Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
v tej 111 a v 7 bude doplnené nejaké slovo, nie? len ma nenapadá aké, tak som myslela, že 111 v Ríme je 7 v Arábii, ale to nie je pravda...
krijin opacne 😀
vercak, tohle už je vyřešený, jen zalistuj 😉
no, vyjadřovací schopnosti chybí, ale pochopilas to 😀
aha, nevšimla jsem si. zalistuju. 😉
myslela jse tím, že sedmička se v binární zapíše jako tři jedničky... teda, ta MD mi dává zabrat
knihomol - pomocka: pozrite sa ako mate postavene knihy v kniznici 😉
netuším, čo je binárna sústava 😠
emjee, koukam koukam a jsou vedle sebe... 😒 😠 😀
Taky na knížkách nic zvláštního nevidím.... 😅
emanka binarna sustava je, ze na vyjadrenie poctu nepouzivas cisla od 1, 2, 3, ... 10 ale len 1 a 0
emjee, dík 🙂
knihomol - pomocka - knihomol zerie zlava doprava
By mě zajímalo, jestli to prožral na jeden zátah....
ahá.... tak to byla velká nápověda, takže tipoju 40, 4cm?
No jo, jedničky a nuly...to jsme kdysi někde měli 😀 Ale že 7 je jako 111, to už teda dávno nevím 😅 😀
krijin ano
a na to ste ako prišli???
jabber: no, já to taky jen tipla a doufala jsem, že to tak bude. Nechtělo se mi to počítat... 😝 Napadlo mě to, když emjee furt naznačovala to v... a v...
no, knížky jsou přeci v konihovně obráceně, takže první stránka knížky je "na konci" a poslední naopak na začátku, takže první a poslední knížku vůbec nežral, jen desky
bože, ozaj...krijin, dobrá si 😅
Já mám taky jednu hádanku, ale ona je ústní, nicméně vám jí zkusím dát, jestli někoho něco napadne, protože já řešení neznám a bádám nad tím už asi měsíc 😀 Musíte si to říct nahlas a doplnit si do toho ty zvuky:
Jde kůň (a teď je zvuk, jako když napodobujete klapání kopyt po dlažbě) a had s s - kam jdou?
😀
vsetci sa uklopkali k spanku? 😀
jabber, já tuhle hádanku znám, nad ní se můžeš lopotit třeba kolik týdnů, měsíců a klidně můžeš přijít na řešení, jenže když u toho není ten, kdo Ti jí zadal, aby Tě na to upozornil, tak to ani nepoznáš 🙂 jestli ale chceš, tak Ti to řeknu 🙂
rekni rekni 🙂
nebo jen nápověda na dobrou noc: kůň s hadem tam jdou jen když si to budete říkat pořád a pořád dokola a hooodně dlouho 🙂 Krásnou dobrou noc, jestli vás to nenapadne, napíšu ráno výsledek 🙂
mavanka 😀 no ten kamarád co mi jí dal, tak právě říkal, že jeden jeho kámoš to měl za 8 minut a druhej za 6 let 😅 😀 😀
Ale on říkal, že když na řešení přijdu, tak že to poznám, že je to ono 😅
Já myslím, že nám to ještě neříkej, ať se můžeme všichni ještě chvíli lopotit 😀
já vim kam jde kůň s hadem, to znááám 😀 😀

emjee ta sedmička je v binární soustavě jako 111 v desítkovej???