icon

Hádanka. Viete odpoveď?

lydunka11
23. jan 2010

Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka

Naozaj existuje jasná odpoveď.

Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!

Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.

uci
4. feb 2010

jabber - dik za body, nakreslim si ich na nastenku hned vedla prveho obrazku mojej dcery 😀
emanka - no ale aky by to malo zmysel? ved toto nie je sutaz o najvacsieho machra 😉 ja myslim, ze nam vsetkym ide o to, aby sme na tej materskej uplne nezblbli a trochu si potrenovali tie nase zakrpatene mozocky, no nie? 😉 i ked vlastne zabudam, ze tu nemusia byt len zenske na materskej 😕 tak ale aj tak myslim, ze nam ide o rovnaky ciel 😉

uci
4. feb 2010

ja osobne som v tejto teme trochu pookriala, lebo uz to so mnou vyzeralo velmo zle - uz som si nevedela spomenut ani ako sa vola kucharska kniha, a ked som chcela povedat manzovi aby mi ju podal, tak asi takymto sposobom: "no hento tam v tej policke hore, to co sa otvara a je tam napisane vselico, ze co sa vari"... tak az vtedy pochopil, ze o co mi ide 😀
no ale po vyrieseni zopar hadaniek mam hned lepsi pocit 😉

emanka
4. feb 2010

uci, jasné, že nám ide o to, ja by som ani nemala radosť z toho, kebyže to vygooglim a ani by ma to nebavilo...veď ide hlavne o zábavu a prevetranie mozgových závitov 😀
ale už tu bolo zopár takých machrov, čo ani neporozmýšľali a hneď googlili 😝

no a to s tou kuchárkou veľmi dobre poznám, ja si niekedy v obchode pripadám ako blbec, keď si nemôžem spomenúť na nejaký výraz a iba tam kokcem, no katastrofa 😝 😀

uci
4. feb 2010

jj emanka, taka zenska na materskej sa hned pozna - len co otvori usta 😀

krijin
4. feb 2010

nee, teda krom Masseneta... Hrála jsem asi 10 let na klávesy, takže jsem jen lovila názvy z hlavy... Ale o Massenetovi jsem v životě neslyšela natož o jeho operách... ale přece jich nenechám než těch 11... 😀

krijin
4. feb 2010

teda jestli jsem to srozumitelně napsala, negooglila jsem odpověd, ale seznam oper od Masseneta 😉

krijin
4. feb 2010

tuhle hádanku mi dal jednou na večírku kolega z práce... málem jsem kvůli tomu tenkrát nešla spát, ale podařilo se... 😉
Pětice pirátu uloupila poklad, přesně sto zlatých.
Piráti mají zvláštní způsob, jak rozdělit kořist:
-Nejstarší navrhne, jak by kořist rozdělil on.
-Všichni pak hlasují.
-Pokud získá nadpoloviční většinu, tak je po jeho.
-Pokud ji nezíská, tak ho ostatní zabijí a začíná vše od znova, jen je o piráta méně.
Všichni piráti jsou v tomto dělení velmi zběhlí. Nikdy si nedovolí porušit pravidla.
Každému pirátovi jde v první řadě o svůj život. Hned ve druhé o svůj majetek. A když nejde ani o majetek, ani o život, tak rád uškodí ostatním.
Jak dopadne dělení?

jabber
4. feb 2010

krijin - ano správně 🙂
jsou tam v tomto pořadí, kdyby se někdo chtěl mrknout:

Armida - Dvořák
Dalibor - Smetana
Libuše - Smetana
Manon - Massenet
Bohéma - Puccini
Salome - Strauss
Aida - Verdi
Rusalka - Dvořák
Titus - Mozart
Jakobín - Dvořák
Tosca - Puccini
Eva - Foerster

jabber
4. feb 2010

Jako googlit by se ty výsledky daly asi všechny, ale jaký by to mělo význam 🙂

mavanka
4. feb 2010

navrhne nechat sobě 34 a dalším dvěma po 33 a dalším dvěma nejmladším nic?

