Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
ale nejsou, co čtyřka? dělitelnost šesti je současně dělitelnost dvojkou a trojkou, napíšu, jak jsem k tomu došla...
práve som toho krála vyriešila, chcete riešenie hneď, alebo mám ešte počkať, nech sa potrápite? 😀
v truhle je A mincí, celkem mincí je A3 (a na třetí)
jednu truhlu z dělení vyjmu
A3-A = A(A2-1) = A(A-1)(A+1)... = (A-1)A(A+1) - to jsou tři po sobě jdoucí čísla, takže z nich je vždy jedno dělitelné třema, takže je celý součin (tedy počet mincí) dělitelný třema...
je ještě třeba, aby byl dělitelný dvěma, součin - sudý x lichý x sudý je liché číslo, takže to není dělitelné dvěma
součin lichý x sudý x lichý je sudé, tudíž dělitelné dvěma....
takže výsledek - dělitelné třema je vždy, dělitelné dvěma, když je A sudé.... pak je poklad dělitelný šesti....
nebo tam někdo vidíte logickou chybu?
mavanka nesprávne je "sudý x lichý x sudý je liché číslo, takže to není dělitelné dvěma"
pretože akonáhle máš v súčine párne (sudé) číslo tak výsledok je párny, je jedno koľko krát párne číslo použiješ...preto je odpoveď, že VŽDY sa dá to dedičstvo rozdeliť spravodlivo 😉
mavanka, veru je....stále som to napodobňovala a rozmýšľala jak blázen, že na čo sa mi to podobá...no ale asi nám ozaj všetkým liezol na nervy...teda liezli, kôň s hadom 😝
vždy´t říkám, že skoro spím a udělám takovejhle přešlap školáckej, takže jinak to mám dobře, jen poupravit závěr 🙂 Vždy to jde 🙂
mavanka jj, inak to bolo dobré, len ja by som použila na označenie počtu písmeno "n", pretože som trafená kockatá hlava, čo má rada, keď sa prirodzené čísla označujú "n" 😀

pietra - ano