Hádanka. Viete odpoveď?
Dostala som jednu hadanku a neviem ju vylustit, skuste mi napisat vas nazor:Hádanka
Naozaj existuje jasná odpoveď.
Čo je väčšie ako Boh?
Horšie ako diabol?
Chudobní to majú!
Šťastným to chýba!
A keď to budeš jesť, zomrieš!
Túto otázku dali v škôlke a na univerzite, 85% detí vedeli odpoveď hneď,
ale len 17% študentov.
prečítal som všetkých 72 strán 🙂 tu som našiel tú preplavbu... ale riešenie nie, takže som sa trošku trápil..ale už viem... a tie dvere...sú vraj trošku iné... oplatí sa zmeniť rozhodnutie..vraj je to nejaký Montyho paradox.. tie komody ale sú špecifické... že sú dva a dva šuflíky vlastne spojené...
Právě, v podstatě je to o tom, jaká je pravděpodobnost, že se hrabu v komodě, která má oba šuplíky s rubíny a ne v té druhé, která má v druhém šuplíku smaragdy. Samotné šuplíky nikoho nezajímají - je jedno, že v těch dvou komodách jsou celkem 3 šuplíky s rubíny a jen 1 se smaragdy, protože já si nemůžu vybrat šuplík z té druhé komody
ahojte obcas sem skocim pre ulohy pre deti 😀 😀 😀 no dnes sme mali v praci hadanku:ktore priestorove teleso ma najmensiu plochu ak je jeho objem 1m kubicky?
/kocka,hranol gula,ihlan,valec..../
môžeme na šachovnicu poukladať 31 domino kociek tak, aby ostali voľné protiľahlé políčka a1 a h8?
aj 30 sa da... 31 asi nie...teda ak tam nebude nejaky chytak, akoze postavime z nich vezicku atd..
ale vacsina hadaniek ma odpoved ano... ale asi nie...
nedá sa to...pretože sú to políčka rovnakej farby...a domino prikryje jedno svetlé a jedno tmavé... nemôžu ostať dve rovnaké... nestíham vás obdivovať...
do hotela príde naraz 10 hostí...každý si berie jednu izbu..ale na recepcii popletú kľúče..tak skúšajú aradom..koľko najviac môžu potrebovať pokusov? 😉
najviac? prva izba 10, druha 9, tretia 8, ... , deviata 2, desiata je tutovka 😀 to je spolu 66 (65 ak nepocitam tu desiatu izbu)
no som to poplietla
v prvej izbe vyskusaju len 9 klucov, lebo ten posledny je uz ten pravy, takze spolu 9+8+7+6+5+4+3+2+1 = 45
to druhé je už vzorové riešenie... pri prvom som už bral do rúk kalkulačku, či som sa ja nepomýlil 🙂
starý otec môjho starého otca bol Francúz..raz, keď bol v divadle so starou mamou môjho starého otca, od únavy a nudy zaspal..snívalo sa mu o Fancúzskej revolúcii, že mu chcú zoťať hlavu gilotínou...vtedy predstavenie skončilo a jeho manželka ho chcela zobudiť a pošteklila ho na krku... chudák z toho dostal infarkt a na mieste bol mŕtvy...je to možné?
casovo a vekovo by to sedelo (pokial nemas 90 rokov a tvoji predkovia nemali deti po styridsiatke), v gilotine by nemal byt problem..neviem sice, naco bol francuz..
predpokladám, že ani gilotínu nemáte doma 🙂 iba ak v powerpointe... časovo i vekovo to možno sedí, len logicky tam niečo pokrivkáva... keďže ja nie som na materskej, musím sa rozlúčiť..prajem vám dobrú noc 😔

ad skrinka s drahokamami - nie je toto rovnaky princip? http://www.hlavolamy.sk/view.php?id=40&akc=1&ka... je tam aj riesenie
melxizedex menas a einsteinove hadanky uz tu boli 😉