krijin
4. feb 2010

mavanka ne

uci
4. feb 2010

tak ja nyvrhujem, ze ten najstarsi pirat by dal 52 zlatych najmladsiemu, 1 zlatu 2. najstarsiemu a 47 by si nechal

jabber
4. feb 2010

uci - ale to by mu nadpoloviční většina neschválila, si myslím 😅

uci
4. feb 2010

alebo este vyhodnejsie riesenie by bolo 50 zlatych 3. najstarsiemu a 1 zlatu 2. najstarsiemu a 49 sebe

emanka
4. feb 2010

rozdelil by to spravodlivo, každému 20, aby náhodou neprišiel o život a ak by niekto protestoval, toho by zastrelil a možno by všetkých vystrielal, zobral kilo a šiel domov 😉

emanka
4. feb 2010

uci, ale je ich 5, takže, tí dvaja, čo nič nedostanú, by nesúhlasili, v podstate by súhlasil iba ten 3.najstarší, nie? takže nesúhlasili by traja a bolo by po ňom....traja musia súhlasiť a ten jeden nemusí dostať nič.

emanka
4. feb 2010

on by si nechal 40 a trom by dal 20, tí by to odsúhlasili a išlo by sa domov 🙂

jabber
4. feb 2010

no, podle mě musí souhlasit 3 včetně toho co navrhuje, takže musí na svou stranu dostat aspoň 2 ze zbývajících - z tohohle pohledu se mi zamlouval návrh mavanky, ale není to tak 😅

jabber
4. feb 2010

emanka 😀 to mě už taky napadlo, ale zase proč by měli souhlasit s tím, že dostanou jen půlku toho co on? Já nevím, nejsem pirát, ale já bych asi nesouhlasila - loupili jsme všichni stejně 😀

jabber
4. feb 2010

taky by si mohl nechat 40 a dvěma dát 30

emanka
4. feb 2010

aha, tak by proste dal iba dvom vyhovujúcu sumu, no ale akú?
ja by som stále nesúhlasila, stále by sa strieľalo, vždy by bolo o jedného menej a potom by sme si to rozdelili dvaja, alebo ešte lepšie, nesúhlasila by som dokonca a nechala by som si všetko 😉 takže zas sme pri tom kilečku, ktoré mi zostane celé 😀

uci
4. feb 2010

ale ten 2. najstarsi nema inu moznost ako prezit, jedine, ze ked by delil on (= musi presvedcit na sovju stranu 2 piratov z ostavajucich 3), tak da jednemu z dvoch najmladsich viac ako 50, teda 51 (lebo tych 50 ti dvaja maju iste) cize zostane 49 a tie musi dat 3. najstarsiemu aby ten nebol skodovy a suhlasil), cize jemu neostane nic ale aspon prezije, takze bude suhlasit ked mu ten najstarsi da aspon 1 zlatu,
no a ked ten najstarsi da este tomu 3. najstarsiemu 50 zlatych = to je viac ako by ziskal keby delil on, tak presvedci aj toho a uz su 3 a to je vacsina, nie?

mracik
4. feb 2010

On by si zobral 40, druhý najstarší by dostal 26 a tretí 34?

uci
4. feb 2010

lenze to by 3. najstarsi nesuhlasil kedze ak by pockal kym bude delit on, tak by ziskal az 49 zlatych, si myslim teda

uci
4. feb 2010

lebo by mu stacilo ponuknut jednemu zo zostavajucej dvojice viac ako 50 aby ho ziskal na svoju stranu a boli by vacsina

jabber
4. feb 2010

Podle mě by bylo nejvýhodnější 2 odprásknout a potom ve 3 lidech se dělit 50 na 50 😀 Ti dva by souhlasili a ten třetí si může trhnout nohou 😀

emanka
4. feb 2010

jab 😀 ale prečo sa uspokojiť s 50-kou, keď môžeš mať celé kilo...
podľa mňa si všetko zoberie najmladší....alebo to bude tak, ako hovorí uci, to má logiku, len neviem, či aj tí piráti ju mali 😀

mracik
4. feb 2010

máš pravdu uci, tak potom tretí najstarší musí dostať 50, druhý najstarší nič a deliaci sa 50 😒
Druhý najstarší je nahratý, lebo tí dvaja mladší zaňho nebudú hlasovať, lebo v treťom hlasovaní by si rozdelili 50/50. Takže tomu ide o život a preto by hlasoval za. 😕

uci
4. feb 2010

vlastne ked tak nad este rozmyslam, tak ten 2. najstarsi nema ziadnu sancu ukecat vacsinu, cize tomu bude stacit, ze prezije, takze novy navrh delenia:
50 zlatych 3. najstarsiemu a 50 zlatych si necha najstarsi

mracik
4. feb 2010

uci 🙂