Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
gtver 😀 😀
😀 😀 😀 😀
pietra, no vtip je v tom, že torta nie je kruh, ale valec. 😉
Tiež som na to neprišla a šachovala som z kruhom.
No a robotníci. Piati robotníci chcú zistiť aký majú priemerný plat. Ale zároveň ani jeden z nich nechce prezradiť druhému ten svj plat. Ako ho teda zistia?
ahaa, uz chapem 😀
no tak na robotnikov sa zas nechytam 😀
ukradnu si navzajom vyplatnu pasku 😀
robotníci: napíší lístečky s platem, hodí je do klobouku a pak je všechny přečtou, tak nebude poznat co je čí... a už můžou počítat...?
Mám pro vás hádanku, když vám to tak pěkně jde:
Mrtvý potapěč v lese... jak se tam dostal (jak umřel) 🙂
no zabudla som napísať, že nemajú žiadny papier, počítač... teda žiadne pomôcky
pomaranca, nebolo to v horiacom lese? teda to nie je len hádanka, ale skutočná udalosť 😔
mracik, daju to uctovnicke, coma na starosti vyplaty za ulohu vypocitat, nie?
hm, ani žiadnu inú osobu nemajú k dispozícii, musia si poradiť sami 😉
pomeranca, no mě napadlo, že ten les hořel a on plaval v nějakým jezírku, kde nabírali vodu hasiči do těch hasicích letadel a nabrali ho taky 😅
krijin, bolo to tak, ale potápal sa v mori
len neviem, či je to tá hádanka. 😕
no nevím jestli je to skutečná událost, já to znám jako hádanku... ano je to tak 😕
Tak k drakovi, ono těch verzí jak to udělat, bude víc, tady je oficiální:
HHHOOO - HHHOOOO - HHHHOO - HHOO - HHOOO - HHOOOO - HHHOO - HHHH - HH - mrtev
a jestlipak ještě klapete a syčíte? 😀 Já jo.....a nic 😀
já myslim, že to je jen hádanka, jako s tim chlapem, co leží na louce, na zádech má batoh a kolem je plno much. Co je v tom batohu?.....padák. Právě v tý souvislosti mně napadlo, že taky spadnul shůry...
jabber, všechny verze maji společný to, že 3x se usekne 1 ocas, 3x 2 ocasy a 3x 2 hlavy a tím, že na pořadí až tak nezáleží, jen je důležítý včas odsekat ty ocasy po jednom, aby mělo co vyrůst... Jsem nad tim po ránu dumala 😀
krijin 😉
Další kousek :
Ovcím se někdy přezdívá "ekologická sekačka" na trávu. Když ji přivážete ke kolíku uprostřed trávníku, máte za chvíli krásně vypasené kolečko. Aby vám ale sousedi opravdu záviděli musíte mít na trávníku ještě následující tvary:
1) Elipsu
2) Ovál (obdélník na užších stranách zakončený půlkruhem)
3) Čtverec
Máte k dispozici jednu ovci, kolíky do země, provaz (dostatečně dlouhý, aby se dal i dělit na menší), kovové kroužky (jeden má ovce na krku).
😎
eště znám podobnou: na poušti leží chlap, mrtvej, v ruce drží ohořelou sirku. jak se tam dostal?
jabber: tak elipsa je jasná, dva kolíky, mezi ně navázat provaz (delší než spojnice klacíků) a na něj navléct kroužek, který bude mít ovce na krku.. další nevím
ctverec: do zeme dam 4 koliky, mezi ne natahnu provaz ( tak aby to vypadalo jako ctverec ), na ten provaz tvorici ctverec pripnu dalsi provaz a na tom bude pripnuta ovce.
a s tim potapěčem to bylo v nějaké kriminalce, ale on mu na strom v lese někdo pomohl, nenabrali ho ve vodě 😉
http://www.stranypotapecske.cz/nehody/pozar.asp...
ale to je jedno
hm a čo tí chudáci robotníci?
hm, to je drsny, pokud se to fakt stalo. V te kriminalce prave resili, ze pri hašení ho nabrat nemohli, že tam maji nějaky sítě,aby pravě nic nenabrali. Ale článek je z roku 98, tak se asi poučili 😖 .
sares - no jo, ale jak ta ovce přetáhne ten provaz přes ty kolíky, aby neběhala pořád jen po té jedné straně 😅 Přece když bude ten provaz natáhnutý na kolíky, tak se přes ně nedostane
myslíš, že ten provaz nepřeskočí? 😅 Tak to nevim, ja nad tim moc nepřemýšlela, mě se dneska nějak nechce 😉
to nemyslím, já myslím jako když je uvázaná na provaze, který jezdí po tom provazu, který je natáhnutý jako čtverec, tak že se u těch kolíků zasekne a nepřetáhne ten provaz na kterém je uvázaná přes ten kolík na další stranu čtverce

pietra,rozrežeš ju klasicky zhora na polovicu,a kolmo na dalšiu polovicu/to máš už 4časti/,a potom zboku ,ako keď rozrežeš korpus/ked ideš plniť tortu plnkou/ˇ=8častí 🙂