obeť?)
POZNÁMKY a UPRESNENIA:
Vrah nezavraždil sám seba.
Matka a otec sú biologickí rodičia syna aj dcéry.
emjee - tak tahle bude asi jen pro tebe, nebo teda nevím - nechci nikoho podceňovat 😀 - ale pro mě určitě ne 😀
Pro následující trojice čísel doplňte matematické operace, závorky a středoškolské funkce, aby byl výsledek vždy roven 6. Nesmíte použít žádné další číslice navíc:
0 0 0
1 1 1
2+2+2 = 6 (příklad)
3 3 3
4 4 4
5 5 5
6 6 6
7 7 7
8 8 8
9 9 9
Poznámka: Nezapomeňte, že funkce třetí odmociny obsahuje navíc číslici 3, takže nesplňuje zadání.
Poznámka: Speciální funkce (např. f(x) = 2 pro každé x) se nepovolují. Funkce musí mít své jméno známé středoškolákům (např. funkce signum se bere až na vysoké škole).
jabber ty brdo, ze stredoskolske funkcie a to su preboha ktore? 😀 😀 😀
teda nák nechápu jak z nuál jde udělat 6

su 3 poobede 😉